Grunde Myhrer:

- Har aldri smakt alkohol

«Kompani Lauritzen»-profilen røper at mamma reddet ham fra å gjøre noe fryktelig dumt.

ALOKOHOLFRI: Grunde Myhrer, kjent fra blant annet «Paradise Hotel» og «Skal vi danse», er nå en del av «Kompani Lauritzen». Fortsatt rører han ikke alkoholholdig drikke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ALOKOHOLFRI: Grunde Myhrer, kjent fra blant annet «Paradise Hotel» og «Skal vi danse», er nå en del av «Kompani Lauritzen». Fortsatt rører han ikke alkoholholdig drikke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den fjerde sesongen av «Kompani Lauritzen» er i full gang, og blant de 14 utvalgte kjendisene som denne våren får bryne seg på Dag Otto Lauritzens (66) brutale militærregime, er Grunde Myhrer (27). I 2017 gjorde han seg svært bemerket i TV3-programmet «Paradise Hotel».

Det blir tårevått da deltakerne skal få sin første tilbakemelding i Kompani Lauritzen. Video: TV 2. Vis mer

- En del av meg

Myhrer har tidligere vært åpen om at han avstår fra alkohol. Til Se og Hør forteller han at han fortsatt aldri engang har testet øl, vin eller sterkere saker - men at han har vært svært nær noen få ganger.

- Jeg har aldri drukket i hele mitt liv, jeg har aldri smakt alkohol. Jeg tok det valget ganske tidlig som ung idrettsutøver, fordi jeg satset. Etter det har jeg på en måte ikke hatt noe behov for det heller. Det har gått fint, for jeg har klart å ha det gøy på fest uten alkohol, sier 27-åringen.

I 2017 dro han altså til Mexico og «Paradise Hotel». Det gjorde han av en grunn.

- Jeg dro dit for å vise at det går an å ha det gøy uten å drikke. Akkurat det ble en greie, så nå holder jeg foredrag om det. Det har blitt så mye mer enn det valget jeg tok da jeg var tolv eller 13 år gammel. Nå har det blitt en del av meg, bedyrer «Kompani Lauritzen»-deltakeren.

FOKUSERT: Kompanirekrutte 53 Myhrer er i disse dager å se i «Kompani Lauritzen» på TV 2. Foto: Matti Bernitz / TV 2
FOKUSERT: Kompanirekrutte 53 Myhrer er i disse dager å se i «Kompani Lauritzen» på TV 2. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Han fortsetter:

- Jeg har ikke noe behov for det heller, jeg synes det hadde vært litt rart om jeg skulle begynt nå på en måte. For meg holder det med alkoholfri øl, champagne og prosecco.

Ringte mamma

- Har du noensinne vurdert å tøye strikken?

- Det har vel vært noen ganger der jeg har tenkt: «Kanskje jeg burde smake»? Det var faktisk én gang jeg ringte mamma, jeg var ganske ung. Jeg sa at jeg vurderte det, men hun svarte: «Hvorfor? Hva er poenget?». Det fikk meg til å fundere over hvorfor jeg faktisk vurderte det.

«Kompani Lauritzen» starter med et pang når deltakerne blir kastet rett ut i det beryktede baklengsstupet. Det er det ikke alle som synes er like gøy. Video: Luna Lea. Reporter: Thea Hope/ Rød Løper, TV 2 Vis mer

Han fant svaret etter å ha tenkt seg litt om.

- Jeg falt ned på at det ikke handlet om at jeg selv egentlig hadde lyst, men at alle andre rundt meg hadde det. Og jeg så ikke noe poeng i å gjøre det for å tilfredsstille alle andre. Men det har vært tøft å stå i, forteller Myhrer, som legger til at mange tror valget hans handler om en kristen oppvekst eller at nære rundt ham har hatt alkoholproblemer.

- Men nei, det handler bare om at det er et valg jeg har tatt, sier TV-profilen til Se og Hør.

LES OGSÅ: Grunde Myhrer røper milepæl

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer