- Håper vi kan kopiere Maria

Islandske Euroband håper på nordisk storeslem i MGP-finalen.

NORDISK SAMLING: Islandske  Regìna Òsk og Fridrik Òmar (nr to og tre fra venstre får lykkeønskninger foran kveldens semifinale fra Mira Craig Maria Haukaas Storeng og de finske rockerne i bandet Teräsbetoni - som allerede er klare for finalen i MGP. Foto: Sølve Hindhamar,Seher.no
NORDISK SAMLING: Islandske Regìna Òsk og Fridrik Òmar (nr to og tre fra venstre får lykkeønskninger foran kveldens semifinale fra Mira Craig Maria Haukaas Storeng og de finske rockerne i bandet Teräsbetoni - som allerede er klare for finalen i MGP. Foto: Sølve Hindhamar,Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
BEOGRAD (SEHER.NO): - Heia Norden!

Det islandske MGP-deltakerne Euroband håper på en historisk finale i Beograd lørdag.

Etter at Norge og Finland gikk videre fra tirsdagens MGP-semifinale, kan Euroband sammen med svenske Charlotte Perrelli og Danmarks Simon Mathew samle hele Norden i en MGP-finale.

Det vil i så fall bli første gang siden Eurovision innførte semifinaler i Eurovision-sirkuset.

- Vi håpet virkelig at Norge skulle gå videre. Det var helt utrolig. Jeg tør ikke tenke på hvordan vi vil ta det hvis vi havner i samme situasjon, ler frontfigurene Regìna Òsk og Fridrik Òmar til Seher.no.

Begge to har tidligere gjort suksess som soloartister på Island, men har siden oktober jobbet med Melodi Grand Prix-låta.

Islendingene ser bare på positivt på å starte helt først i kveldens semifinale - der ti land går videre.

- Det er et priveligium å åpne showet. Vi håper at hele Europa får med seg oss, sier de.

- Bra for Norge

NRKs Eurovision-reporter Per Sundnes (41) tror Island, Sverige og Danmark alle har en god sjanse til å komme seg videre.

- De kan stemme på hverandre, og det øker mulighetene. Men det er et tøft felt, med mange gode sanger, sier han til Seher.no.

Sundnes - som skal følge semifinalen fra sidelinjen i Beograd Arena - tror en nordisk samling i finalen klart vil styrke Norges vinnersjanser.

- Vår låt er populær i de tre landene og også blant artistene. Svenske Charlotte Perrelli fortalte meg at hun hadde klappet høyt og jublet da Norges navn ble ropt opp tirsdag, sier Sundnes.

Selv har han danske Simon Matthew - som synger låta "All Night Long" - som sin personlige favoritt blant kveldens nordiske bidrag.

- Han er utrolig proff og jeg unner danskene en finaleplass. De er i ferd med å bygge opp MGP som vi gjør i Norge, og det ville derfor være viktig for dem politisk, sier Sundnes til Seher.no.

Kveldens semifinale ser du på NRK 3 klokken 21.
Se video: Dette synes MGP-artistene om Maria!


[obj:media:6428]

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer