Dette skal «Farmen»-vinneren gjøre nå:

Håper på flere tv-tilbud

Erik Rotihaug (24) har blitt et kjent fjes for over en halv million tv-seere denne høsten, men skal «pinadø» ikke bli kalt for kjendis.

«FARMEN»-VINNEREN: Erik Rotihaug (24) vant både hytte og bil da han gikk helt til topps i gårdskonkurransen. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
«FARMEN»-VINNEREN: Erik Rotihaug (24) vant både hytte og bil da han gikk helt til topps i gårdskonkurransen. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nei, overhodet ikke! Med mindre jeg har en god grunn for det, sier 24 år gamle Erik Rotihaug lurt.

Søndag fikk årets «Farmen»-sesong sin vinner, da Rotihaug slo ut Ingebjørg Monique Haram (31) i en svært krevende finale.

Fra starten av oppholdet var han fast bestemt på å gå seirende ut, og i tiden før hadde han lagt inn mange øvingstimer på mulige oppgaver som skulle komme på gården.

Et tap tror Rotihaug at han ville tatt svært tungt.

- Jeg fikk beskjed av psykologen etterpå, som vi alle er inne hos, at hun ikke visste hvordan jeg ville takle den store fallhøyden om jeg ikke hadde vunnet. Jeg gikk så hardt inn at jeg ikke tenkte på noe annet enn at jeg skulle vinne, sier han når Se og Hør møter ham vel hjemme i 2019.

SE ØYEBLIKKET: Erik Rotihaug er årets vinner av Farmen. Reporter: Thea Hope. Video: Ørjan Ryland / Rød Løper Vis mer

- Tungt å se seg i speilet

Umiddelbart etter seieren fortalte 24-åringen om hvor nedbrutt han var både fysisk og psykisk.

To måneder etter at innspillingen var ferdig er han imidlertid i god form igjen, selv om kroppen ikke er helt der den var før oppholdet startet.

- Jeg gikk ned tolv kilo. Det er mye, og det er stort sett muskelmasse. Det var tungt å se seg selv i speilet da jeg kom ut, å se hvor sliten jeg var og hvordan kroppen har forandret seg. Det var veldig spesielt, forteller han.

VINNER: Erik Rotihaug er årets vinner av Farmen. Her forteller han om hvilken kamp det har vært. Reporter: Linn Marthinussen. Foto: Tor Lindseth. Vis mer

Vil ikke ha kjendis-stempel

Finalehelgen ble hektisk for Rotihaug, som både før og etter siste episode var sendt, hadde fullt opp med intervjuer av ulike medier. Mandag var han å se både på «God Morgen Norge» og forsiden av landets riksaviser.

«Farmen» har i år blitt sett av i snitt nærmere 700 000 seere, og hele 800 000 fikk med seg vinnerøyeblikket søndag, skriver Kampanje.

Merkelappen «kjendis» vil Rotihaug, som til daglig jobber som septiktømmer, likevel ikke ha.

- Jeg vil ikke kalle meg kjendis. Det er en slags rolle føler jeg, som blir så feil. Man er med på et reality-program, og en kjendis er en som har vært i rampelyset i mange år, som folk kjenner fra mye. Ikke en som har glimtet innom, sier Rotihaug bestemt.

TAPTE KAMPEN: Ingebjørg Monique Haram ble taperen av årets Farmen-finale. Her bryter hun sammen på direkten. Reporter: Linn Marthinussen. Foto: Tor Lindseth. Vis mer

Vil gjøre mer tv

24-åringen får seg en utfordrende runde gjennom Karl Johan en lørdags formiddag, ettersom det er mange som vil ha et håndtrykk og et «hei» fra «Farmen»-deltakeren. Han tar seg likevel tid til å hilse på alle, og han trives åpenbart med oppmerksomheten.

- Når man har tråkket der inne i tre måneder, så har man jo lyst til å bli likt for den man er. Når folk kommer bort fordi de liker deg og heier på deg, er det utrolig kjekt, sier han.

POPUKÆR FYR: Erik Rotihaug (24) ble en av seernes favoritter, og han koser seg i rampelyset. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
POPUKÆR FYR: Erik Rotihaug (24) ble en av seernes favoritter, og han koser seg i rampelyset. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer

I de to månedene etter at «Farmen»-oppholdet var over har han fått mye oppmerksomhet, og spesielt da han dukket opp både på Se og Hørs kjendisgalla og etterfesten til «Skal vi danse»-finalen.

Rampelyset er noe han koser seg i, og som han håper han har en plass i også fremover. Samtidig er han klar for å komme tilbake til arbeidshverdagen, hvor ting roer seg litt ned.

- Jeg holder alle muligheter åpne, det har vært en fantastisk reise å få være med på. Jeg trives med det, og håper jo at jeg får tilbud om andre ting.

TILBUD: Farmen-deltaker Marte Flobergseter forteller at hun har fått særdeles spesielle tilbud etter innsatsen hun gjorde i «Farmen». Reporter: Thea Hope Vis mer

«Septikbloggen»

Odelsgutten har ikke utelukket en mulig «Jakten på kjærligheten»-deltakelse, og om «Skal vi danse»-telefonen kommer, er han klar.

- Da hadde jeg kjøpt meg dansesko og danset hjemme. Jeg går «all in» uansett hva slags konkurranse jeg er med i. Men jeg ligger nok langt bak, jeg er stiv i knærne og har ikke noe hoftebevegelser. Jeg er stiv som en stokk, sier han og ler.

Det blir på ingen måte som influenser Rotihaug har tenkt å holde seg i rampelyset som.

- Kanskje jeg skal starte «septikbloggen». Hehe, nei, det blir det nok ikke.

Klar for date

Som følge av reality-deltakelsen strømmer også følgerne i sosiale medier inn. På Instagram har han bikket 8 000 følgere, og meldingene renner inn, gjerne fra jenter som har latt seg sjarmere av 24-åringen.

- Jaaaaaau da, sier han på sin karakteristiske nordfjorddialekt.

- Jeg prøver å svare. Jeg kan ikke skrive til alle, det har jeg ikke sjanse til, legger han til.

- Kunne du sagt ja til en date fra noen av dem?

- Ja for faen. Jeg er jo en normal fyr, jeg også. Men jeg har ikke gjort det ennå, jeg har vel holdt meg godt i septikbilen siden jeg var ute, svarer Rotihaug.

Reiser bort i julen

Om den store kjærligheten skulle dukke opp, så må hun i så fall belage seg på å flytte på gård. Rotihaug skal etter hvert ta over gården til faren, og å flytte på seg er for ham utenkelig.

- Nei, overhodet ikke! Med mindre jeg har en god grunn for det, sier han lurt.

Det blir imidlertid ingen julefeiring hjemme med familien i år. I midten av desember pakker han kofferten og tar seg en lang ferie i Dubai og Vietnam med en kompisgjeng.

- Det hadde vært kjekt å være hjemme i julen, ettersom jeg har vært så mye borte i år. Men turen bestilte vi før jeg gikk inn på «Farmen». Det blir nok bra!

LES OGSÅ: Giftsjokk på «Farmen»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer