Erlend Elias Bragstad:

- Har brukt opp alle oppsparte midler

Erlend Elias skulle flyttet inn i sin totalrenoverte leilighet for en måned siden. Slik ble det ikke.

OPPUSSING: I mange måneder har Erlend Elias pusset opp leiligheten sin. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
OPPUSSING: I mange måneder har Erlend Elias pusset opp leiligheten sin. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erlend Elias Bragstad (39) er en av landets mest kjente stylister og har også gjort seg bemerket som både TV-personlighet og foredragsholder.

Helt siden tidlig denne våren har 39-åringen pusset opp leiligheten sin i Oslo. Det som i utgangspunktet skulle være noen små justeringer, endte opp med å bli en totalrenovering og han kunne dermed ikke bo der mens arbeidet pågikk.

Tidlig i november var Se og Hør i kontakt med 39-åringen for å høre hvordan det gikk med boligdrømmen, etter åtte måneder med oppussingskaos. Han fortalte da at han etter planen skulle flytte inn noen dager senere.

AKTUELL: Slik reagerte Erlend Elias da han ble utsatt for en blind date midt under intervjuet. Video: Rød Løper Vis mer

Rosa, gull og marmor

Onsdag denne uken tok vi en ny prat med makeupartisten for å høre siste nytt, og det viste seg at han ikke fikk flyttet inn da han skulle. Faktisk har han fortsatt ikke flyttet ordentlig inn ennå - over en måned senere.

- Jeg er fortsatt hjemløs - i alle fall halvveis. Leiligheten er ikke helt ferdig, forteller han over telefon.

Han understreker imidlertid at han har fått bo hos snille venner gjennom ventetiden. Forsinkelsen skyldes litt ulike ting, blant annet har noen av arbeiderne vært coronasyke. 39-åringen har imidlertid fått flyttet inn noen ting og tilbrakt sin første natt der.

- Jeg og lillebror (Erik Anders Sæther journ.anm.) har sovet der én natt, og det var helt fantastisk å sove i sin egen seng under eget tak etter ni måneder. Jeg har ikke tatt det innover meg helt ennå.

FORBANNA: Erlend Elias får nok når de andre driver å baksnakker han. Vis mer

Erlend Elias forteller at både sminkerommet og walk-in-garderoben straks er klart, og at det ellers gjenstår en del småting her og der.

Men ett rom som imidlertid er helt ferdigstilt er badet, og Se og Hør har fått en liten sniktitt på 39-åringens baderom:

ROSA FLIS: Veggen i dusjen har Erlend Elias valgt å flislegge med rosa fliser. Foto: Bernat Tubau photography
ROSA FLIS: Veggen i dusjen har Erlend Elias valgt å flislegge med rosa fliser. Foto: Bernat Tubau photography Vis mer
BAD: Erlend Elias har gått for marmor, rosa og gull på badet. Foto: Bernat Tubau photography
BAD: Erlend Elias har gått for marmor, rosa og gull på badet. Foto: Bernat Tubau photography Vis mer

Erlend Elias forteller stolt at han selv har designet badet med god hjelp fra Hussein El Haddaoui, som i fjor ble kåret til Norges hyggeligste håndverker.

DESGIN: Badet har Erlend Elias designet sammen med Hussein El Haddaoui. Foto: Robert Walmann/ifi.no
DESGIN: Badet har Erlend Elias designet sammen med Hussein El Haddaoui. Foto: Robert Walmann/ifi.no Vis mer

- Vi har faktisk blitt så gode venner at vi nå skal samarbeide om å designe flere baderom, legger stylisten til.

PRIDE: Byrådsleder Raymond Johansen feirer fredag Pride i Oslo, og fikk i den anledning en liten gave av Erlend Elias. Video: Rød Løper Vis mer

Brukt opp arven

Nå tar Erlend Elias juleferie og satser på at leiligheten blir helt ferdig mens han feirer høytiden med familien.

- Det passer prefekt med innflytting i 2022 fordi da har jeg bodd 20 år i Oslo og jeg fyller 40 år - så det blir et skikkelig festår, sier han.

Men før det tar han med seg både lillebror, søter, nevø og niese hjem til nord for julefeiring. Til vanlig er han bosatt i hovedstaden.

- Jeg gleder meg til å være sammen med de viktigste personene i livet mitt. Når alle er der oppe, har jeg ingenting her nede å gjøre, forteller han.

TOK GREP: Etter et tungt fjorår for Erlend Elias, tok han tilslutt grep om helsa. Og med et bedre indre og ytre, er det også lettere å date. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød løper Vis mer

- Vi er så utrolig sterkt knyttet til hverandre og feirer en skikkelig tradisjonsjul. Vi har en del faste juletradisjoner, som blant annet «Tre nøtter til Askepott», sølvguttene, pinnekjøtt til middag og hvert år skal den yngste i familien kjøre julegaveopplesning. I år er det lille Jakob på syv som skal ha sin første, så det blir spennende! fortsetter han.

Erlend Elias legger imidlertid til at oppussingen har kostet ham dyrt, noe som også går utover familiens julegaver:

- Jeg har brukt opp alle oppsparte midler - både arv og alt annet - så det blir hjemmelagde gaver på familien i år for å si det slik.

FYRING: To nye utfordrere sjekker inn på «Camp Kulinaris», og det tar ikke lang tid før Erlend Elias lar seg provosere. Video: Rød Løper/Viafree Vis mer

Tung tid

Nå nærmer julen seg med stormskritt, men det som for mange er en fin høytid sammen med familie, er for andre en tung tid der sorg og ensomhet legger en demper på feiringen.

I tillegg kom det nylig nye coronarestriksjoner som har satt en stopper for mye sosialt samvær. Også for de som jobber i kultur- og underholdningsbransjen er det utfordrende.

- Alt av show og foredrag som jeg skulle ha har blitt avlyst, så det er veldig kjipt. Det er en kjempetung tid vi er inne i, hvor mange blir isolerte og sitter alene. Jeg tror det er mange som kjenner ekstra mye på ensomhet rundt juletider også.

Selv er 39-åringen takknemlig for at han får tilbringe høytiden med de som står han nært - nemlig familien.

BLIR RASENDE: I Viafree-serien «Helt ærlig», klarer Erlend Elias å hisse opp lillebroren Erik Sæter. Video: Viafree / Thea Hope. Reporter: Kine Falch Vis mer

- Vi prøver å sette pris på alle de små tingene. Som for eksempel at vi er sammen, og at mamma lager verdens beste mat og kaker.

- Det kommer nok til å legge seg litt på hoftene, men man må jo ha noe å strekke seg etter frem mot sommeren, fleiper han.

Nå gleder han seg til å sette i gang med å style sin flunkende nye leilighet, og ut fra badet å dømme ser det ut til at det skal bli en spennende prosess å følge med på.

LES OGSÅ: Selger leiligheten etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer