LEI AV MUSKELDEBATT: Skistjernen Marit Bjørgen gidder ikke høre på spekulasjoner og diskusjoner om musklene sine, og velger nå å «kle på seg» i stedet. Her på verdenscupavslutningen i Falun i fjor.  Foto: Se og Hør
LEI AV MUSKELDEBATT: Skistjernen Marit Bjørgen gidder ikke høre på spekulasjoner og diskusjoner om musklene sine, og velger nå å «kle på seg» i stedet. Her på verdenscupavslutningen i Falun i fjor. Foto: Se og HørVis mer

- Har begynt å kle på meg i stedet

Langrennsstjernen Marit Bjørgen er lei av at musklene hennes skaper debatt.

SEOGHØR.NO: Marit Bjørgen (33) er vant til å bite tennene sammen i langrennssporet, men OL-dronningen har sett seg lei på alt oppstyret hennes muskuløse kropp skaper.

I en reportasje i VG Helg stiller Bjørgen opp i sort treningsundertøy sammen med fem andre kvinnelige topputøvere, i anledning prosjektet Sunn Jenteidretts femårsjubileum. Men til vanlig har skiesset heller begynt å dekke til kroppen som har sikret henne et utall gullmedaljer.

- Kroppen min og musklene mine er stadig et tema. Til slutt har jeg begynt å kle på meg for å unngå at det skal bli en debatt rundt det, innrømmer hun overfor VG Helg.
 
33-åringen, som har understreket at hun er stolt av kroppen sin, reagerte da «Skavlan»-programleder Fredrik Skavlan valgte å fokusere på musklene hennes da hun gjestet programmet våren 2010. Men mer negativ oppmerksomhet har også forekommet, deriblant dopingspekulasjoner.

- I tillegg har det vært episoder der folk har kommentert hvilke kjoler jeg kan ha på meg. Når noen sier jeg bør gjemme musklene mine med langermede kjoler, er det dumt med tanke på hvor lettpåvirkelige ungdommer som får det med seg er, påpeker Bjørgen i intervjuet.

LES OGSÅ: - All vekten la seg på brystene