«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

- Håper ikke noen blir fornærmet når dette kommer på tv

Kjendisene røper hemmeligheter fra «71 grader nord»-kulissene.

<strong>TV-KLARE:</strong> Carina Dahl, Karoline Dyhre Breivang, Jan Thomas og Abiel Tesfai er alle å se i årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», som begynte på tv forrige uke. Her sammen på premierefest tidligere i uka. Foto: Andreas Fadum
TV-KLARE: Carina Dahl, Karoline Dyhre Breivang, Jan Thomas og Abiel Tesfai er alle å se i årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», som begynte på tv forrige uke. Her sammen på premierefest tidligere i uka. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): For niende gang skal et knippe norske kjendiser begi seg ut på en knalltøff ekspedisjon fra Lindesnes til Nordkapp i TVNorge-programmet «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

Se og Hør tok en prat med flere av kjendisene før premiereprogrammet, der episode to går av stabelen i kveld. Blant dem fotballprofil John Arne Riise (37), som ikke legger skjul på at tv-innspillingen var en krevende affære.

- Det vanskeligste for meg ble egentlig å ta hensyn til de deltakerne som ikke er like trent som meg. Jeg måtte lære meg å være tålmodig og hjelpe til. Å bruke energi på andre, i tillegg til meg selv, ble den store testen for meg, erkjenner Riise, som har trent på toppnivå i en mannsalder.

- Kommer noen gloser

37-åringen understreker at han har vært på tur med «en fantastisk gruppe», som alle overrasket ham positivt. Han er likevel spent på å se visse øyeblikk, der begeret hans muligens har rent over, på tv.

<strong>GOD GJENG:</strong> Carina Dahl, Marthe Kristoffersen, Abiel Tesfai, Karoline Dyhre Breivang, John Arne Riise, Lars Erik Blokkhus, Håvard Tvedten, Nadya Khamitskaya Andersen, Jan Thomas og Silje Torp er med i den nye sesongen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Ingerid Medhus
GOD GJENG: Carina Dahl, Marthe Kristoffersen, Abiel Tesfai, Karoline Dyhre Breivang, John Arne Riise, Lars Erik Blokkhus, Håvard Tvedten, Nadya Khamitskaya Andersen, Jan Thomas og Silje Torp er med i den nye sesongen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Ingerid Medhus Vis mer

- Dette er jo til syvende og sist en konkurranse, og jeg har en stor vinnermentalitet. Enkelte ganger har jeg kanskje vært litt streng, eller hakket på folk som har vært treige eller mistet fokus. Det er noe oppi hodet som klikker, forteller Riise, og legger til:

- Det kommer noen gloser etter hvert, og episoder der jeg ikke er stolt over reaksjonen min. Det blir tøft å se på tv, men jeg håper ikke de har jeg snakket til blir fornærmet når dette kommer på tv.

Selv om Riise, som er bosatt hjemme i Ålesund med kona Louise Angelica Riise (27), savnet familien under innspillingen, synes han innspillingstiden gikk overraskende fort.

- Vi var på tur hele tiden, og hadde det alltid hyggelig. Jeg har gjort ting jeg ikke trodde var mulig, forteller han.

Nerveskade

«Skal vi danse»-profil Nadya Khamitskaya (35) har i likhet med Riise trent på et høyt nivå i mange år, men understreker at det er mange år siden hun la opp som konkurransedanser og at hun ikke nødvendigvis er i så god form nå.

SMERTEFULLT: Det ble en følelsesmessig avgjørelse for Svein Østvik, da han besluttet å trekke seg fra etappen. Grunnet smerter i knærne, var det ikke mulig for ham å gjennomføre turen til fots. Video: TV Norge Vis mer

- Selv om min rolle som trener i «Skal vi danse» har holdt formen på et vist nivå i årene etter, så er det nå et år siden jeg la opp der også. Jeg rakk ikke å forberede meg så veldig til «71 grader nord», siden jeg fikk vite om deltakelsen bare to uker før, forteller tv-profilen til Se og Hør, og legger til:

- Jeg er vanligvis alltid forberedt til ting, så det var egentlig litt krise.

<strong>SAMMEN PÅ FEST:</strong> Carina Dahl og Nadya Khamitskaya under premierefesten til «71 grader nord». Foto: Andreas Fadum
SAMMEN PÅ FEST: Carina Dahl og Nadya Khamitskaya under premierefesten til «71 grader nord». Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Og hvordan gikk det?

- Det var så mye jeg ikke klarte. Jeg følte at kondisen min var elendig, og jeg hadde lite styrke i kroppen. Det kom seg riktignok etter hvert, forteller hun.

35-åringen fikk seg mange overraskelser underveis, og erkjenner at hun av og til tok seg vann over hodet.

- Jeg faller og tryner veldig mye, og pådro meg også en nerveskade i armen. Det går bedre nå. Det viktigste er at jeg aldri ga opp, forteller hun.

Rett fra Ibiza

Artist Carina Dahl (32) forteller til Se og Hør at hun dro rett fra Ibiza til innspillingen av «71 grader nord». Forberedelsene til oppholdet var deretter.

- Jeg har hatt en lang sommer med spillejobber, og kom ganske uforberedt, ja. Jeg trener jevnt og føler at jeg er i god form, men møtte på en hel del utfordringer underveis. Jeg måtte jobbe mye med det mentale, forteller hun.

Helt uforberedt var Dahl riktignok ikke. I forkant hadde nemlig 32-åringen bedt om råd fra langrennsløper Petter Northug (32).

- Jeg kjenner ham veldig godt, og fikk en del nyttige tips fra ham. Han er vanvittig sterk mentalt, sier Dahl.

På forhånd hadde 32-åringen gruet seg til friluftstilværelsen, med telt, våtservietter og dobesøk i det fri. I etterkant har Dahl lært seg å sette mer pris på naturen.

- Jeg er overrasket over hvor fort jeg ble vant til å være på tur. Den gjengen jeg var med var helt fantastisk, jeg tror det hadde mye å si. Det høres klisjé ut, men vi ble veldig knyttet til hverandre, sier hun.

Naken kattevask

I motsetning til de ovennevnte kjendisene forteller NRK-profil Abiel Tesfai at han forberedte seg «altfor mye» før innspillingen.

- Jeg tok dette grenseløst alvorlig, men gikk nok litt hardt ut, og hadde ødelagt en del muskulatur da innspillingen begynte. Det var vondt å gå i starten, men det gikk bra etter hvert. Jeg tror jeg klagde ganske mye over det, men vi får se når det kommer på tv, forteller han til Se og Hør.

Tesfai forteller at han ble overrasket over sin egen og andres mentale styrke underveis.

- Hvordan vi hjalp hverandre når ting var tungt, og lo sammen når ting var gøy. Det var veldig beundringsverdig, forteller han.

RØK UT: Bloggeren Emilie «Voe» Nereng måtte forlate «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Det syns hun var vanskelig. Video: TVNorge Vis mer Vis mer

Blant tingene tv-profilen savnet mest under innspillingen, sto dusjen høyt på lista. Tesfai forteller om et spesielt øyeblikk fra innspillingen, der han og tidligere håndballproff Håvard Tvedten (39) endelig fikk ta seg en «dusj».

- Vi hadde tilgang til telefonene våre den dagen, og Håvard skulle absolutt ringe kona Guro (Guro Fostervold, journ.anm), mens vi vasket oss. Så der sto vi, nakne i en elv, og snakket med Guro samtidig. Det er et øyeblikk jeg kommer til å huske lenge, forteller han.

Måtte stoppe opp

Kjendisstylist Jan Thomas erkjenner at han møtte seg selv i døra under opptakene til «71 grader nord».

- Jeg hadde forberedt meg på det fysiske, men ble overrumplet av det mentale. Dersom du ikke tror på gud, så gjør du det definitivt etter «71 grader nord».

Jan Thomas henviser til øyeblikkene der han var totalt utslitt.

<strong>ÅPENHJERTIG:</strong> Jan Thomas forteller at han møtte seg selv i døra under innspillingen av «71 grader nord». Foto: Andreas Fadum
ÅPENHJERTIG: Jan Thomas forteller at han møtte seg selv i døra under innspillingen av «71 grader nord». Foto: Andreas Fadum Vis mer

- På et eller annet tidspunkt må du stoppe opp, og da har du to valg: Enten legge deg ned og dø, eller finne en eller annen indre styrke. Det skjedde med meg flere ganger, og jeg fant en styrke jeg ikke visste eksisterte, forteller han.

Årets kjendiser skal nok en gang konkurrere mot hverandre i to lag, og styrkeprøven starter allerede i kveldens episode, der de skal sykle 1300 høydemeter opp Tindevegen fra Øvre Årdal.

LES OGSÅ: Hadde dødsangst under «71 grader nord»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer