Ingebrigsten-brødrene:

- Har brukt fysisk vold

Jakob, Henrik og Filip Ingebrigtsen kommer med nye påstander om Gjert.

KONFLIKT: Gjert Ingebrigtsen var lenge trener før sønnene sine Jakob, Henrik og Filip, men i fjor brøt de samarbeidet. Foto: Lise Åserud / NTB
KONFLIKT: Gjert Ingebrigtsen var lenge trener før sønnene sine Jakob, Henrik og Filip, men i fjor brøt de samarbeidet. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en ny kronikk i VG åpner Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen seg for første gang om familiekonflikten med sin far, Gjert Ingebrigtsen.

I kronikken anklager brødrene Gjert for å ha brukt fysisk vold og trusler som en del av sin oppdragelse.

- Vi har vokst opp med en far som har vært svært aggressiv og kontrollerende, og som har brukt fysisk vold og trusler som en del av sin oppdragelse. Fremdeles kjenner vi på ubehag og frykt, som sitter i oss fra barndommen.

BRYLLUP: Tone Ingebrigtsen dukket opp uten ektemannen Gjert i bryllupet til sønnen Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

- For oss handler denne saken om én ting: En svært alvorlig og belastende familiesituasjon.

Brødrene skriver at de burde gjort mer for å stoppe situasjonen tidligere.

Overfor VG har Gjert svart på sønnenes påstander gjennom sin advokat John Christian Elden.

- De uttalelsene som de kommer med er grunnløse. Jeg har aldri utøvd vold mot mine barn, sier Gjert til avisen gjennom advokat John Christian Elden.

Gjert påpeker at deres familie har levd i offentlighetens søkelys i mange år, blant annet gjennom TV-serier og intervjuer.

- At det i dette offentlige familielivet skal ha forekommet voldsutøvelse er utenkelig. Det norske folk har fått se livene våre, på godt og vondt.

OMDISKUTERT: Jakob Ingebrigtsen får rivalene til å heve øyenbrynene. Video: NRK Vis mer

Han mener dette er en trist sak for familien.

- Først og fremst er dette en tragisk situasjon for min familie – at vi har kommet dit at vi sprer uriktige beskyldninger mot hverandre i media. Det gjør meg dypt ulykkelig

Til VG har brødrene fortalt at de ikke ønsker å svare på flere spørsmål om saken.

LES OGSÅ: - Hun er er uskyldig offer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer