Lori Loughlin:

- Har ansatt fengselsrådgiver

Skuespilleren forbereder seg angivelig til å eventuelt måtte tilbringe tid bak murene.

TRENES OPP: Skuespiller Lori Loughlin og ektemannen Mossimo Giannullis rettsak har ikke vært oppe for retten enda, men det skal angivelig ikke stoppe førstnevnte fra å forberede seg på å eventuelt måtte sone i fengsel. Foto: NTB Scanpix
TRENES OPP: Skuespiller Lori Loughlin og ektemannen Mossimo Giannullis rettsak har ikke vært oppe for retten enda, men det skal angivelig ikke stoppe førstnevnte fra å forberede seg på å eventuelt måtte sone i fengsel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste har nok fått med seg en av fjorårets største snakkiser som raskt ble omtalt som «universitetsskandalen». En skandale som gikk ut på at en rekke profilerte kjendiser og Hollywood-stjerner hadde blitt siktet for å ha bestukket universiteter for å få barna sine inn på amerikanske eliteuniversiteter.

Blant dem var skuespiller Lori Loughlin (55) som sammen med Felicity Huffman (57) ble selve symbolet på skandalen.

Sistnevnte erklærte seg skyldig tidligere i år, og sonet ferdig sin straff i oktober. 55-åringen på sin side, og ektemannen Mossimo Giannulli (56) sin sak har imidlertid ikke vært oppe for retten ennå.

DØMT: Den spanske Youtube-stjerna Kanghua Ren er dømt til fengsel etter å ha servert en uhyggelig kjeksvariant til en hjemløs mann på gata. Video: Youtube/ReSet Vis mer

- Forbereder seg på det verste

Selv om 55-åringen hele veien har nektet straffskyld kan det likevel se ut til at hun forbereder seg for å tilbringe tid bak murene. Ifølge People har Loughlin nemlig ansatt en ekspert som skal lære henne hvordan hun kan overleve i fengsel - hvis det faktisk ender opp med å bli tilfellet.

- Fengsel er en veldig annerledes verden enn Hollywood, og Lori prøver bare å være forberedt. Hun forbereder seg på det verste, men håper på det beste, forteller en kilde nær skuespilleren til People.

FÅR HJELP: Lori Loughlin får angivelig hjelp fra en ekspert til å forberede seg for en eventuell fengselsdom. Foto: NTB Scanpix
FÅR HJELP: Lori Loughlin får angivelig hjelp fra en ekspert til å forberede seg for en eventuell fengselsdom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre forteller kilden at hele poenget er å ha noen til å fortelle skuespilleren hvordan hun kan holde seg trygg i fengsel ettersom hun trenger å holde en lav profil. Kilden legger likevel ikke skjul på at 55-åringen kommer til å skille seg ut på grunn av all pressedekningen rundt saken, og fordi hun er en kjendis.

- Hun ønsker å forstå hvordan opplevelsen vil bli, og hvordan hun ikke bare kan overleve den, men blomstre med den. Hun ser på det hele som en læringsopplevelse, og dette er enda en ting som hun prøver å lære, fortsetter kilden.

Ønsker å forsvare seg selv

Eksakt hva det er Loughlin blir lært opp til ønsker ikke kilden å gå nærmere inn på, men kan avsløre at det handler om hvordan 55-åringen kan unngå å gjøre de «vanligste feilene» i fengsel.

- Bordmanerene er annerledes og sosiale interaksjoner er ulike. På utsiden er øyekontakt en bra ting. Du møter noen og tar dem i hånden og stirrer dem inn i øynene. I fengsel burde man ikke gjøre det. Du vil ikke utfordre noen, sier kilden videre.

Ifølge en kilde Radar Online har snakket med blir Loughlin også lært opp til å forsvare seg selv. En kilde forteller at 55-åringen blant annet lærer seg kampsport for å kunne gi et inntrykk av at hun er tøff, og for å kunne avverge potensielle mobbere i fengsel.

- Fengsel kommer enten til å ende med å synke eller svømme, og Lori har ikke tenkt til å lene seg tilbake og ta imot mobbing uten kamp, forteller kilden.

FLORIDA: En mann fra Florida kjørte på motorveien mens han sto i takluken med armene ut. Reporter: Mariann Habbestad. Video: Florida Highway Patrol. Vis mer

Skuespillerens ektemann har visstnok også vært med på å lære seg opp til en eventuell fengselsdom.

Tiltalen mot Lori og ektemannen dreier seg om konspirasjon til å begå svindel, og ble i april i fjor utvidet til å også omhandle hvitvasking - og senere bestikking av offentlige tjenestemenn.

Som tidligere nevnt har de hele veien nektet straffskyld for å ha skaffet sine to døtre, Olivia Jade (20) og Isabella Rose Giannulli (21) en plass på rolaget ved University of Southern California - slik at de to ble sikret skoleplass - noe de skal ha betalt 500.000 dollar for.

DØTRENE: Her er Lori Loughlin avbildet med sine to døtre Isabella Rose Giannulli og Olivia Jade i 2017. Foto: NTB Scanpix
DØTRENE: Her er Lori Loughlin avbildet med sine to døtre Isabella Rose Giannulli og Olivia Jade i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Brøt tausheten

Etter at skandalen ble kjent har ikke ekteparet kommentert tiltalen offentlig, men deres to døtre står ikke lenger oppført som studenter ved universitetet. I begynnelsen av desember tok imidlertid Olivia bladet fra munnen i en video på sine egen Youtube-kanal.

I videoen forklarte Olivia hvorfor hun hadde gått tilbake til Youtube-kanalen, selv om hun ikke hadde lov til å uttale seg om universitetsskandalen. Hun hadde vurdert fram og tilbake i månedsvis om hun skulle gå tilbake til Youtube eller ikke, kom det fram i videoen.

Særlig det at hun ikke kunne uttale seg om saken foreldrene nå står tiltalt i, bidro til tvilen - selv om hun gjerne skulle ha snakket om det dersom hun hadde hatt muligheten.

- Det er ikke noe vits for meg å snakke i ti minutter til kamera om hvor mye jeg ønsker å si noe, når jeg ikke kan det, sier hun og takker for at seerne har ventet mens hun har vært borte, uttalte hun i videoen.

LES OGSÅ: Kastet i fengsel for ødelagt pass

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer