Emil Hegle Svendsen:

- Håper jeg blir en omsorgsfull pappa

Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen kan snart glede seg over sitt første barn, men sliter med navnevalget.

KOMMENDE FORELDRE: Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen gleder seg til å bli foreldre for første gang. Foto: NTB scanpix
KOMMENDE FORELDRE: Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen gleder seg til å bli foreldre for første gang. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere skiskytteren Emil Hegle Svendsen (33) og forloveden Samantha Skogrand (29) venter sitt første barn sammen i vinter.

Den gledelige nyheten kunne paret dele i starten av august, og kort tid etter avslørte Samantha kjønnet på det kommende familiemedlemmet under en direktesending på Radio 1.

- Jeg venter en gutt, sprudlet hun på radioen.

Gleder seg

Til Se og Hør kan Emil nå fortelle at det kun er tre måneder til det lille familiemedlemmet kommer til verden.

33-åringen synes selv det er vanskelig å vite hva han skal glede seg til, men forteller at han er veldig spent.

På spørsmål om hvordan han blir som pappa svarer han:

- Det viktigste er jo at man er snill, og at man stiller opp. Det tror jeg at jeg kommer til å gjøre, også håper jeg at jeg blir en omsorgsfull og snill pappa.

Videre forteller han at paret har handlet inn det aller meste de trenger til den kommende sønnen.

Klipp fra TVNorge-programmet "4 stjerners middag": Fridtjof Såheim spør Samantha Skogrand om hun treffer andre menn når skiskytter-kjæresten Emil er i sesong. Vis mer Vis mer

Vanskelig med navn

Navnevalget er derimot ikke like lett, og Emil forteller videre at de vordende foreldrene sliter med å finne navn til sønnen, og at det er vanskelig å velge.

- Vi liker tradisjonelle navn, og det er veldig mange på lista, sier han.

Samantha har tidligere bedt om hjelp fra radiokollegene Siri Kristiansen (40) og Ken Wasenius-Nilsen (37) om forslag til fine guttenavn.

SLITER MED NAVNEVALG: Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen har heldigvis enda tre måneder til å bestemme seg for hva den kommende sønnen skal hete. Foto: NTB scanpix
SLITER MED NAVNEVALG: Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen har heldigvis enda tre måneder til å bestemme seg for hva den kommende sønnen skal hete. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da Emil nylig gjestet podkasten «The Kåss Furuseths» med Else Kåss Furuseth (38) og søsteren Cecilie Ramona Kåss Furuseth (34), fortalte han om frustrasjonen rundt navnevalget.

- Vi tar gjerne imot tips, vi skal jo ha en gutt, og så hadde vi egentlig jentenavnene klare. Da hadde vi to navn, Elsa og Eva, men når det er en gutt sliter vi veldig, fordi guttenavn er veldig vanskelig, forteller Emil i podkasten.

33-åringen forteller videre at han og forloveden har diskutert noen favoritter blant guttenavnene.

- Vi liker veldig godt gammeldagse navn, faktisk. Ola og Bjørn synes vi er fint.

I podkasten røper Emil også at paret har vurdert navnet Edvard til den kommende sønnen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Utsatte bryllupet

To måneder etter at Emil og Samantha sa til Se og Hør at de ikke hadde lagt noen konkret tidsplan for sitt bryllup, bestemte paret seg for å utsette vielsen.

Det bekreftet Emil til VG i november i fjor.

Bryllupet skulle ifølge avisen stå nå i sommer, men paret har altså valgt å utsette begivenheten til neste år. Årsaken var ifølge Emil at han ville lade opp til OL i Sør-Korea, som gikk av stabelen i februar i år, i fred og ro.

- Vi hadde satt en dato til sommeren, men vi har nå valgt å utsette det for at jeg skulle få ro til å forberede meg frem mot OL og fokusere 100 prosent på nettopp dét. Nå er det utsatt til 2019, sa Emil til avisen den gang.

HEIET FREM KJÆRESTEN: Samantha Skogrand gir den tidligere skiskytteren en god klem etter 12,5 km jaktstart for menn i skiskyting i Sverige i fjor. Foto: NTB scanpix
HEIET FREM KJÆRESTEN: Samantha Skogrand gir den tidligere skiskytteren en god klem etter 12,5 km jaktstart for menn i skiskyting i Sverige i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da Se og Hør møtte paret på premieren til filmen «Borg vs. McEnroe» på Gimle kino i Oslo i fjor, sa de to følgende:

- Vi har bestemt oss for hva slags bryllup vi har lyst på, men vi har ikke bestemt oss for noe mer enn det egentlig, altså når det blir og hvor.

- Vi har litt mye å gjøre med både ny jobb og OL om dagen, så vi har ikke satt noen konkrete planer. Vi får ta det litt med ro, det er så mye som skjer, fortalte paret den gang.

Om den forestående fødselen kommer til å utsette bryllupet enda en gang, gjenstår foreløpig å se.

- Samantha betyr mye

I april sjokkerte Emil Hegle Svendsen mange da han valgte å legge opp som skiskytter.

Det var en gråtkvalt Emil som fortalte om avgjørelsen sin, men da han like etter gjestet «Senkveld» på TV 2 sammen med forloveden Samantha, røpet skiskytteren at han hadde sett for seg at han skulle klare å holde seg fattet foran pressen.

Slik ble det ikke, men det var imidlertid god stemning da paret gjestet «Senkveld» med de tidligere programlederne Harald Rønneberg (45) og Thomas Numme (48) i april.

På spørsmål fra Harald om hva Samantha har betydd de siste årene, måtte Emil konsentrere seg for å holde følelsene tilbake.

- Nå må jeg passe meg så jeg ikke begynner igjen med sippinga, men nei, hun har betydd veldig mye, sa han og fortsatte:

LEGGER OPP: Emil Hegle Svendsen ga seg som skiskytter etter 16 internasjonale titler. 33-åringen annonserte dette under en emosjonell pressekonferanse. Han sa selv at det var en drøm å være idrettsutøver i et land som Norge. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

- Samantha kom inn i livet mitt da det egentlig begynte å butte litt, og da var det veldig tungt. Samantha har hjulpet meg veldig mye.

LES OGSÅ: Stian Blipp og Jamina Iversen venter sitt første barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer