Har advart datteren mot «Luksusfellen»-mobbing

- Vi er forberedt på det kan komme noen negative kommentarer.

ADVARTE DATTEREN: - Vi er forberedt på negative reaksjoner og har snakket med datteren vår på at hun kan få spørsmål på skolen, sier ekteparet  Nils Bjarte og Silje Sæle om deltakelsen i onsdagens utgave av «Luksusfellen» på TV3. Foto: TV3/Paul S. Amundsen
ADVARTE DATTEREN: - Vi er forberedt på negative reaksjoner og har snakket med datteren vår på at hun kan få spørsmål på skolen, sier ekteparet Nils Bjarte og Silje Sæle om deltakelsen i onsdagens utgave av «Luksusfellen» på TV3. Foto: TV3/Paul S. Amundsen Vis mer
SEHER.NO: Ekteparet Silje og Nils Bjarte Sæle sier til Seher.no at de nølte lenge før de bestemte seg for å bli med i onsdagens episode av «Luksusfellen» på TV3, hvor det kommer fram at de blant annet slet med ubetalte regninger på tilsammen 430 000 kroner.

- Jeg er veldig spent på hva slags reaksjoner vi vil få. Etter at reklamen for episoden begynte å gå på TV, har vi fått mange positive reaksjoner,  men noen har sagt til oss at de ikke vil se på, fordi de kjenner oss så godt.

- Vi har også fått en negativ melding fra en som tydligvis liker å kose seg på andres ulykke, og vi er forberedt på at det kan komme flere negative kommentarer.

Silje (26) angrer likevel ikke på at hun og ektemannen ba om hjelp fra «Luksusfellen»s eksperter Hallgeir Kvadsheim og Christian Vennerød.

Etter TV-besøket har ekteparet kvittet seg med de fleste ubetalte regningene og står nå igjen med kun seks kreditorer de betaler avdrag til.


- Det er jo ydmykende å vise fram livet vårt på TV. Økonomi er ikke noe man snakker om i Norge. Men etter at vi fikk nei fra banken om refinansiering og uklare svar fra gjeldsrådgivere, hadde vi mistet oversikten over økonomien. Nå har vi kontroll, sier hun til Seher.no.

Før opptakene startet, satte hun som krav at parets to barn på fire og sju år ikke skulle filmes, noe hun er glad for ble oppfylt.

Ekteparet har imidlertid snakket ut med eldstedatteren om de økonomiske problemene, for å forberede henne på eventuelle kommentarer fra skolekamerater.

- Vi har advart henne om hva som vil komme på TV, fordi hun kanskje vil få spørsmål fra andre barn. Jeg håper ikke hun blir ertet eller mobbet for dette, sier Silje.

Øyvind Skovli i TV3 sier kanalen forbereder «Luksusfellen»-deltakerne på at det kan komme negative reaksjoner i etterkant av programmet.

- Stort sett får de bare positive reaksjoner, men noen ganger har det skjedd at de har fått negative meldinger. Men ett av målene til «Luksusfellen» er å bryte ned tabuene som eksisterer rundt økonomi i Norge.

Jeg kjenner ikke til at barn av deltakere har blitt mobbet. De tilfellene jeg har hørt om, har barna fått støtte og et klapp på skulderen, sier han til Seher.no.


«Luksusfellen» ser du på TV3 onsdager kl. 20.30.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.   

LES OGSÅ: - Ydmykende å vise fram livet vårt på TV