Oscar-bråket mellom Chris Rock og Will Smith

- Har angrepet henne før

Ligger det mer bak slaget alle snakker om?

SLÅR: Will Smith slo komiker Chris Rock under årets Oscar-utdeling etter at Rock vitset om kona til Smith. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker og skuespiller Chris Rock ble slått av Will Smith på scenen under Oscar-utdelingen natt til mandag. Det skjedde etter at Rock sendte en frekk kommentar i retning Jada Pinkett Smith, Will Smiths kone.

Han spøkte nemlig om at hun var med i filmen «GI Jane 2», og refererte til hennes barberte hode.

- Jada, jeg elsker det. «GI Jane 2», kan ikke vente med å se deg, sa han fra scenen.

FORKLARTE SEG: Will Smith forklarte i talen sin om hvorfor han slo til komiker Chris Rock. Video: Dagbladet/AP. Vis mer

For de som ikke tar referansen er «G.I. Jane» - en film fra 1997, hvor Demi Moore spiller en snauklipt soldat.

Kommentaren fikk i hvert fall Will Smith til å se rødt. Han reagerte med å innta scenen og slå Rock i ansiktet med flat hånd. Da han satt seg ned på plassen sin igjen, ropte han:

PAPER BEATS ROCK? Will Smith slår Chris Rock med flat hånd. Og som vi alle vet i leken stein, saks, papir: Paper beats rock. Foto: Robyn Beck / AFP/NTB
PAPER BEATS ROCK? Will Smith slår Chris Rock med flat hånd. Og som vi alle vet i leken stein, saks, papir: Paper beats rock. Foto: Robyn Beck / AFP/NTB Vis mer

- Hold navnet til kona mi ute av den jævla munnen din.

Rock besvarte Smith med at han ikke skulle nevne henne igjen.

Pinkett Smith gikk ut i fjor om at hun lider av den autoimmune sykdommen alopecia, så spøken falt ikke i god jord. Det er mange som tror dette er grunnen til ektemannens plutselige utbrudd.

ETTER SLAGET: Flere videoer viser hva som skjedde i etterkant av Will Smiths slag mot Chris Rock under Oscar-utdelingen natt til mandag. Vis mer

Ikke første gang

Nå har flere begynt å spekulere i hvorfor Will Smith reagerte som han gjorde. Var Rock sin kommentar så ille at han fortjente å bli slått, eller ligger det mer bak slaget?

Om man gjør et enkelt Google-søk på Chris Rock og Jada Pinkett Smith, så ser man at dette ikke er første gang Rock har det morsomt på hennes bekostning. Det melder blant annet The Independent og Rolling Stone Magazine.

DRAMA: Will smith gjorde Oscar-utdelingen langt mer interessant med sitt plutselige voldelige utbrudd på scenen. Foto: Angela WEISS and Robyn Beck / AFP / NTB
DRAMA: Will smith gjorde Oscar-utdelingen langt mer interessant med sitt plutselige voldelige utbrudd på scenen. Foto: Angela WEISS and Robyn Beck / AFP / NTB Vis mer

Etter at Pinkett Smith boikottet Oscar-utdelingen i 2016 for dens mangel på mangfold, sa Rock, som også var vert den gangen, at skuespillerinnen ikke engang var invitert til showet i utgangspunktet.

- Jada ble sint og sier hun ikke kommer. Hun protesterer. At hun boikotter Oscar-utdelingen er som om jeg boikotte Rihannas truser. Ingen av oss er invitert, sa Rock i 2016 i åpningsmonologen under den prestisjefylte utdelingen.

Hemmelighetsfull: Den norske skuespilleren Renate Reinsve gjestet nylig det populære talkshowet: «The Late Late Show with James Corden», i anledning Oscar-utdelingen 27. mars. Video: Youtube Vis mer

Han fortsatte med å gjøre narr av Smith, som mange mente burde bli nominert det året prestasjonen i filmen Concussion.

- Jada er sint fordi mannen hennes Will ikke ble nominert for Concussion. Jeg forstår det. Men det er heller ikke rettferdig at Will ble betalt 20 millioner dollar for Wild Wild West.

Selv om Smith ennå ikke har forklart nøye hvorfor han bråket med Rock på scenen ved søndagens utdeling, så sa han at «kjærlighet får deg til å gjøre gale ting» i Oscar-talen sin.

BRÅTT: Da Marianne Jemtegård gikk gjennom Oscar-kjolene under Oscar-sendingen fikk vi plutselig inn en ny gjest. Vis mer

- Jeg vet hva vi må gjøre. Du må være i stand til å takle misbruk, og takle at folk sier rare ting om deg, sa han.

- I denne bransjen må du tåle å ikke bli respektert, og du må smile og late som om det er OK.

Det sa Smith etter at han vant Oscarprisen for årets mannlige hovedrolle i filmen «King Richard».

- ABSURD: «Verdens verste menneske» ankom den røde løperen i Hollywood før nattas Oscar-utdeling. Video: AP Vis mer

- Ikke et skuespill

Etter hendelsen er det mange som har lurt på om det hele var et skuespill fra Rock og Smiths sin side.

BBC rapporterte fra backstage-området under utdelingen og de skrev at både Rock og Smith enkelt kunne ha utført hendelsen som en spøk. Men det var en ting fra hendelsen som gjorde dem sikre på at det var ekte.

«På tidspunktet Smith satt seg ned i stolen og ropte til Rock at han skulle holde konas navn ut av munnen hennes, var det tydelig at det ikke var en sketsj. En profesjonell som Smith ville visst bedre enn å droppe f-bomba på scenen under en livesending».

I takketalen beklaget han overfor Akademiet, publikum og de andre nominerte.

LES OGSÅ: Ser du hvilken stjerne hun er datteren til?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer