MANGE ROLLER: Lene Alexandra Øien (36) har vært gjennom mange endringsreiser siden hun dukket opp i rampelyset på midten av 2000-tallet. Hun mener det er på tide at mediene slutter å omtale henne som tidligere glamourmodell. - Det er tross alt ti år siden jeg sluttet med det, sier hun.Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Lene Alexandra Øien (36)

- Har brukt ti år på å gjøre en endring

Lene Alexandra Øien (36) er lei av å bli stemplet for fortiden.

Lene Alexandra Øien (36) har ingen problemer med å snakke om fortiden. Hun er bare lei av at folk, og særlig mediene, henger seg opp i den.

- Jeg sluttet som glamourmodell i 2008, og har brukt ti år på å gjøre en endring, forteller hun til Se og Hør.

ENDRINGSREISE: 36 år gammel er det lite som minner om den Lene Alexandra offentligheten først ble kjent med. Foto: Thomas Rasmus Skaug / NTB Scanpix
ENDRINGSREISE: 36 år gammel er det lite som minner om den Lene Alexandra offentligheten først ble kjent med. Foto: Thomas Rasmus Skaug / NTB Scanpix Vis mer

Se video øverst i saken!

Øien var i begynnelsen av 20-årene da hun dukket opp i offentligheten for første gang, henholdsvis i «Idol» i 2003 og «Robinsonekspedisjonen» året etterpå.

Imageendring

Det var riktignok PR-stuntet hun gjennomførte sammen med Aylar Lie (34) samme år, der jentene påsto overfor pressen at de hadde hatt en het natt med artist Robbie Williams (44), som for alvor trakk Øien inn i medienes søkelys.

De påfølgende årene jobbet Øien altså som glamourmodell, før hun beveget seg over i musikkverdenen og satset på en karriere som sukkerspinnpop-artist.

Så, etter å ha vunnet «Skal vi danse» i 2008, gikk østfoldingen gradvis gjennom en stor imageendring. Silikon og bøylemikrofon var byttet ut med treningstøy og muskler, og brått var Øiens fasade ikke til å kjenne igjen.

POPSTJERNE: Lene Alexandra framfører låta «My boobs are ok» under VG-Lista-konserten på Rådhusplassen i 2007. Mye har skjedd siden den gang. Foto: NTB Scanpix
POPSTJERNE: Lene Alexandra framfører låta «My boobs are ok» under VG-Lista-konserten på Rådhusplassen i 2007. Mye har skjedd siden den gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Selv om jeg har gått videre, så vil det fortsatt være noen som lever i fortida, men jeg får daglig bekreftelse på at jeg har gått fra å være «boobs-Lene», som var kjent for å være blond og dum, til en mer respektert fagperson og livsstilsentreprenør, sa hun til Dagbladet i 2014.

Etter 2008 har hun blant annet utdannet seg til personlig trener og livsstilscoach, gitt ut boka «Bra nok» og startet selskapet La Lifestyle - der hun hjelper folk til et sunnere liv. De siste åra har hun også mottatt en rekke utmerkelser innen bikinifitness, før hun la konkurransene på hylla etter jul.

- Sex selger

Også i kjærlighetslivet har 36-åringen sørget for en rekke overskrifter. Se og Hør gjorde eksempelvis et nummer, i fjor høst, av at Øien hadde vært gjennom ni brudd på fire år - noe som ikke akkurat falt i god jord hos hovedpersonen selv.

At noen overskrifter pirrer mer enn andre, særlig i tabloidpressen, er Øien mer enn klar over.

- Det er vel noe med det at kjærlighet og sex selger bedre enn helse og trening, kanskje, sier hun til Se og Hør, og legger til:

- Det har jeg selvfølgelig full forståelse for, og jeg angrer ikke på noe jeg har gjort. Det handler bare om å bli respektert som menneske. Hvis media hele tida skal fokusere på kjærlighetslivet mitt, og meg som tidligere glamourmodell, virker det jo faktisk som jeg ikke har noe jobb.

Saken fortsetter under.

MAGEØVELSER: Lene Alexandra Øien er personlig trener, og viser deg her noen øvelser for hvordan du kan fjerne feriefettet. Les saken her (krever abonnement). Video: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Livsstilsselskapet LA Lifestyle er blitt en millionbedrift, og som gründer og eier har Øien nok å holde fingrene i. I et stort intervju med Dagbladet lørdag forteller 36-åringen at det etter hvert ble umulig å kombinere de mange rollene hun har i det stadig voksende selskapet, med et liv som profesjonell fitnessutøver.

La om livet

- Man blir egoistisk av ekstrem prestasjon, fordi fokuset ofte blir ensidig. For all del, jeg synes det er dødskult at folk gjennomfører ekstreme ting, men målet mitt i LA Lifestyle har alltid vært å hjelpe mennesker til å få et sunnere liv. Jeg innså vel etter hvert at ekstremsport, etter mitt syn, ikke er helsebringende på lang sikt, forteller hun.

Helsemessige utfordringer var også en årsak til at Øien hoppet av bikinifitness-kjøret. Nå har hun det bedre enn aldri før:

- Jeg har ikke funnet meg selv, for sånt tror jeg ikke på. Derimot tror jeg at vi mennesker hele tida er under utvikling, og jeg er sikker på at det samme gjelder for meg. Akkurat nå er livet veldig, veldig bra, sier Øien, som ble forlovet med kjæresten Karl Erik Overn (29) tidligere i sommer.

Paret planlegger å gifte seg neste sommer.

LES OGSÅ: Deler kjærlighetsbilder på felles Instagram-profil

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
I sorg etter drapet på kameraten

I sorg etter drapet på kameraten

«Tvinger» sønnene til å løpe til skolen hver dag

«Tvinger» sønnene til å løpe til skolen hver dag

- Jeg ble så skuffet

- Jeg ble så skuffet

- Folk så at hun var annerledes, så jeg måtte snakke om det

- Folk så at hun var annerledes, så jeg måtte snakke om det

Stjernens «ukjente» sønn stjeler oppmerksomheten

Stjernens «ukjente» sønn stjeler oppmerksomheten

Brudd for Lene Alexandra

Brudd for Lene Alexandra

Full forvirring etter forlovelsen

Full forvirring etter forlovelsen

Giftet seg i all hemmelighet fire år etter bruddet

Giftet seg i all hemmelighet fire år etter bruddet

Derfor holder «Harry Potter»-stjernen seg unna sosiale medier

Derfor holder «Harry Potter»-stjernen seg unna sosiale medier

Slik mottok de sjokkbudskapet

Slik mottok de sjokkbudskapet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255