BLIR TULLET MED: - Det begynte etter "Norske Talenter". Da hendte det ofte, nesten hver dag. Det daler jo ettersom tiden går, men det hender at det tar helt av, sier Thomi Neteland til Seher.no om de plagsomme telefonopprigningene. Foto: X Factor, Stavanger
BLIR TULLET MED: - Det begynte etter "Norske Talenter". Da hendte det ofte, nesten hver dag. Det daler jo ettersom tiden går, men det hender at det tar helt av, sier Thomi Neteland til Seher.no om de plagsomme telefonopprigningene. Foto: X Factor, StavangerVis mer

Har blitt plaget siden sist han var på TV

Fredag er den talentfulle unggutten tilbake på skjermen.

SEHER.NO: Fredag er det klart for den aller siste audition-runden i TV 2-programmet "X Factor", når programleder Charlotte Thorstvedt & co. inntar Stavanger. Der får seerne blant annet møte Thomi Neteland (16), som tidligere har vært å se i finalen av "Norske Talenter".

I "Norske Talenter" viste Thomi sine ferdigheter i tryllekunstens verden - sammen med kameraten Daniel Nærland. Men for Neteland er trylling bare en hobby, det er musikk som er ungguttens lidenskap.

Her kan du lese mer om Thomi Neteland (Ekstern lenke).

Det å være på TV har derimot ikke bare vært lett for "X Factor"-deltageren. Etter "Norske Talenter" måtte han nemlig skaffe seg skjult nummer etter å ha blitt plaget av folk som ringer for å tulle med ham.

- Det begynte etter "Norske Talenter". Da hendte det ofte, nesten hver dag. Det daler jo ettersom tiden går, men det hender at det tar helt av, forteller Thomi til Seher.no.

Så ille er det faktisk, at når Seher.no ringer 16-åringen, tar han det hele som en fleip - noe som ender i at han til slutt legger på røret.

- Hva kan du si om din egen musikk?

- Musikk som alle liker, sier han kontant.

- ... Og hvilket inntrykk sitter du igjen med av dommertrioen?

Så blir det stille. Noen minutter senere tikker det derimot inn en sms fra Thomi.

"Noen har akkurat tulleringt meg, så jeg trodde det var det! Beklager!", skriver han.

Etter å ha ringt ham opp igjen, utdyper 16-åringen hvordan han opplever de plagsomme telefonoppringningene.

- Jeg har fått tulletelefoner i hele dag. Jeg får telefoner av både fjortisjenter og gutter, mest jenter av én eller annen merkelig grunn. Det er ikke voldsomt, men ja, jeg har også opplevd ekle ting gjennom disse samtalene.

- Som hva?

- Det har blant annet hendt at folk har sagt at hvis jeg ikke vil møte dem, da skal de kutte seg opp og slike ting. Det er ikke noe gøy å få slike telefoner, selv om de fleste ringer for å si positive ting, forteller han.

Neteland har også blitt truet med juling. Akkurat det skjedde i et kommentarfelt på Youtube, der én skrev at han skulle komme hjem til ham for å gi ham en skikkelig omgang.

- Hva jeg gjorde da? Jeg brukte omvendt psykologi, og skrev den ekte adressen min i feltet. Men det skjedde aldri noe.

Plaget eller ei: Nå er det altså "X Factor" - og ikke "Norske Talenter" - som gjelder for Sandnes-gutten. Og denne gangen er han alene - uten kameraten Daniel.

- Daniel er ikke voldsomt flink til å synge, men spiller bra gitar og bass. Jeg skal ta ham med meg hvis jeg får et oppsving på musikk-karrieren.

På audition har han med seg gitaren. Der skal han forsøke å overbevise dommerne om at han har x-faktoren som skal til for å gå helt til topps i programmet.

- Jeg prøver meg igjen; Hvilken inntrykk fikk du av dommertrioen?

- Jan Fredrik har et fantastisk øre for musikk, han er dyktig i alt han gjør - en fantastisk koseklump! Peter Peters vet jeg ikke så mye om, men han er en flink fyr, som tar ting seriøst. Mira kjenner jeg heller ikke mye til, men jeg har respekt for henne også. Hun er en tøff type, sier Thomi Neteland til Seher.no.

Om  Thomi Neteland går videre i "X Factor" ser du på TV 2 fredag klokka 20.00. Denne gangen er episoden ekstra lang, og fortsetter klokka 21.40.

Har du et tips om "X Factor"-deltagere eller andre kjendistips? Tips oss på
seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Her klikker han på Mira