Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl:

Har betalt tusenvis for ubrukte flybilletter

- Det går dessverre ikke så bra med problemet til Aleks.

TRØBBEL: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl møttes under innspillingen av «Paradise Hotel» i 2017, og bor i hver sin by. Problemet er bare at det ikke er like enkelt for én av dem å reise. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
TRØBBEL: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl møttes under innspillingen av «Paradise Hotel» i 2017, og bor i hver sin by. Problemet er bare at det ikke er like enkelt for én av dem å reise. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Tirsdag ble det kjent at «Paradise Hotel»-paret Martine Lunde (23) og Aleksander Sæterstøl (24) denne helgen skulle gjøre comeback i «Skal vi danse», etter å ha deltatt i fjor. Lørdag kveld inntok flere tidligere deltakere parketten igjen, for å danse med årets håpefulle cast.

Lunde var å se på parketten med blogger Isabel Raad (25), mens Sæterstøl danset med «Ex on the Beach»-profil Adrian Sellevoll (21). Dette er ikke parets eneste inntog i offentligheten i år, og begge har vært å se i sine respektive serier den siste tiden.

Lunde skal være programleder for den nye TV 2-satsingen «Glow Up», mens Sæterstøl har hatt en serie gående med realityprofil Henrik Elvejord Borg (25). Kjæresteparet får, med andre ord, ikke alltid så mye tid til hverandre i hverdagen.

SMERTEFULLT: Henrik Borg og Aleksander Sæterstøl finner på mye rart i serien sin på Viafree, men smerteterskelen fikk kjørt seg da de bestemte seg for å vokse rumpene sine. Video: Viafree / Thea Hope. Reporter: Kine Falch. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

At de i tillegg bor i hver sin by, gjør ting hakket mer vanskelig. Og om ting ikke var komplisert nok fra før, lider Sæterstøl av alvorlig flyskrekk.

- Mål om å fly i løpet av året

«Enten får jeg flytte til Oslo, eller så må vi holde på med dette toget», har han tidligere uttalt. Siden førstnevnte scenario ikke har skjedd, er reiseveien fortsatt lang. Lunde mener sitt om det:

ENSOM MAJESTET: Martine Lunde var alene på høstlanseringen til TV 2. Kjæresten ble igjen i Oslo, mye på grunn av flyskrekken han sliter med. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ENSOM MAJESTET: Martine Lunde var alene på høstlanseringen til TV 2. Kjæresten ble igjen i Oslo, mye på grunn av flyskrekken han sliter med. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Det går dessverre ikke så bra med problemet til Aleks. Han tør fortsatt ikke fly, men jeg har på følelsen at det kommer til å løsne på sikt. Målet vårt er at han skal fly i løpet av året, fortalte Lunde til Se og Hør under høstlanseringen til TV 2 tidligere i år.

Foreløpig har det imidlertid ikke skjedd. Lunde mener det kan være en løsning å ta små steg: At man for eksempel drar til flyplassen og hjem igjen, bare for å føle på hvordan det er.

«SWIPE UP»: sang Martine Lunde på «God Morgen Norge». Eller, gjorde hun egentlig det? Video: TV 2 Vis mer

Tusenvis på ubrukte billetter

Martine Lunde kjøpte seg leilighet i Oslo tidligere i år, mens kjæresten nylig kjøpte i Bergen. Det betyr mye reising fram og tilbake, og når toget tar sju timer kontra under en time i lufta, legger hun ikke skjul på at situasjonen er lite ideell.

Ifølge forskning.no led omtrent 0,5 prosent av Norges befolkning av alvorlig flyskrekk i 2015.

Og Sæterstøl har faktisk gått så langt at han har kjøpt seg flybilletter, men han har ikke kommet seg på flyene.

- Han har brukt massevis av penger på billetter han aldri har brukt. Jeg er helt sikker på at det er snakk om flere tusenlapper. Det er jo ikke turer til Dubai, men helt enkle reiser fra Oslo til Bergen og visa versa, forteller Lunde, og fortsetter:

FUNGERER: Lunde sier at avstandsforholdet fungerer, selv om det muligens ikke er optimalt. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
FUNGERER: Lunde sier at avstandsforholdet fungerer, selv om det muligens ikke er optimalt. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

- Vi har heldigvis funnet en greie som fungerer for oss, og det går jo, selv om det kan være ekstra mye jobb. Han tar blant annet toget, eller så kjører vi, forklarer hun.

Selv om Sæterstøl helst holder seg på bakken, har Lunde ingen større problemer med å fly. På spørsmål om hun har kjent noe på flyskam, blir hun nærmest seende ut som et spørsmålstegn.

- Flyskam? Det har jeg ikke hørt om. Men jeg tenker at jeg er helt nødt til å fly innimellom i min jobb. Jeg tenker jo over at det påvirker miljøet, men jeg kan faktisk ikke sitte sju timer på tog hver vei. Det er uaktuelt. Jeg gjør mitt for miljøet, men akkurat det med fly er jeg avhengig av, forklarer hun.

«BLOGGERNE»: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl har vært kjærester siden de møttes på «Paradise Hotel» i 2017. Nå ser det ut til at de ikke skal på ferie sammen - av en helt spesiell grunn. Video: Thea Hope. Klipp/reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper. Musikk: Epidemic Sound Vis mer

Ikke samboere

En kan kanskje stille spørsmål ved om et samboerskap hadde vært løsningen på flyskrekken, men de har altså bestemt seg for å bo i sine respektive hjembyer.

Lunde kunngjorde i januar at hun hadde kjøpt seg leilighet i Oslo, mens kjæresten gjorde det samme i Bergen litt senere.

I et tidligere blogginnlegg har Lunde gått i ytterligere detalj rundt hvorfor de ikke ønsker å bo sammen.

«Jeg ville kjøpe min helt egne leilighet, og Aleksander vil kjøpe en selv. Han har planer om å kjøpe en i Bergen, som han leier ut når han er i Oslo. Aleksander er jo for det meste i Oslo, og jeg føler jo egentlig at vi nesten bor sammen. Jeg tror at Aleksander og jeg kommer til å være sammen i mange år til, men det å kjøpe leilighet sammen er et stort steg. Jeg kunne ha gjort det, men samtidig vil vi vente og heller kjøpe oss noe større sammen om noen år.»

23-åringen forsikret videre om at de fortsatt vil tilbringe mye tid sammen, selv om de ikke blir samboere med det første.

LES OGSÅ: Avslører ny kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer