Kjendismødrenes morsdag:

- Håper noen gjør stas på meg

Samantha Skogrand har sørget for at Emil Hegle Svendsen ikke glemmer morsdagen.

MORSDAG: Kjendismødrene avslører hvordan de skal tilbringe årets morsdag. Her er Anine Stang, Samantha Skogrand og Mariann Thomassen. Foto: Andreas Fadum og Tore Skaar / Se og Hør
MORSDAG: Kjendismødrene avslører hvordan de skal tilbringe årets morsdag. Her er Anine Stang, Samantha Skogrand og Mariann Thomassen. Foto: Andreas Fadum og Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert

I dag får mødre landet over ekstra oppmerksomhet i anledning morsdagen. Også kjendismødrene setter mer eller mindre pris på en dag hvor de blir gjort litt ekstra stas på.

Fredag denne uken avholdt artist Anine Stang (34) slippfest i anledning sin nye låt «All My Love», som hun skrev som en hyllest til datteren kort tid etter fødselen for et år siden. I den anledning hadde hun invitert en rekke kjendismødre for å feire dagen på forskudd.

Se og Hør har møtt flere stolte mødre som har åpnet seg opp om tradisjoner og forventninger rundt den store dagen. En av dem som kanskje hadde ekstra store forhåpninger til dagen, var programleder Samantha Skogrand (30).

Klipp fra TVNorge-programmet "4 stjerners middag": Fridtjof Såheim spør Samantha Skogrand om hun treffer andre menn når skiskytter-kjæresten Emil er i sesong. Vis mer

Hintet i fleng

30-åringen fikk i slutten av januar i fjor en sønn sammen med kjæresten, den tidligere skiskytteren Emil Hegle Svendsen (34). Til Se og Hør innrømmer hun at den første morsdagen ble overskygget av ammetåke, og at den på mange måter ble litt «amputert». Derfor har hun andre forventninger til morsdagen i år.

- I år kan jeg nyte det litt mer. Være litt mer reflektert. Egentlig håper jeg jo at noen gjør stas på meg, innrømmer hun.

Hun hevder at Emil ikke er den flinkeste til å vise romantikk gjennom handling, men påpeker at han er veldig omtenksom.

FORELDRE: Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen fikk en sønn i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FORELDRE: Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen fikk en sønn i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg har hintet masse. Har tagget han i masse morsdagsgreier på Instagram, og jeg har nevnt for han, faktisk, at det er morsdag på søndag, erkjenner Skogrand overfor Se og Hør.

Selv har hun tenkt å gjøre stas på sin egen mor ved å ta henne med ut på middag og på kino, og legger til at hun håper det blir litt feiring med lille Magnus og Emil også.

Skogrand forteller at hun kommer fra en familie hvor mammaen gjorde ekstra stas på både bursdager, halloween og andre feiringer, og håper å kunne videreformidle det samme til Emil og sønnen, som hun mistenker ikke kommer til å sette pris på dagen på samme måte.

Skal på babysvømming

Også moteekspert Marianne Jemtegård (41) forteller at hun gleder seg til å markere morsdagen. Hun ble mor til sitt første barn sommeren 2018, da datteren Julia Amelia så dagens lys.

- Herregud, jeg begynte å feire da jeg ble gravid. Den første morsdagen var liksom ekstremt gøy, sier hun og innrømmer at hun egentlig ikke blir gjort særlig stas på.

FAMILIELIV: Programleder Marianne Jemtegård sier at huner svært fornøyd med å være småbarnsmor, men at det også byr på en og annen utfordring. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Reporter: Marcus Brenden Vis mer

- Egentlig ikke, så jeg føler jeg må gjøre stas på meg selv da. Hvis man vil ha noe gjort så må man nesten gjøre det selv. Jeg kan ikke forvente at Julia på ett og et halvt skal gjøre så innmari mye. Og i år er jeg alene på morsdagen, fordi pappaen hennes er i Paris.

Årets morsdag skal hun feire med babysvømming, samt at hun skal kose seg sammen med datteren.

Programleder Anne Rimmen (38) innrømmer at hun ikke har noe spesielt forhold til morsdag, og sier til Se og Hør at hun skal i barnebursdag på den store dagen. Rimmen venter for tiden sitt andre barn med Ailo Gaup (41), og terminen er i løpet av våren.

- Jeg har ikke noe voldsomt forhold til morsdag egentlig. De er jo hyggelig, men vi skal i en barnebursdag på søndag, så det blir nok heller fokus på barn, sier hun.

- Jeg elsker morsdag

Sanger Anine Stang ble som nevnt mor for første gang i begynnelsen av februar 2019, og avslører overfor Se og Hør at hun begynte å elske morsdagen etter at hun selv fikk barn.

- Etter at jeg ble mamma selv, har jeg fått en enorm respekt for mødre. Etter alt vi går igjennom med graviditet, fødsel, amming, ansvar og bekymringer synes jeg det er fint å ha en dag der mammaer er i fokus og blir hyllet. Jeg har alltid vært flink til å gi et kort til mamma eller gjøre en liten gest på morsdagen, men for første gang skjønner jeg hvor mye det settes pris på.

ELSKER MORSDAGEN: Anine Stang ble mor for første gang i fjor, og legger ikke skjul på at hun er begeistret for den tradisjonsrike dagen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ELSKER MORSDAGEN: Anine Stang ble mor for første gang i fjor, og legger ikke skjul på at hun er begeistret for den tradisjonsrike dagen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

34-åringen håper at hun får en del oppmerksomhet i anledning den store dagen, og kanskje en liten belønning i form av frokost på senga - eller muligheten til å sove litt ekstra lenge.

Stang er nemlig et skikkelig B-menneske, og priser seg lykkelig over at den ett år gamle datteren hittil har sovet lenge.

- Plutselig har hun begynt å våkne klokken fem, men heldigvis har jeg en kjæreste som ofte tar henne om morgenen, så jeg satser han gjør det på morsdagen og, sier hun til Se og Hør.

Romantiske planer

Musiker Mariann Thomassen (41) kan imidlertid avsløre at hun har svært romantiske planer på morsdagen.

- Jeg skal i operaen og høre Highasakite med mann og hans bror og svigerinne. Så det blir veldig romantisk.

Surferosa-vokalisten ble mor for første gang sommeren 2018, da datteren Maja Rose kom til verden.

ROMANTISKE PLANER: Musiker Mariann Thomassen har romantiske planer i anledning årets morsdag. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
ROMANTISKE PLANER: Musiker Mariann Thomassen har romantiske planer i anledning årets morsdag. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- Pleier du å gjøre stas på moren din?

- Mamma pleier å få blomster levert på døren og et veldig personlig og koselig kort. Det får hun hvert år. Datteren min er så liten enda, så det er mannen min som ordner gave til meg.

Også programleder Julie Strømsvåg (38) og tidligere «Farmen»-deltaker Stine Hartmann (34) avslører at de ikke har store planer på morsdagen. Strømsvåg venter sitt første barn i april - noe hun ser fram til.

FRYKTET NAKKEBRUDD: Anne Rimmen forteller om ektemannen Ailo Gaups nylige ulykke hvor han skadet nakken. Video: God Kveld Norge. Vis mer

Også Hartmann er gravid, noe hun avslørte i et innlegg på Instagram i oktober i fjor. Der kom det frem at barnet melder sin ankomst i løpet av 2020.

- Jeg har aldri feiret morsdagen noe spesielt. Kommer sikkert til å gjøre noe hyggelig, men det er bare sånn relatert til barnet da. Sånn fikse rommet og slikt, sier hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: Avslører barnas strenge kosthold

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer