Dronning Margrethe:

Har blitt vaksinert

Danskenes dronning Margrethe har fått coronavaksinen.

VAKSINERT: Dronning Margrethe er nå vaksinert mot coronaviruset, opplyser det danske kongehuset. Foto: Keld Navntoft / AFP / NTB
VAKSINERT: Dronning Margrethe er nå vaksinert mot coronaviruset, opplyser det danske kongehuset. Foto: Keld Navntoft / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I en pressemelding fredag opplyser det danske kongehuset at dronning Margrethe (80) har fått coronavaksinen.

«Hennes majestet dronningen har i dag blitt vaksinert mot COVID-19. Dronningen gjenvaksineres om cirka tre uker», heter det i pressemeldingen.

I likhet med her hjemme i Norge ble de første danskene vaksinert mot viruset da EU 27. desember satte i gang massevaksinasjon.

Testet positivt

Det er ikke lenger enn fire uker siden det ble påvist coronavirus i den danske kongefamilien. I en pressemelding i begynnelsen av desember kunngjorde kongehuset at prins Christian (15) hadde testet positivt.

Prinsen er sønn av Danmarks kronprins Frederik (52) og kronprinsesse Mary (48). Verken de eller deres tre andre barn, prinsesse Isabella (13), prins Vincent (9) og prinsesse Josephine (9), skal ha blitt smittet.

Prins Chirstian er nå friskmeldt og ute av isolasjon.

Måtte velge

Vaksineringen kommer etter en annerledes jul for de fleste - også for den danske dronningen.

I desember ble det kjent at hun i år måtte velge mellom sønnene sine, når det kom til hvem hun skulle feire jul sammen med. I en pressemelding opplyste imidlertid kongehuset at det ble prins Joachim (51) og familien som skulle holde dronningen med selskap på julaften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer