Dronning Margrethe:

Har blitt vaksinert

Danskenes dronning Margrethe har fått coronavaksinen.

VAKSINERT: Dronning Margrethe er nå vaksinert mot coronaviruset, opplyser det danske kongehuset. Foto: Keld Navntoft / AFP / NTB
VAKSINERT: Dronning Margrethe er nå vaksinert mot coronaviruset, opplyser det danske kongehuset. Foto: Keld Navntoft / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I en pressemelding fredag opplyser det danske kongehuset at dronning Margrethe (80) har fått coronavaksinen.

«Hennes majestet dronningen har i dag blitt vaksinert mot COVID-19. Dronningen gjenvaksineres om cirka tre uker», heter det i pressemeldingen.

I likhet med her hjemme i Norge ble de første danskene vaksinert mot viruset da EU 27. desember satte i gang massevaksinasjon.

Testet positivt

Det er ikke lenger enn fire uker siden det ble påvist coronavirus i den danske kongefamilien. I en pressemelding i begynnelsen av desember kunngjorde kongehuset at prins Christian (15) hadde testet positivt.

SMITTET: Prins Christian fikk i desember påvist coronaviruset. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset
SMITTET: Prins Christian fikk i desember påvist coronaviruset. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset Vis mer

Prinsen er sønn av Danmarks kronprins Frederik (52) og kronprinsesse Mary (48). Verken de eller deres tre andre barn, prinsesse Isabella (13), prins Vincent (9) og prinsesse Josephine (9), skal ha blitt smittet.

Prins Chirstian er nå friskmeldt og ute av isolasjon.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fyller 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

Måtte velge

Vaksineringen kommer etter en annerledes jul for de fleste - også for den danske dronningen.

I desember ble det kjent at hun i år måtte velge mellom sønnene sine, når det kom til hvem hun skulle feire jul sammen med. I en pressemelding opplyste imidlertid kongehuset at det ble prins Joachim (51) og familien som skulle holde dronningen med selskap på julaften.

Det betød at kronprins Frederik og familien måtte finne et annet sted enn hjemme hos dronningen å feire jul. Valget falt naturligvis på Amalienborg i København, hvor kronprinsfamilien holder til.

- Annerledes

Ifølge Billed Bladet var det åtte år siden kronprinsfamilien sist feiret julaften på Amalienborg. I en julehilsen som ble delt på Instagram før jul, erkjente kronprinsen at dette blir en spesiell jul.

- Det blir en annerledes jul i år. Mange av oss kan ikke feire julaften med dem vi pleier å være sammen med. Uansett hvordan man feirer den, håper jeg man kan finne glede i de kommende dagene, sier kronprinsen.

Deretter kom han med en klar oppfordring til det danske folk:

- Pass på hverandre, og husk; det går mot lysere tider.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt med nytt bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer