- Har blitt fysisk angrepet, kloret og sparket

Nils Ole Oftebro ble utsatt for vold av en ekskjæreste...

SLÅTT: Oftebro forteller at han opplevde å bli fysisk angrepet av sin ekskjæreste. Foto: SCANPIX
SLÅTT: Oftebro forteller at han opplevde å bli fysisk angrepet av sin ekskjæreste. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Lørdag skapte kjendissexolog Kristin Spitznogle stor mediedebatt, da hun uttalte at hun mente kvinner kan tilgi det første slaget de får av en kjæreste eller ektemann.

Skuespiller Nils Ole Oftebro (63) mener imidlertid at det er viktig at man også begynner å sette mer fokus på at det ikke bare er menn som slår.

I søndagens VG forteller den erfarne skuespilleren at han selv har opplevd å bli fysisk angrepet, da av en ekskjæreste.

Likevel er Oftebro enig med Spitznogle i at man kan tilgi...

- Jeg tolererer ikke at det slås, men om jeg kan tilgi en person som har slått meg og vi sammen kan finne ut hvorfor, er det en annen sak. Jeg har blitt fysisk angrepet, kloret, sparket og kastet ting etter, men jeg har aldri blitt mishandlet av noen. Dette er ting som har skjedd i affekt, og som vi etterpå har satt oss ned og snakket om, sier Oftebro til avisen.

Skuespilleren understreker at det er hverken hans skuespillerkone Anette Hoff, eller hans ekskone Kaja Korsvold som var voldelig mot ham.

Oftebro mener også at det er viktig å skille mellom de handlingene som skjer i affekt og notorisk mishandling med hensikt å undertrykke og knuse vedkommendes personliget.

- Å fike til noen i raseri fordi man er full eller lignende, er noe helt annet enn notorisk mishandling, sier han.

Spitznogles uttalelser i lørdagens VG skapte imidlertid sterke og langt mer negative reaksjoner hos kvinnevoldseksperter.

Tove Smaadahl, som er daglig leder for Krisesentersekretariatet, mener kjendissexologen gir et veldig feil signal med sine uttalelser.

- Jeg reagerte veldig sterk på at en psykolog sier noe sånt, og at det så slås så stort opp på en forside. Vi vet at det å slå er en kriminell handling. Det er et veldig feil signal å gi, sa en opprørt Smaadahl til Seher.no lørdag.

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected] eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Dette er svært uheldig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer