Stian Blipp:

- Har bare en sjanse

Gjør comeback på skjermen.

COMEBACK: Stian Blipp er programleder i nytt humorprogram. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
COMEBACK: Stian Blipp er programleder i nytt humorprogram. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Den tidligere «Senkveld»-programlederen Stian Blipp (32) gjør denne uken comeback på TV-skjermen. 16. desember har humorprogrammet «Spice of Life» premiere på strømmetjenesten Amazon Prime med Blipp som programleder.

- Det er et program som skal prøve å gi tilbake troen på at magi kan skje når man går ut døren, for det har forsvunnet litt i det siste, sier 32-åringen når Se og Hør møter ham.

I «Spice of Life» skal Blipp «pranke» (en spøkefull handling, journ.anm.) norske kjendiser med skjult kamera.

HISTORIEFORTELLING: Stian Blipp forteller om hvordan han sjekket opp kona Jamina Iversen. Helene var midlertid ikke veldig imponert. Vis mer

- Jeg ble utfordret til å lage et «prankeshow» og jeg tenkte at det var gøy, men jeg hadde lyst til å gjøre det om til noe mer enn det. Jeg synes ofte «pranks» er gøy, men jeg har lyst til at kjærligheten skal skinne gjennom.

Blipp understreker at han derfor ikke vil ha den «peke på» og «haha»-stilen i spøkene sine.

- Det føler jeg at jeg har fått til.

Uforutsigbart

Overfor Se og Hør kan Blipp avsløre at det å lage programmet har vært svært tidkrevende.

- En ting er å finne på «pranksene» - det tar jo tid det også, men det å faktisk få det til å skje, altså jeg ante ikke hva jeg hadde begitt meg ut på, innrømmer han, og legger til:

HJEM TIL JUL: Stian Blipp var å se i den andre sesongen av Netflix-serien «Hjem til jul». Dette sa han om kyssescenene. Video: Rød Løper Vis mer

- Skal du lure noen er det veldig viktig at de ikke vet at de blir lurt, men du må også være på riktig sted til riktig tid, i riktig sinnsstemning og når man går i gang har man bare én sjanse. Hvis noen avslører «pranken», har man kastet vekk en uke med planlegging. Så det er mye jobb og nervøsitet.

Komikeren forklarer videre at mye av programmet derfor er basert på uforutsigbarhet.

- Du får jo ikke testet ut noen «pranks». Hvis du tester det på noen andre - hjelper det ikke, for du skal jo gjøre det på en helt annen person som tar helt andre valg, sier Blipp, og legger til:

- Jeg liker uforutsigbarheten, spenningen ligger jo i hva som kan skje der. Hvis noen blir satt i en situasjon som er ubehagelig, blir de med på det, eller trekker de seg unna, flytter de seg til høyre eller til venstre? Det er veldig, veldig gøy.

- Når man sitter der føles det ut som at man lager et liveshow, selv om man spiller det inn.

Blipp føler at konseptet både er nervepirrende og fantastisk.

- Du har gått og grugledet deg i en uke, også står du der og tenker nå får det bare bære eller briste. Du vet så godt oppi hodet ditt alt som kan gå feil, så når du kommer gjennom det er det faktisk helt nydelig.

I humorserien lurer Blipp kjendiser som Atle Pettersen (33), Solveig Kloppen (51) og Jonis Josef (30).

- Jeg har valgt ut de kjendisene jeg har en nær relasjon til, som er gode venner av meg, fordi jeg har så lyst til at kjærligheten skal skinne gjennom. At de som blir lurt vet at vi er venner, og at det ikke er noe slemt.

- Det var veldig viktig for meg at både de som blir lurt og de som ser på skal få en god følelse av programmet.

PUBERTETEN: ... det er lite teit å si da! Disse ordene sjarmerte mange nordmenn tilbake i 2010. Nå er skuespilleren bak rollen TV-aktuell igjen. Video: Rød Løper/Discovery+/Pixar Animations Studios Vis mer

I etterkant

I etterkant av innspillingen kan programlederen avsløre at alle som har deltatt har blitt svært overrasket over at de faktisk ble lurt.

- Vi har jo vokst opp med «prankshow», så man tenker at man ikke går på spøken, men så går de jo rett i fella.

Hva som skjer videre nå er derimot ikke Blipp sikker på.

- Jeg er ikke redd for å gjøre nye ting, jeg følger «gøyen». Hva som skjer videre aner jeg ikke, og det har gått fra å være veldig frustrerende til å komme til et punkt hvor det er helt nydelig.

ÅPEN & ÆRLIG: Stian Blipp om «Lindmo»-intervjuet der han forteller om depresjonen og angsten. Video: NRK TV / Rød Løper. Reporter: Katrine Bjelke. Vis mer

Snakket ut

I tillegg til den nye programlederjobben, har det skjedd flere ting i privatlivet til Blipp dette året.

I november delte programlederen åpenhjertig om at han møtte veggen i sommer.

Der avslørte han at han opplevde et så sterkt panikkanfall at ambulansen måtte hente ham. Da innså han at han over en lengre periode hadde vært deprimert.

Kort tid etter «Lindmo»-intervjuet ble det også kjent at Blipp ble sykmeldt og dermed måtte avlyse resten av årets «Cirque du Blipp»-show i Oslo og Bergen.

LES OGSÅ: - Ble syke på ferie

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer