Ghislaine Maxwell

- Har blitt overfalt og mishandlet

Den tidligere sosietetskvinnen Ghislaine Maxwell står tiltalt for menneskehandel sammen med nå avdøde Jeffrey Epstein. Mandag var hun tilbake i retten.

I RETTEN: Ghislaine Maxwell er tiltalt for å ha hjulpet den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein med å begå seksuelle overgrep mot mindreårige jenter. Mandag var hun i retten i New York. Foto: ,REUTERS/Jane Rosenberg
I RETTEN: Ghislaine Maxwell er tiltalt for å ha hjulpet den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein med å begå seksuelle overgrep mot mindreårige jenter. Mandag var hun i retten i New York. Foto: ,REUTERS/Jane Rosenberg Vis mer
Publisert

Ghislaine Maxwell har sittet i varetekt i 16 måneder i Metropolitan Detention Center i New York. Forrige uke ble nektet løslatelse mot kausjon for fjerde gang.

Selv hevder hun og advokatene hennes at hun er blitt utsatt for fysisk og psykisk mishandling av fengselsbetjentene, og at hun lever under uhygieniske forhold og får uspiselig mat.

59-åringen er tiltalt for menneskehandel, etter å angivelig ha hjulpet avdøde Jeffrey Epstein med sexhandel og overgrep mot mindreårige, ved å rekruttere og «groome» disse jentene. Mandag møtte Maxwell i den føderale domstolen på Manhattan hvor arbeidet med å velge en jury til rettssaken nå er i gang.

Avslappet

Ifølge The Guardian framsto hun tydelig avslappet under rettsmøtet. Maxwell lo da hun snakket med advokatene sine og flere av dem ga henne støttende klapp på skulderen.

Selve rettssaken skal etter planen starte 29. november, og dersom Maxwell blir dømt, risikerer hun opp til 80 år i fengsel.

Tidligere i november fylte 600 potensielle jurymedlemmer ut et spørreskjema. Nå har påtalemyndigheten og Maxwells advokater blitt enige om 231 personer fra denne gruppa som skal spørres ut videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.