«Hver gang vi møtes»-Myra:

- Har båret på en sorg

Myra åpner opp om den vanskelige barndommen.

TØFF BARNDOM: Myra forteller ærlig om barndommen og hvordan den har preget henne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TØFF BARNDOM: Myra forteller ærlig om barndommen og hvordan den har preget henne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Årets «Hver gang vi møtes» er godt i gang, og kveldens hedersgjest er den bergenske rapperen Regina Tucker (27), bedre kjent bak artistnavnet Myra.

Myra er imidlertid ikke født i Norge, men i Sierra Leone i Afrika. Da hun var så liten som 1 år flyktet hun og familien fra borgerkrigen i fødelandet. Etter dette bodde de fire år i flyktningleir i Liberia, før de kom seg til Norge og Bergen.

Til Dagbladet åpner hun seg nå om den vanskelige barndommen og hvordan de opplevelsene har preget henne i ettertid.

RØRT: Da Maj Britt Andersen skulle hylles under «Hver gang vi møtes» ble hun rørt av Andreas «TIX» Haukland sin opptreden. Bilder med tillatelse fra TV 2. Vis mer

Rotløs barndom

Noen år etter at Myra kom til Norge, ble hun tatt ut fra familien. Dermed ventet en rotløs oppvekst hvor hun bodde på tre ulike barnehjem og i tre forskjellige fosterhjem.

- Jeg er nok preget av barndommen. Mye av kaoset, angsten og engsteligheten min kommer derfra, forteller hun til Dagbladet.

Rapperen forteller at hun de siste årene har gått i terapi for å bearbeide de vanskelige opplevelsene, og at hun nå ha god kontakt med sin biologiske familie.

- Jeg har båret på en sorg hele veien, og ikke sørget skikkelig over det å ikke vokse opp i familien min. Jeg hadde mange kamper da jeg slo gjennom med musikken min, og fant ut at jeg måtte ta tak i meg selv.

MÅ DRA: Her kommer Andreas Andresen Haukeland med beskjeden om at han må forlate «Hver gang vi møtes». Vis mer

Hiphop-stjerne

27-åringens artistkarriere skjøt fart da hun ble oppdaget i en uber-taxi i 2016, og ble tatt under vingene til bergenserne Leo Ajkic og Lars Vaular.

Derfra gikk det bare oppover.

Få måneder etter hun ble oppdaget ble hun utropt til en av de nye, store stjernene i norsk hiphop. I 2020 deltok hun i «Stjernekamp» på NRK og i høst var hun mentor i «Norges nye megahit» på TV 2.

Nå er Myra aktuell i serien «Annerledes» med Emma Ellingsen, mens hun i kveld er hovedartist i «Hver gang vi møtes».

TÅREVÅTT: Det blir for mye for Tshawe Baqwa når Silya Nymoen og Felipe «Fela» Orellana fremfører sin hyllest i fredagens «Hver gang vi møtes». Vis mer

Tråkket over lik

Det er i sistnevnte program at hun åpner ytterligere opp om barndommen. Hun forteller at de flyktet gjennom jungelen og måtte bokstavelig tråkke over lik. I veikanten lå små babyer som mødrene måtte gå fra, fordi de ikke kunne ta vare på dem.

27-åringen husker at de måtte gjemme seg og at hun ikke kunne gråte, fordi da kunne de bli oppdaget.

– Jeg husker bare brøkdeler. Jeg var et barn, og har nok fortrengt mye. Men jeg tror at mye av kaoset sitter i kroppen, sier hun.

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer