Har drukket hver dag i 49 år

Forfatteren Dag Solstad har drukket hver dag i 49 år.

ÅPEN FORFATTER: -Jeg anser seg meg ikke som en rollemodell for dagens ungdom, sier Dag Solstad. Foto: FAME FLYNET
ÅPEN FORFATTER: -Jeg anser seg meg ikke som en rollemodell for dagens ungdom, sier Dag Solstad. Foto: FAME FLYNET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Onsdag ble boka «Dag Solstad. Uskrevne memoarer» lansert. Den er skrevet av Alf van der Hagen etter 80 timer med intervjuer over to år med Dag Solstad (71).

Boka tar for seg Solstads liv og forfatterskap, og han avslører blant annet at han har vært alkoholiker i 40 år.

- Jeg har drukket hver dag siden jeg fikk min egen økonomi. Ikke da jeg jobbet som lærer, for der var det ikke mulig, men fra 1964 og utover har jeg drukket daglig, forteller 71-åringen i et intervju med Dagbladet.

Likevel forteller Solstad at han aldri har drukket når han har skrevet, men tatt fridager innimellom og drukket seg full på.

- Når jeg tenker tilbake på mitt liv som alkoholiker, er det meget behagelig. Det har vært mye moro, fyll og spetakkel. Og jeg har møtt mange spennende folk jeg kanskje ikke ville turt å snakke med ellers. I tillegg har jeg klart å kontrollere drikkingen utelukkende fordi jeg har skrevet. Skrivingen har vært en velsignelse for meg, sier han til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer