Caroline Berg Eriksen:

- Håper jeg får vist litt mer bak fasaden

Caroline Berg Eriksen dropper filteret i «Bloggerne». Én ting vil hun imidlertid være ekstra påpasselig med i programmet.

BAK KULISSENE: Caroline Berg Eriksen ønsker å vise hvordan familiens hverdag egentlig er - helt uten filter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BAK KULISSENE: Caroline Berg Eriksen ønsker å vise hvordan familiens hverdag egentlig er - helt uten filter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I april ble det kjent at Caroline Berg Eriksen (31) blir å se i den niende sesongen av «Bloggerne» på TV 2.

I programmet, som har premiere til høsten, håper Berg Eriksen blant annet å kunne «vise seerne en annen side av seg selv».

Under torsdagens Elle-fest på Aker Brygge, kunne 31-åringen utdype ovennevnte utsagn og samtidig fortelle at hun tidligere har fått tilbud om å medvirke i programmet.

PÅ ELLE-FEST: Caroline Berg Eriksen og ektemannen Lars-Kristian Eriksen var blant dem som stilte på torsdagens Elle-fest for å feire sommeren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ ELLE-FEST: Caroline Berg Eriksen og ektemannen Lars-Kristian Eriksen var blant dem som stilte på torsdagens Elle-fest for å feire sommeren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Ja, det har jeg. Jeg har ikke fulgt så veldig mye med på «Bloggerne», men det jeg hadde sett i tidligere sesonger, følte jeg ikke var helt «meg». Det var ikke helt i mitt segment, sier Berg Eriksen til Se og Hør og fortsetter:

- Men så meldte de interesse på nytt, og da tenkte jeg at jeg ville gi det en sjanse.

- Overflatisk

Berg Eriksen mener nemlig at programmet har fått et nytt «løft» de siste årene, og at det nå føltes mer riktig å takke ja, enn hva det gjorde tidligere.

- De som jobber med «Bloggerne» er jo superprofesjonelle og flinke. Jeg synes serien har blitt superfin de siste årene, og er veldig glad for at jeg nå har takket ja.

En av hovedmotivasjonene til Berg Eriksen er, ifølge henne selv, å gi tv-seerne et innblikk i hvordan blogghverdagen egentlig fungerer bak kulissene.

- Jeg synes det blir veldig spennende å vise folk der ute, som kanskje har et visst inntrykk av meg, en annen side av meg selv. Jeg vil vise hvordan vi jobber, og hvordan det egentlig er. Vi er jo tross alt en helt vanlig familie. Jeg håper jeg får vist litt mer bak fasaden enn det folk ser på bloggen, for der kan det jo fort framstå veldig overflatisk.

- Sagt fra til produksjonen

Berg Eriksen startet sin bloggkarriere i mai 2009 under navnet «Fotballfrue», og har lenge vært en av landets aller største bloggere. Hun er gift med den tidligere fotballspilleren Lars-Kristian Eriksen (34), og sammen har de to døtre.

Hennes blogglesere har fått tatt del i bryllup og fødsler, samt fått et innblikk i 31-åringens hverdag med trening og kosthold, reiser og mote- og skjønnhetstips.

Overfor Se og Hør forklarer tobarnsmoren at de er åpen for å vise det meste fra egen hverdag, men at hun og ektemannen har tatt et standpunkt hva gjelder eksponering av døtrene.

- De er jo med på bloggen til en viss grad, men de har blitt mer og mer skjermet. Vi tar litt mer «anonyme» bilder av dem nå, enn det vi gjorde en periode. Det har vi også sagt fra om til produksjonen i «Bloggerne», at vi ikke ønsker å vise for mye av barna. Og det er noe de respekterer.

Saken fortsetter under:

- Hvorfor velger dere først nå å skjerme barna i større grad enn tidligere?

- Det er en del debatt rundt dette med barn og sosiale medier. Selv synes jeg det kan være vanskelig, fordi jeg på mange måter har en hverdagsblogg, og jeg er så stolt av barna mine. Jeg har lyst å vise dem fram - de er jo verdens skjønneste. Samtidig tenker man på hva dette vil bety for dem i fremtiden. Jeg føler jeg har fått et litt mer bevisst forhold til saken. At det også skal være greit for dem at bildene faktisk er på internett.

Angrer ikke

Selv om paret nå er blitt mer bevisste på hvilke bilder de legger ut av barna, mener Berg Eriksen at det ikke er nødvendig å skulle skjerme dem fullstendig.

- Vi har roet litt ned med eksempelvis fullfigur-bilder tatt i front. Jeg ser ikke noe galt i at de er med innimellom, men jeg ønsker ikke at eksponeringen skal bli altfor stor.

- Angrer dere på å ha vist fram barna?

- Nei, det gjør vi ikke, men jeg prøver å la det handle om litt andre ting enn bare barna nå. Det har aldri handlet kun om barna, men vi ønsker å vise dem frem i mindre grad nå. Jeg synes likevel at det er fint at de er der, for jeg er jo tobarnsmor og vil gjerne vise det. Likevel prøver jeg å gjøre det på en veldig delikat og bevisst måte.

LES OGSÅ: - John Arne og jeg har bestemt oss for å flytte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer