Alexander Skarsgård:

Har bodd på pappas sofa i tre år

Tross Hollywood-suksessen, har skuespiller Alexander Skarsgård levd et nøkternt liv.

NØKTERN: Til tross for en enorm suksess som skuespiller, har Aleksander Skarsgård de siste årene levd alt annet enn et luksuriøst liv. Blant annet har han tilbragt mange netter hjemme på sofaen hos sin egen far. Foto: NTB Scanpix
NØKTERN: Til tross for en enorm suksess som skuespiller, har Aleksander Skarsgård de siste årene levd alt annet enn et luksuriøst liv. Blant annet har han tilbragt mange netter hjemme på sofaen hos sin egen far. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den svenske skuespilleren Alexander Skarsgård (42) har de siste årene gjort stor suksess i Hollywood. De siste årene har han blant annet vært å se i filmen «Legenden om Tarzan» (2016) og ikke minst i HBO-serien «Big Little Lies», som for tiden er ute med sin andre sesong.

Rollen som den voldelige Perry Wright i sistnevnte TV-serie, skaffet Skarsgård en Emmy-pris og neste år blir han å se i filmen «Godzilla vs. Kong».

Det er liten tvil om at 42-åringen, som så mange i Skarsgård-familien, har hatt en eventyrlig suksess som skuespiller. Men selv om hele 18 år er gått siden Alexander, som er den eldste av Skarsgård-brødrene, fikk sin første Hollywood-rolle, har han slett ikke hatt noen overdådig livsstil.

Brorparten av tiden de siste årene har han faktisk tilbrakt på pappa Stellan Skarsgård (68) sin sofa.

VANT EMMY: Alexander Skarsgård vant i 2017 Emmy-pris for rollen som Perry Wright i HBO-serien «Big Little Lies». Her er sammen med motspiller Nicole Kidman. Foto: HBO Nordic
VANT EMMY: Alexander Skarsgård vant i 2017 Emmy-pris for rollen som Perry Wright i HBO-serien «Big Little Lies». Her er sammen med motspiller Nicole Kidman. Foto: HBO Nordic Vis mer

- Fire år med depresjon

Den svenske Hollywood-stjernen hadde sin første Hollywood-rolle i filmen «Zoolander» (2001) sammen med stjerner som Ben Stiller (53). Den rollen fikk han etter å ha blitt overtalt til å dra på opptaksprøven av sin far, mens han var på ferie for å besøke ham i filmbyen.

Filmen ble populær, men det skulle likevel gå tre år før neste rolle kom, noe han til britiske Magic Radio har forklart at gikk tungt inn på ham.

- Jeg hadde fire år med depresjon. Jeg reiste fra Sverige for å få jobb i Hollywood, men tilbrakte tre år med å ikke gjøre noen ting, uten en eneste jobb, uttalte Alexander i intervjuet som er gjengitt av Aftonbladet.

TOK SLUTT: Etter angivelig å ha hatt et av og på- forhold i flere år, tok forholdet til Alexa Chung slutt i 2017. Her er de avbildet sammen i New York. Foto: NTB Scanpix
TOK SLUTT: Etter angivelig å ha hatt et av og på- forhold i flere år, tok forholdet til Alexa Chung slutt i 2017. Her er de avbildet sammen i New York. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siden den gang har mye endret seg for Alexander. Luksusvillaen han hadde kjøpt i Los Angeles i 2012 solgte han videre i 2018, uten egentlig å ha tilbrakt mye der de siste årene. Salget fant sted året etter at forholdet med modell og klesdesigner Alexa Chung (35) tok slutt i 2017.

I fjor sommer ble det kjent at Skarsgård hadde besluttet å kjøpe seg en leilighet hjemme i Stockholm for å komme nærmere familien. Han har også gått til anskaffelse av en leilighet i New York. Likevel har han forklart at han de tre siste årene nærmest har levd i en koffert.

- Jeg har hoppet fra ett sted til et annet og bodd der jeg har gjort innspillinger, har skuespilleren tidligere uttalt til Entertainment Weekly, og la til at han i leiligheten i New York for første gang på to år hadde skaffet seg sin egen seng.

-Sover på spillrommet

At Skarsgård valgte å kjøpe sin egen leilighet i Stockholm, er kanskje naturlig. Til avisen The Guardian har han nemlig forklart at han de siste årene gjerne har bodd hjemme hos pappa-Skarsgård når han har vært hjemme i Sverige.

- Jeg sover på spillrommet. Pappa har en seksåring og en niåring, så klokka syv om morgenen kommer ungene inn og setter seg for å spille tv-spill.

Til tross for at han er en stor Hollywood-stjerne innrømmet han til avisen at han slett ikke har hatt problemer med å leve nøkternt og uten et fast bosted, og at han egentlig synes Hollywood er et «tåpelig» sted.

POPULÆR: Aleksander Skarsgård har gjort stor suksess på filmlerretet og er populær hos fansen. Tross suksessen har han ingenting imot å leve en nøktern livsstil. Her er signerer han autografer under moteuka i Milano tidligere i juni. Foto: Splash News/NTB Scanpix
POPULÆR: Aleksander Skarsgård har gjort stor suksess på filmlerretet og er populær hos fansen. Tross suksessen har han ingenting imot å leve en nøktern livsstil. Her er signerer han autografer under moteuka i Milano tidligere i juni. Foto: Splash News/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er ikke gift eller har ikke barn, og jeg nyter virkelig tiden, sa han og la til:

- Det er noe ganske buddhistisk over det at du bare kan ha omkring åtte ting. Jeg har bagen min og det som ikke får plass der, kan jeg ikke ta med. Her om dagen ville jeg kjøpe meg et par sneakers, men innså at det ville jeg ikke få plass til i bagen min.

- Vil være der når de vokser opp

Det er ønsket om å være nærmere familien som var årsaken til at 42-åringen i fjor bestemte see for å kjøpe sitt eget sted i Stockholm.

Kort tid i forveien ble det kjent at hans lillebror Bill Skarsgård (28) skulle bli pappa, og at også han var på flyttefot tilbake til deres svenske hjemby.

- Sam, min andre bror, har en treåring, og i tillegg har jeg to yngre brødre som er seks og ni år. Jeg elsker de så høyt, og nå når mine søsken begynner å få barn vil jeg være der når de vokser opp. Jeg vil ikke at de skal se på meg som en fremmed som bare dukker opp to ganger i året, uttalte Alexander til Aftonbladet i fjor.

LES OGSÅ: Stjernen overrasket med ny sveis

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer