Liam Neeson:

- Håpet at en «mørkhudet jævel» skulle komme, slik at jeg kunne drepe ham

Endringer før filmpremiere etter skuespillerens kontroversielle uttalelser.

<strong>BRUTALT ÆRLIG:</strong> Skuespiller Liam Neeson (66) angrer dypt på måten han håndterte situasjonen hvor en som sto ham nær ble voldtatt. Foto: NTB Scanpix
BRUTALT ÆRLIG: Skuespiller Liam Neeson (66) angrer dypt på måten han håndterte situasjonen hvor en som sto ham nær ble voldtatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var grusomt, helt grusomt, når jeg tenker tilbake på det, at jeg gjorde det. Jeg har aldri innrømmet det, og nå sier jeg det til en journalist. Gud forby.

I et særdeles oppsiktsvekkende intervju med Independent fortalte Liam Neeson (66) om en alvorlig episode fra sin egen fortid. Uten å ville identifisere vedkommende, forklarte den irske skuespilleren at en person nær ham ble voldtatt for mange år tilbake.

Hendelsen skulle utløse et sterkt raseri hos Neeson, som reagerte med å gå rundt i gatene med en batong, for å finne en «mørkhudet jævel» å drepe.

- Hun (voldtektsofferet, journ.anm.) håndterte situasjonen på ekstraordinært vis. Min umiddelbare reaksjon var å spørre om hun visste hvem det var. Det gjorde hun ikke. Hva slags hudfarge hadde vedkommende? Hun sa det var en mørkhudet, sa han til avisen mandag.

Artikkelen fortsetter under.

<strong>PÅ HEVNTOKT:</strong> Liam Neeson spiller karakteren Nels Coxman i den kommende filmen «Cold Pursuit», som for øvrig er en remake av den norske filmen «Kraftidioten». Her sammen med skuespillerkollega Laura Dern. Foto: NTB Scanpix
PÅ HEVNTOKT: Liam Neeson spiller karakteren Nels Coxman i den kommende filmen «Cold Pursuit», som for øvrig er en remake av den norske filmen «Kraftidioten». Her sammen med skuespillerkollega Laura Dern. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avlyst

Uttalelsene har vakt stor oppsikt og debatt internasjonalt det siste døgnet.

Neeson har selv gått ut og forsvart kommentarene sine tirsdag. På «Good Morning America» i morges, understreket 66-åringen at han ikke er rasist, og at hendelsen fant sted «for nesten 40 år siden».

Sky News og Washington Post meldte først at filmpremieren i New York tirsdag kveld var avlyst. Nå meldes det derimot at visningen til «Cold Pursuit» i New York vil gå som planlagt, men at rød løper er avlyst.

I ovennevnte film blir sønnen til 66-åringens karakter, Nels Coxman, drept på ordre fra en narkobaron. Drevet av raseri og hevnlyst setter Coxman ut for å knuse kartellet - én mann av gangen, skriver Filmweb.

Skuespilleren understreker at han i dag kjenner en «dyp skam» over sin egen «forferdelige» oppførsel.

- Jeg gikk opp og ned i gatene med en batong, og håpet på at noen ville tilnærme seg meg. Jeg skammer meg over å si dette, men jeg gjorde det kanskje i ei uke, og håpet at en «mørkhudet jævel» skulle komme ut av puben og yppe til bråk, skjønner du? Slik at jeg på den måten kunne ... Drepe ham.

Artikkelen fortsetter under.

- Hva i helvete?

Neeson erkjenner at det skulle gå en uke eller halvannen før han kom ut av tåka og innså sin egen forkastelige oppførsel. 66-åringen forklarer at han kan ha forståelse for ønsket om hevn, men at det å utføre voldelige angrep aldri er løsningen.

- Jeg lærte leksa mi da jeg omsider tenkte: «Hva i helvete holder du på med?» Skjønner du?.

Det er for øvrig kommet fram at kvinnen som ble utsatt for voldtekten, ikke lenger lever. Identiteten hennes er så langt ikke kjent offentlig.

Neeson regnes som en av Hollywoods største skuespillere, og er spesielt kjent for sin rolle i «Taken»-filmene. 66-åringen har også vært involvert i en rekke andre storfilmer, deriblant «Schindlers liste», «Love Actually» og «Star Wars» - for å nevne noen.

Artikkelen fortsetter under.

Mistet kona

Selv om Neeson har hatt stor suksess karrieremessig, har han i løpet av årene vært åpen om flere episoder rent privat som har vært nær ved å ta knekken på ham.

Våren 2009 opplevde Neeson (66) sitt livs mareritt da han mistet kona Natasha Richardson etter en ulykke i skibakken. Hun ble 45 år.

I 2014 åpnet skuespilleren opp om den skjebnesvangre dagen han måtte ta en avgjørelse om å koble Richardson fra maskinene som holdt henne kunstig i live.

- Hun lå i respirator ... Jeg gikk inn til henne og fortalte at jeg elsket henne. Jeg sa: «Kjære, jeg elsker deg, men du kommer ikke til å overleve dette, du har slått hodet ditt. Jeg skal ta deg med hjem til New York», sa han i et intervju med «60 Minutes», som Daily Mail publiserte en videosnutt fra.

Artikkelen fortsetter under.

<strong>MISTET KONA:</strong> Natasha Richardson og Liam Neeson giftet seg i 1994. Som ektepar fikk de 15 år sammen og to barn, før Richardson døde i 2009. Foto: NTB Scanpix
MISTET KONA: Natasha Richardson og Liam Neeson giftet seg i 1994. Som ektepar fikk de 15 år sammen og to barn, før Richardson døde i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun er borte

Paret giftet seg i 1994, hvor de også fikk to sønner ved navn Michael (23) og Daniel (22), som var henholdsvis 16 og 14 år da deres mor gikk bort.

- I perioder kan jeg høre døra i boligen vår i New York gå opp, og hver gang jeg hører den lyden venter jeg å høre henne, fortsatte Neeson.

Paret hadde også inngått en pakt om at dersom én av dem ble alvorlig hjerneskadet, skulle den andre koble fra maskinene som holdt en i live.

- Det var min umiddelbare tanke da jeg så henne. Jeg tenkte bare: «Ok, disse rørene må bort. Hun er borte».

I etterkant har «Taken»-stjerna flere ganger åpnet oppom den vonde tida, og har blant annet avslørt at det førte til at han begynte å drikke for å dempe sorgen.

LES OGSÅ: Val Kilmers forvandling etter sykdommen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer