Helene Spilling fra «Skal vi danse»:

Har anmeldt drapstrussel

«Skal vi danse»-deltaker Nate Kahungu og dansepartneren Helene Spilling mottok denne uken urovekkende meldinger. Nå har sistnevnte anmeldt en person etter å ha mottatt trusler.

ANMELDT TRUSSEL: Overfor Se og Hør kan Helene Spilling fortelle at hun har gått til anmeldelse etter at hun mottok drapstrussel. Her avbildet sammen med Nate Kahungu. Foto: Privat
ANMELDT TRUSSEL: Overfor Se og Hør kan Helene Spilling fortelle at hun har gått til anmeldelse etter at hun mottok drapstrussel. Her avbildet sammen med Nate Kahungu. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken meldte «God kveld Norge» at tidligere «Love Island»-deltaker Nate Kahungu (24), som er en av årets «Skal vi danse»-deltakere, og dansepartneren Helene Spilling (24), hadde fått tilsendt noen svært ubehagelige meldinger.

Overfor Se og Hør forklarer Helene Spilling at hun og Nate hadde delt flere videoer i sosiale medier som viste at de hadde en god kjemi.

Det var imidlertid først under en video Kahungu delte på Instagram, hvor han skrev: «Når du tar med den norske kjæresten din til mamma for første gang», at meldingene kom.

Kahungu forklarer overfor Se og Hør at det startet med at han fikk kommentar på at «svarte og hvite mennesker ikke burde blandes sammen», og at Spilling var «hvitt søppel».

UTSATT FOR RASISME: Nate Kahungu fikk tilsendt en melding hvor vedkommende var misfornøyd over at en mørkhudet mann danset med en hvit dame. Foto: Espen Solli/TV 2
UTSATT FOR RASISME: Nate Kahungu fikk tilsendt en melding hvor vedkommende var misfornøyd over at en mørkhudet mann danset med en hvit dame. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

- En skam for den hvite rase

Kahungu forklarer at han har vært i kontakt med vedkommende som sendte de hatefulle ytringene, men forteller at han til slutt valgte å blokkere vedkommende på Instagram.

Etter dette fikk han en melding fra Spilling som forklarte at hun hadde fått flere meldinger fra samme person. I meldingene sto det blant annet at Spilling var «en skam for den hvite rase», forklarer Kahungu.

Overfor Se og Hør forklarer Spilling at vedkommende også skrev at hun «måtte forstå at hun gjør andre mennesker sinte», og at hun og Kahungu «kan risikere å bli drept hvis de blir sett sammen».

- Hva tenkte du da du fikk trusselen?

- Da var jeg hjemme alene, og først ble jeg rasende og selvsagt lei meg. Jeg begynte å skrive en melding tilbake, men forsto at jeg er i et stadium hvor jeg ikke kom til å skrive noe saklig, så da lot jeg det ligge. Så fikk jeg sove etter hvert, svarer Spilling.

UBEHAGELIG: Nate Kahungu og Helene Spilling opplevde denne uken å få flere hatefulle ytringer tilsendt. Foto: Privat
UBEHAGELIG: Nate Kahungu og Helene Spilling opplevde denne uken å få flere hatefulle ytringer tilsendt. Foto: Privat Vis mer

- Dagen etter kom jeg på trening og møtte Nate, og da snakket vi om det. Da vi da var ferdig på trening gikk det opp for meg at jeg ikke vet hvem denne personen er. Jeg vet ikke om det er et nettroll, noe det sikkert er, og jeg vet aldri hvem der ute som plutselig er i stand til å gjøre meg eller Nate noe, fortsetter hun.

Videre mener Spilling at hun tok meldingene på en verre måte enn det Kahungu gjorde.

- Det er første gang jeg opplever noe sånt. Det kom litt som et sjokk på meg at noen har noe imot det jeg gjør. Det har aldri skjedd før, legger hun til.

KLART FOR DANS: Her er årets «Skal vi danse»-deltakere! Video: Rød Løper/TV 2/Dplay/TV3 Vis mer

Gikk til anmeldelse

Kahungu på sin side forklarer at det ikke er første gang at han har mottatt slike meldinger.

- Det er heller ikke første gang jeg har fått høre noe sånt. Enten slengt i trynet mitt eller under en fotballkamp. Det kommer til et punkt hvor man ikke lar seg påvirke av det, forteller han.

Som følge av drapstrusselen kan Spilling fortelle at hun i går anmeldte vedkommende som sendte trusselen.

- «Skal vi danse» har hjulpet meg med å anmelde saken til politiet, og de har vært veldig støttende. Vi har anmeldt saken fordi det har gjort meg litt småredd. Jeg går rundt og frykter hva folk kan gjøre, sier hun.

Deltakeransvarlig i «Skal vi danse», May Britt Strand, bekrefter over Se og Hør at hun hjalp Spilling med anmeldelsen samt at den er sendt til politiet.

FIKK HAT: «Skal vi danse»-deltakeren Victor Sotberg har vært stor på YouTube siden 2015, men populariteten har også sine baksider. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Overfor Se og Hør forklarer TV 2s programredaktør, Kathrine Haldorsen, at TV 2 ser svært alvorlig på denne type trusler og hatefulle meldinger.

- Vi synes det er trist at Nate og Helene må oppleve dette i forbindelse med sin deltakelse i «Skal vi danse». For oss i TV 2 er det viktig å signalisere at slike ytringer er uakseptable, forteller Haldorsen, og legger til:

- Vi oppfordret derfor Helene og Nate til å politianmelde truslene. Samtidig er det både modig av dem og viktig å fortelle åpent om dette, for å belyse og synliggjøre at rasisme og holdninger som dette i aller høyeste grad dessverre eksisterer.

STERK HISTORIE: Dommer i «Skal vi danse», Merete Lingjærde, forteller en sterk historie på TV2 i påsken. Video: TV2 Vis mer

I etterkant av de ubehagelige meldingene har Spilling og Kahungu mottatt enorm støtte fra flere hold.

Spesielt i kommentarfeltet til programleder Morten Hegseths (34) Instagram-innlegg, delt søndag, har responsen vært enorm.

Det var «God kveld Norge» som først omtalte saken.

La igjen støttende kommentar

Innlegget inneholdt et bilde av Kahungu og Spilling, hvor Hegseth var klar i sin tale om hva han syntes om de ubehagelige meldingene de to hadde mottatt.

Blant dem som har kommentert er prinsesse Märtha Louise (48). Hun skriver følgende:

«Det er veldig trist at vi faktisk har det slik fremdeles. Så glad du tar det opp. Alt sånt må opp og frem så det synes og kan tas tak i. Lykke til i årets «Skal vi danse». Jeg heier».

Vibeke Klemetsen (44) sier seg enig med Märtha Louise, og takker Hegseth for at han setter søkelyset på tematikken.

«At det faen går an», kommenterer influenser og toppblogger Kristin Gjelsvik (34), etterfulgt av en sint emoji, mens programleder Synnøve Skarbø (49) legger igjen et rødt hjerte i kommentarfeltet.

Overfor Se og Hør forklarer Nate Kahungu at tilbakemeldingene har vært mer enn han hadde forventet, og at det har kommet fra kanter han ikke hadde sett for seg.

- Det er jo alltid hyggelig. Grunnen til at jeg først og fremst delte de meldingene og kommentarene var at det skulle belyses, at de menneskene som sier at det ikke finne rasisme i Norge får vite at det gjør det faktisk. Jeg er utrolig takknemlig for alle tilbakemeldinger.

KRITISERES: Prins Harry og Hertuginne Meghan deltok denne uka i et zoom-møte med unge ledere om rasisme. Det falt ikke i god jord hos alle. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

Spilling forklarer at hun ble helt satt ut av den enorme støtten.

- Det er så mange som har reagert på det vi deler på Instagram ved å sende hjerter. Og det er så mange som har skrevet lengre meldinger til Nate og meg hvor det står at de heier på oss. De skriver at vi skal gå på den parketten og vise hva vi kan. Det har vært helt overveldende for meg, forteller hun.

LES OGSÅ: Dette jobber «Skal vi danse»-proffene egentlig med

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer