<strong>AKTUELL:</strong> Erlend Bratland lader opp til jul med ny singel, samt en rekke julekonserter sammen med Stine Hole Ulla (t.v), som også er tidligere «Norske talenter»-vinner. På Se og Hørs Kjendisgalla i november, dukket 23-åringen opp med skjegg og stilig dressjakke.  Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
AKTUELL: Erlend Bratland lader opp til jul med ny singel, samt en rekke julekonserter sammen med Stine Hole Ulla (t.v), som også er tidligere «Norske talenter»-vinner. På Se og Hørs Kjendisgalla i november, dukket 23-åringen opp med skjegg og stilig dressjakke. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer

- Har blitt spurt om jeg er transvestitt

Tidligere «Norske talenter»-vinner Erlend Bratland er ikke redd for å eksperimentere med utseendet.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I 2008 ble Erlend Bratland (23) allemannseie da han vant «Norske talenter» på TV 2.

Etter braksuksessen med debutalbumet «True Colors» og flere Spellemannominasjoner i kjølvannet av seieren, trakk den unge artisten seg ut av rampelyset og utdannet seg til frisør.

Nå er han imidlertid aktuell med singelen «Silent Sister», samt flere julekonserter sammen med Stine Hole Ulla (19), som vant «Norske talenter» i 2012. Til magasinet Blikk forteller Erlend om hvordan han har holdt på kreativiteten de siste årene.

- Jeg ville gjøre noe helt annet, men samtidig noe kreativt. Frisøryrket er utrolig sosialt og veldig gøy, sier 23-åringen - som har byttet ut sine fargerike frisyrer med sort hår - til Blikk.

<strong>FYRVERKERI:</strong> På utdelingen av Spellemannsprisen 2008 i Oslo Spektrum i januar 2009, stilte «Lost»-sangeren med fargesprakende hår, sminke og blazer. Til Blikk sier Bratland at han er blitt spurt om hvorvidt han er transvestitt. Foto: Stella Pictures
FYRVERKERI: På utdelingen av Spellemannsprisen 2008 i Oslo Spektrum i januar 2009, stilte «Lost»-sangeren med fargesprakende hår, sminke og blazer. Til Blikk sier Bratland at han er blitt spurt om hvorvidt han er transvestitt. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Tester grenser

I forbindelse med «Norske talenter» fikk Erlend mye oppmerksomhet for sine skiftende hårfarger, og på Spellemannsprisen 2008 dukket han opp med sjokkrosa hår og matchende øyenskygge.

Den amerikanskje kjendisbloggeren Perez Hilton roste den ukonvensjonelle nordmannen, og flere homsenettsider verden over uttrykte sin begeistring for ham dengang.

- Jeg har hatt denne stilen i mange år, og i det siste har jeg sett at det er flere og flere som farger håret. Det synes jeg er hyggelig. Jeg har alltid likt å pynte meg, derfor gjør jeg det. Har andre lyst, bør de gjøre det, sa Erlend til Her og Nå i 2008.

<strong>EKSPERIMENTELL:</strong> Erlend Bratland iført tofarget hanekam, mørk neglelakk og leopardmønstret skjorte og slips på «Allsang på Grensen» i Halden sommeren 2008. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
EKSPERIMENTELL: Erlend Bratland iført tofarget hanekam, mørk neglelakk og leopardmønstret skjorte og slips på «Allsang på Grensen» i Halden sommeren 2008. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

I dag har gullstrupen en noe mer nedtonet stil, men Erlend minnes tidligere stileksperimenter med glimt i øyet.

- Jeg har alltid vært kreativ og likt å leke med sminke og stil. Noen ganger mer vellykket enn andre, kan jeg si i dag (...) Det er moro å utfordre folk og leke med kjønnsnormer. Som sminket mann har jeg blitt spurt om jeg er transvestitt, haha. Hva med å se det for hva det er; et kunstuttrykk, understreker han overfor Blikk i dag.

For et par, tre år siden utfordret den unge sangeren nettopp slike kjønnsnormer. Da stilte han opp for Seoghør.no utkledd som rollefiguren «Edna Monroe».

LES OGSÅ: Mistet moren én måned etter at hun selv fikk barn

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer