Har bestemt seg for å slutte i NRK

- Vi skal holde på til tiårsjubileumet...

SLUTTER I NRK: «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu»-programleder Oddgeir Bruaset skal slutte i kanalen i 2012.  Foto: NRK
SLUTTER I NRK: «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu»-programleder Oddgeir Bruaset skal slutte i kanalen i 2012. Foto: NRK Vis mer
SEHER.NO: Søndag er det premiere på den nye sesongen av NRKs populære underholdningsprogram «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», hvor tv-seerne får være med programleder Oddgeir Bruaset (65) i hans jakt på Norges mest særegne bosteder.

Og til Seher.no kan den populære tv-profilen avsløre at den nye sesongen blir en av de beste siden oppstarten i 2002.

- Vi kjører jo i den vante løypa da. Vi er forsiktige med å forandre på opplegget. Men jeg har inntrykk av at plassene, sett under ett, gjør at dette er en av de beste sesongene. For det er veldig mange spennende mennesker vi får møte, sier han til Seher.no.

«Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» har blitt en stor suksess for NRK, og er et av kanalens mest sette tv-programmer.

Men da Seher.no snakket med Bruaset tidligere denne uken, kunne han avsløre at det bare blir to sesonger til at det populære programmet. I 2012 er det nemlig tiårsjubileum, og da planlegger tv-profilen å slutte i NRK.

- Vi skal holde på i to år til, slik at det blir tiårsjubileum om et par år. Og da kommer jeg til å gi meg, for da kan jeg pensjonere meg også. Da har jeg blitt 67 år, og da har jeg holdt på i NRK i 40 år og har holdt på med dette programmet i ti år. Så da synes jeg det er en passende anledning, sier Bruaset.

Innspillingen av de to neste sesongene av «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» har allerede startet, og ifølge Bruaset vil det også komme fire oppfølgende programmer, som vil fortelle mer om hva som har skjedd med de ulike menneskene de har besøkt.

Men selv om tv-profilen nå er i gang med de avsluttende innspillingene av suksess-serien, har han foreløpig ikke følt noe vemod over at han skal slutte.

- Nei, foreløpig har jeg det så travelt med å få alle brikkene på plass, så hittil har jeg ikke blitt plaget av vemod. Men det kan nok hende at den dagen vil komme. Det ser jeg ikke bort i fra. Men så driver jeg og skriver bøker på fritiden da, så jeg tror nok jeg skal få nok å gjøre den dagen jeg slutter i NRK. Hvis ikke jeg hadde hatt noe å falle tilbake på, hadde jeg nok sett litt mørkt på det, sier han.

Ifølge Bruaset vil han forsøke å holde seg yrkesaktiv så lenge helsen holder.

- Så lenge helsa holder, så vil jeg det. Det er det eldre folk pleier å si vet du, «så lenge helsa holder», humrer han. 
 
«Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» har sesongpremiere på NRK søndag 3. oktober kl. 20.05!Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

 
LES OGSÅ: - For urban til å bo på landet