Suzanne Palgaard:

Har aldri sett «Blåfjell»

Mimrer tilbake til innspillingen.

BLÅNISSE: Suzanne Paalgard ble et kjent fjes gjennom rollen som Turte. Foto: NRK
BLÅNISSE: Suzanne Paalgard ble et kjent fjes gjennom rollen som Turte. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1999 ble nordmenn kjent med blånissene da «Jul i Blåfjell» rullet over skjermen for første gang.

Siden har julekalenderen blitt en fast tradisjon for mange, og i år har NRK gitt etter for de mange frustrerte Blåfjell-entusiastene da de besluttet å sende julekalenderen etter mange års fravær.

Nå røper Suzanne Paalgard (49), som landet rollen som blånissejenta Turte i en alder av 26, om tiden etter braksuksessen.

- Noen av de beste minnene

Til TV 2 forteller Palgaard at det er hyggelig at så mange har savnet å få «Blåfjell» hjemme i stua.

Hun minnes om innspillingen som fant sted på Røros.

- Noen av de beste minnene er fra da vi var på Røros og filmet i flere uker. Vi ble tatt så godt imot av de som bor der, de var utrolig gjestmilde og hyggelige folk, forteller hun til avisa.

GRUER SEG: Emil Gukild forteller hva han gruer seg til å se på skjermen i «24 stjerners julekalender». Reporter: Sofie Losen. Video: NRK/ Nora Skavhaug. Vis mer

I dag er «Turte» fremdeles skuespiller. I tillegg til dukketeater, dubbing og lydbøker, er hun fast ansatt ved Oslo Nye Teater.

Der fortsatte «Turte» å leve videre. Paalgard ga igjen liv til Turte, denne gangen på teaterscenen, fra 2002 til 2013.

- Mitt forhold til «Blåfjell» i dag er ganske avslappet. Vi spilte det jo i mange år på teateret. Først var jeg Turte en del år og så Blåmor, sier Paalgard til TV 2.

Hun kan fortelle at hun er stolt og takknemlig for rollen, og at det var nettopp julekalenderen som ble hennes inngangsbillett til teateret.

Til tross for at hun kanskje skylder serien en takk, må hun innrømme at hun aldri har sett den ikoniske julekalenderen fra 1999.

- Kanskje jeg skal se den selv for første gang.

Filmet i studio

Dersom du har god oversikt over julekalendere, har du kanskje bitt deg merke i at det ikke bare er blå-og rødnissene som holder til i Røros.

Bergstaden er også stedet hvor julefilmen «Pippi feirer jul» er filmet, og ikke minst også Netflix-suksessen «Hjem til jul».

«NISSENE I BINGEN»: Julekalenderen, som er en parodi på reality-TV, har basert noen av karakterene sine på stjerner fra blant annet «Paradise Hotel». Video: Discovery + / Viapaly / Steffen Pettersen, Rød Løper. Reporter/klipp: Celina Morken Vis mer

I motsetning til utescenene, er «Blåfjell»-scenene innendørs filmet i et studio på NRK på Marienlyst i Oslo.

I den velkjente åpningsvignetten og rulleteksten er det avbildet et fjell, som i serien er selve Blåfjell. I virkeligheten var det et animert fjell i originalen, som ble sendt i 1999, ifølge Wikipedia.

LES OGSÅ: Klagestorm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer