- Håpløst med alle ryktene om meg

NRK-profilen Tore Strømøy innrømmer at han har vurdert å slutte mange ganger.

HAR VURDERT Å SLUTTE: Tidligere «Tore på Sporet»-programleder Tore Strømøy, som lørdag har premiere på programmet «Det må jeg gjøre før jeg dør» på NRK1, sier til Seher.no at han har vurdert å slutte på tv når det har «stormet som verst Foto: Per Ervland / Seher.no
HAR VURDERT Å SLUTTE: Tidligere «Tore på Sporet»-programleder Tore Strømøy, som lørdag har premiere på programmet «Det må jeg gjøre før jeg dør» på NRK1, sier til Seher.no at han har vurdert å slutte på tv når det har «stormet som verst Foto: Per Ervland / Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Lørdag er NRK-profil Tore Strømøy (50) endelig tilbake på skjermen med sitt nye program «Det må jeg gjøre før jeg dør».

Den tidligere «Tore på Sporet»-stjernen fikk over tusen svar den gang han ba publikum om å sende inn sine høyeste ønsker til ham, og i over ett år har han reist rundt med de heldige utvalgte, både i Norge og resten av verden, for å oppfylle deres største drømmer. 

Til Seher.no forteller den populære tv-profilen at målet med programmet var å få oppfylt både små og store livsdrømmer, og i løpet av episodene får deltagerne oppleve alt fra å svømme med delfiner, gifte seg i Sahara, dra på fotballkamp i Manchester, til å fly F16. 

Strømøy håper også at programmet vil inspirere de som ser på til å gjennomføre sine ønsker.

- «Det må jeg gjøre før jeg dør» handler om å oppfylle folks livsdrømmer. Det dreier seg om hva man bruker livet sitt til. Med dette programmet håper vi å gi et lite puff til folk der ute og si «hvis du har muligheten, så gjør det!», sier han til Seher.no.

Ifølge programlederen har han ikke en egen liste over ting han må gjøre før han dør, men innrømmer at han hadde ambisjoner i ungdommen som ikke ble noe av.

- Jeg har vært flink til å gå etter de tingene jeg har drømt om i livet. I ungdomsårene skulle jeg bli idrettsstjerne og verdensmester, og så drømte jeg om å bli popstjerne. Ingen av delene gikk, så da ville jeg jobbe på fjernsyn og bli programleder, og det har jeg fått til. Jeg ville bli kjent en dag, og det har jeg også blitt. Men så er det jo ofte sånn at når du først blir kjent, så ønsker du egentlig ikke å være kjent lenger, sier han.

- Hva synes du er det vanskeligste med å være kjent? 

- Jeg synes faktisk ikke det er så mye vanskelig med det. Det mest håpløse er alle ryktene og at alle skal ha en mening om deg, selv om de ikke kjenner deg. Jeg har hørt så utrolig mye rart om meg selv, du ville ikke tro det, sier han. 

I løpet av arbeidet med «Tore på Sporet», hvis siste sesong ble vist i 2009, opplevde den folkekjære tv-underholderen å få sterk kritikk, og flere hevdet at Strømøy utnyttet folk i en vanskelig livssituasjon for å lage tv-underholdning.

Etter 2006-sesongen av programmet gikk det til og med så langt at 50-åringen måtte ta seg en pause fra programmet, som følge av en «fysisk og psykisk knekk». I ettertid innrømmet han at kritikken var en av årsakene til at han ikke orket mer. 

Til Seher.no forteller imidlertid tv-profilen at han ikke redd for at noe lignende skal skje igjen.  

- Sist gang jeg fikk den knekken så hadde jeg jobbet så mye og var så utslitt at det nesten ikke var noe igjen av meg. Heldigvis, som tidligere idrettsmann, har jeg lært å kjenne når jeg er sliten og når jeg bør hvile. Akkurat den gangen hadde jeg ikke mulighet til det, men jeg er ikke redd for at noe sånt skal skje igjen, sier han.   

Strømøy har allerede rukket å få omtale for sitt nye program, og har blant annet fått en litt kjølig mottagelse for bruken av ordet «dør» i tittelen «Det må jeg gjøre før jeg dør». 

- Det er noen som har reagert på at vi bruker ordet «dør». Men det sier vel litt om oss som mennesker. I den verden vi har i dag, så er det så skummelt for folk å dø. Man tror at man skal leve evig, sier han, og avviser samtidig at han er redd for negative tilbakemeldinger på programmet.

- Når jeg trekker pusten og tenker meg godt om så synes jeg det er bra at folk har en mening om det jeg lager. Det er fint at folk engasjerer seg. Det jeg frykter mest er at det skal bli likegyldig for folk. Den dagen det gjør det må jeg finne på noe annet, sier han. 

50-åringen innrømmer imidlertid at det har vært noen tunge stunder underveis, og at han til og med har vurdert å slutte med tv når det har «stormet som verst». 

- Ja, det har jeg gjort mange ganger. Men så er det så artig, så jeg gjør det aldri.  De gangene jeg har tenkt på det er når det stormer som verst, og man lurer på hva som er vitsen med å bruke all tid og energi på å lage tv-programmer når jeg bare skal få kjeft. Det som er problemet er at det er veldig lett å se kritikken som kommer fra fire stykker, men det er ikke så lett å se de 40.000 som skryter. Jeg husker jeg fikk 2000 mailer etter det bråket med «Tore på Sporet», og av dem var det en eller to som kritiserte, mens resten var positive. Jeg så bare det negative, forteller han. 

Programlederen innrømmer også at det har vært godt å få jobbe med et tv-konsept som bare handler om å glede og oppfylle folks drømmer.  

- Det beste med dette programmet er å se hvor glade folk blir. Det er utrolig hyggelig, og det er så fint når folk kommer og sier at du har forandret livene deres i ettertid. Jeg håper virkelig at jeg får mange til å løfte blikket og tenke på sine egne liv. Det er så viktig å sørge for å ha det bra og artig mens man lever, for tiden går så fort, sier han. 

«Det må jeg gjøre før jeg dør» har premiere på NRK1 lørdag 15. januar kl. 21.15. Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Tapte kampen mot kreften etter Strømøy-innspilling