Ghislaine Maxwell

- Har blitt overfalt og mishandlet

Den tidligere sosietetskvinnen Ghislaine Maxwell står tiltalt for menneskehandel sammen med nå avdøde Jeffrey Epstein. Mandag var hun tilbake i retten.

I RETTEN: Ghislaine Maxwell er tiltalt for å ha hjulpet den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein med å begå seksuelle overgrep mot mindreårige jenter. Mandag var hun i retten i New York. Foto: ,REUTERS/Jane Rosenberg
I RETTEN: Ghislaine Maxwell er tiltalt for å ha hjulpet den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein med å begå seksuelle overgrep mot mindreårige jenter. Mandag var hun i retten i New York. Foto: ,REUTERS/Jane Rosenberg Vis mer
Publisert

Ghislaine Maxwell har sittet i varetekt i 16 måneder i Metropolitan Detention Center i New York. Forrige uke ble nektet løslatelse mot kausjon for fjerde gang.

Selv hevder hun og advokatene hennes at hun er blitt utsatt for fysisk og psykisk mishandling av fengselsbetjentene, og at hun lever under uhygieniske forhold og får uspiselig mat.

59-åringen er tiltalt for menneskehandel, etter å angivelig ha hjulpet avdøde Jeffrey Epstein med sexhandel og overgrep mot mindreårige, ved å rekruttere og «groome» disse jentene. Mandag møtte Maxwell i den føderale domstolen på Manhattan hvor arbeidet med å velge en jury til rettssaken nå er i gang.

TRAILER: Ghislaine Maxwells venner står frem i serie. Vis mer

Avslappet

Ifølge The Guardian framsto hun tydelig avslappet under rettsmøtet. Maxwell lo da hun snakket med advokatene sine og flere av dem ga henne støttende klapp på skulderen.

Selve rettssaken skal etter planen starte 29. november, og dersom Maxwell blir dømt, risikerer hun opp til 80 år i fengsel.

Tidligere i november fylte 600 potensielle jurymedlemmer ut et spørreskjema. Nå har påtalemyndigheten og Maxwells advokater blitt enige om 231 personer fra denne gruppa som skal spørres ut videre.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep i Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

- Råtten mat

Lørdag ga Maxwell et intervju til den britiske avisen Daily Mail hvor hun kom med nye krasse utfall mot hvordan hun er blitt behandlet.

- Jeg har blitt overfalt og mishandlet i nesten halvannet år. De gir meg råtten mat. Et eple hadde mark i seg, sier Maxwell til avisen.

Hun forteller også i detalj om hvor forferdelig hun føler seg behandlet. Blant annet beskriver hun også en «vennlig rotte», som ofte kom opp fra et sluk og satte seg ved siden av henne mens hun var på toalettet.

- Jeg sa ifra til vaktene, men ingenting ble gjort før rotten hoppet ut og løp mot en vakt, som skrek av frykt. Da ble endelig sluket dekket til, sier Maxwell.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sa prins Andrew i et intervju at han ikke skjønte hvordan han hadde fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger festet. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sa det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Etterforsket

Påtalemyndigheten har tidligere avvist Maxwells påstander om brutal behandling. Kristie Breshears er talsperson for det fødrale fengselsdirektoratet.

Hun sier til USA Today at hun ikke kan kommentere enkeltsaker av hensyn til personvernet og sikkerhet. Samtidig skriver hun i en e-post til avisen at de «tar alle anklager om dårlig oppførsel fra ansatte seriøst».

- Hendelser blir grundig etterforsket for mulige administrative eller strafferettslige reaksjoner, skriver Breshears.

Den britiske sosietetskvinnen har sittet i varetekt siden hun ble pågrepet i juli 2020, etter å ha vært på rømmen i nesten ett år.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

- Jeg er livredd for at den overveldende negative dekningen vil forgifte juryen og påvirke utfallet av rettssaken til tross for bevisene, som jeg er sikker på vil vise min uskyld. Jeg ser frem til å få min dag i retten til å bevise at jeg ikke spilte noen rolle i Epsteins forbrytelser. Jeg er uskyldig, sier Maxwell til Daily Mail.

Epstein ble arrestert i juli 2019 siktet for menneskehandel og seksuelle overgrep mot mindreårige jenter. Han døde i fengselet kort tid senere.

Mektige venner

Epstein og Maxwell hadde mange rike og mektige personer i omgangskretsen sin, som Bill Clinton, Bill Gates, prins Andrew og Donald Trump. Saken får ikke overraskende enorm oppmerksomhet.

I oktober ba den britiske prinsen en domstol New York om å henlegge det han kaller det grunnløse søksmålet mot ham for seksuelle overgrep mot mindreårige.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

Virginia Giuffre (38) er en av kvinnene som sier at den amerikanske forretningsmannen Jeffrey Epstein jevnlig forgrep seg på henne. Hun sier også at Epstein lånte henne ut til prins Andrew, som hun sier utsatte henne for seksuelle overgrep i London, New York og på Epsteins private øy i Karibia. Maxwell skal også ha vært til stede, ifølge Giuffre.

Giuffre saksøker Andrew i New York for de påståtte overgrepene for over 20 år siden, da hun var 17 år gammel.

LES OGSÅ: - Han er utstøtt av samfunnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer