- Håper hun tar med seg Marius i hvert fall

Nesten hele Kongehuset dropper den store MGP-finalen i Oslo.

TIL EUROVISION: Bare Kronprinsesse Mette-Marit skal representere den norske kongefamilien under Eurovision-finalen i Oslo 29. mai.  Foto: SCANPIX
TIL EUROVISION: Bare Kronprinsesse Mette-Marit skal representere den norske kongefamilien under Eurovision-finalen i Oslo 29. mai. Foto: SCANPIX Vis mer
FORNEBU (SEHER.NO):  Det er kun litt over én uke til den internasjonale finalen i Eurovision går av stabelen i Oslo 29. mai. Og store deler av de 39 delegasjonene, samt tusenvis av pressefolk har nå ankommet den norske hovedstaden for å ta del i kulturarrangementet, som regnes som et av de største i Norge på mange år. 

Onsdag kom det imidlertid fram på den offisielle kalenderen på Kongehuset.no, at det kun er kronprinsesse Mette-Marit som vil representere den norske kongefamilien under finalen på Telenor arena i neste uke.

Hverken Kongen, Dronningen eller kronprins Haakon vil delta under tilstelningen. Dette til tross for at det på Kongehusets nettstider står at de ikke har noe offisielt program 29. mai.

Når Seher.no forteller denne nyheten til MGP-general Per Sundnes på Fornebu onsdag, innrømmer han at det hadde vært gøy om flere fra kongefamilien kom, men hevder likevel at han er mer enn fornøyd med Kronprinsessens tilstedeværelse.

- Nei, med et så tett program som Kongefamilien har, så skjønner jeg det. Det var ikke overraskende. Jeg synes det er fantastisk at Mette-Marit skal være tilstede, og så håper jeg at hun vil ta med seg Marius hvertfall. Det hadde vært morsomt for han å få se, sier Sundnes til Seher.no. 

Sundnes forteller også at han er veldig glad for at et medlem av Kongefamilien har tid til å delta på arrangementet.

- Det er kjempebra at Mette-Marit kommer, hun er jo superrepresentativ. Vi har verdens herligste Kronprinsesse. Det er ingen som er bedre enn henne og hun er en ekte kvinne av folket.
Alle vil jo påstå at det arrangementet de har er Norges største kulturarrangement, men Kongefamilien er fenomenale og stiller opp på masse. Det er sikkert en grunn til at ikke alle kan være tilstede, men det er bra at de prioriterer oss også, sier han. 

Selv om MGP-finalen regnes som et storslagent show, mener Sundnes at virkeligheten i salen kan være litt annerledes enn det mange tror. 

- Som jeg sier til de som spør meg om billetter, dette er jo et tv-program først og fremst. Du sitter jo bak store kraner og sånn, humrer han.

Ifølge Kjell Arne Totland, hoffreporter i ukebladet Se og Hør, er det vanlig at kongefamilien har representanter tilstede når Eurovision-finalen arrangeres i Norge.

- Det er blitt en tradisjon at kongefamilien er representert når Norge arrangerer den internasjonale Grand Prix-finalen.  Da finalen gikk av stabelen i Bergen i 1986, var hele den daværende kronprinsfamilien til stede: Harald og Sonja med begge barna. Jeg var selv der. Ved finalen i Oslo 10 år senere var det dronning Sonja som representerte kongefamilien, sier han til Seher.no.

Han er heller ikke overrasket over at det «kun» er Mette-Marit som kommer denne gangen.

- Jeg synes det er både flott og naturlig at det denne gang er kronprinsesse Mette-Marit som representerer kongefamilien ved finalen. Og det skulle ikke forundre meg om hun når kvelden kommer, dukker opp med eldstesønnen Marius ved sin side.  Kanskje også Ingrid Alexandra, sier han.


At Kronprins Haakon ikke er ved sin kjæres side under finalen, har sin naturlige forklaring.

- Kronprins Haakon besøker Expo i Shanghai 27. og 28. mai, og befinner seg nok på hjemveien derfra når finalen går av stabelen, sier Totland.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.  

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Dette ble for mye for prinsen