- Håper ikke han vokser av seg alt

Men Bjørn Dæhlie mener den norske skistjernen må «bli tørr bak øra»... Se video!

LÆREVILLIG: - Han er villig til å lære, og det er jo derfor han er blitt så god. Er du ikke villig til å lære, og å finne din egen måte å gå et løp på - da klarer man det bare ikke, mener Bjørn Dæhlie om Petter Northug jr. Foto: Scanpix
LÆREVILLIG: - Han er villig til å lære, og det er jo derfor han er blitt så god. Er du ikke villig til å lære, og å finne din egen måte å gå et løp på - da klarer man det bare ikke, mener Bjørn Dæhlie om Petter Northug jr. Foto: Scanpix Vis mer
Se videointervjuet med Bjørn Dæhlie nederst i saken!

ÅRE (Seher.no): Den norske skistjernen Petter Northug jr. (25) har vakt oppsikt blant norske TV-seere og langrennsentusiaster den siste tiden. Spydige kommentarer er én ting, at han er lite tilgjengelig for pressen er en annen.

At han i tillegg sperret sveitsiske Dario Cologna og svenske Marcus Hellner og ble fratatt bonuspoeng, ga tafatte unnskyldninger til svar - samt at han forholdsvis nylig møtte en halvtime for sent til premieutdeling har satt sinnene i kok - både her i landet, men også utenfor de norske landegrensene.  

Vegard Ulvang og Thomas Alsgaard har tidligere uttalt seg i svært negative ordelag rundt oppførselen til Northug jr. For første gang kommenterer nå også den største norske skistjernen gjennom alle tider, Bjørn Dæhlie (43), saken.

- Petter er et friskt pust i norsk langrenn, og er rett og slett et supertalent. Jeg har fulgt ham siden han ble senior og må si at han er en imponerende gutt. Faren min sa vel noe sånt som at «du må bli tørr bak øra». Sånn er det vel litt med Petter og. Han er en ung gutt, man lærer litt av sine feil, og så får man også akseptere at man er litt forskjellige, sier Dæhli til Seher.no.

Den folkekjære 43-åringen er en av deltagerne i «Landskampen», som sendes på TV3 fra 27. januar. I likhet med tidligere helter som Daniel Franck, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Hans Petter Buraas, Finn Christian Jagge og Ole Kristian Furuseth skal de norske slå de svenske, som stiller med blant andre Per Elofsson, Magdalena Forsberg, Peter Forsberg og Pernilla Wiberg.

Mandag fikk pressen blant annet se hvordan Dæhlie klarte seg i duell mot sin tidligere konkurrent, Torgny Mogren, i storslalåm, langrenn og skiskyting.

Seerne derimot, må vente enda en stund før de får svaret.

Dæhlie mener at han og Vegard Ulvang kanskje var litt for «ordentlige» sammenlignet med Northug da de selv var aktive.

- Vegard og jeg var kanskje litt for korrekte når vi kom i mål, vi kunne vel for eksempel kommet med et stikk til svenskene vi også. Men jeg tror det går greit jeg. Kommer vi til VM i Oslo, og Petter vinner - da er alle gale kommentarer glemt.

- Mener du at Petter må lære av sine feil?

- Han er villig til å lære, og det er jo derfor han er blitt så god. Er du ikke villig til å lære, og å finne din egen måte å gå et løp på - da klarer man det bare ikke, mener skihelten, som la opp i 2001.

Under skiåpningen på Beitostølen tidligere i vinter fikk Petter Northug jr. kritikk for nå være lite tilgjengelig for pressen sammenlignet med Dæhlie og Ulvang da de holdt på. Det forstår Dæhlie.

- Ja da, det er nok noe Petter også ser. Han ser jo bildet etter hvert, og har tross alt ikke hvert med på dette så lenge. Han på være tilgjengelig noen ganger, men samtidig er han én som blir litt skuffet når det ikke går helt som han tenker, forteller Bjørn Dæhlie til Seher.no, som ikke legger skjul på at han ofte fryder seg når den unge skistjernen åpner munnen.

- Jeg tror han vokser dette av seg, men så håper jeg jo at han ikke vokser av seg alt av krumspring og morsomheter. Det er jo litt artig og da, at en sier at dette er barneskirenn og sånn, smiler Bjørn Dæhlie til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg har sett henne slik før

Se videointervjuet med Bjørn Dæhlie her:

[obj:media:9281]