Erland Bakke tiltalt:

- Håper han blir dømt

Mads Hansen uttaler seg om tidligere kjendismanager Erland Bakke, som denne uken møter i retten.

TILTALT: Kjendismanager Erland Bakke møter denne uken i retten, tiltalt for blant annet forfalsking. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TILTALT: Kjendismanager Erland Bakke møter denne uken i retten, tiltalt for blant annet forfalsking. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGHUS (Se og Hør): I midten av mars ble det kjent at Erland Bakke, som i mange år har vært manager for flere norske kjendiser, trakk seg som kjendismanager.

Samme dag kunne han avsløre overfor Se og Hør at han var tiltalt for å ha lagt frem fabrikkert e-post i forbindelse med et søksmål.

Denne uken møter Bakke i retten, tiltalt for blant annet å ha gitt uriktig forklaring og forfalsket et dokument.

Det er satt av to dager i Oslo tingrett til saken.

REISER SEG: Johnny Depp fortsatte sin forklaring i rettssaken hvor han har saksøkt ekskona, Amber Heard, for ærekrenkelse. Video: Reuters. Vis mer

- Ikke skyldig

Punktene Bakke er tiltalt for har en strafferamme på bøter eller fengsel inntil to år.

På spørsmål om han erkjenner straffskyld, sa han onsdag morgen at han ikke er skyldig.

Onsdag formiddag forklarte han seg for retten.

- Jeg har ikke avgitt noen falsk forklaring for retten, og har aldri endret en e-post for å vise i forliksrådet. Det jeg har gjort er å endre e-posten hva gjelder en klient som jeg har snakket med på det tidspunktet (...) Min oppfatning var ganske klar - at det ikke skulle brukes som bevis i søksmålet.

Bakke snakket om en e-post han hadde fått fra Amalie Olufsen, som hun sendte videre til advokat John Christian Elden.

- Der la jeg inn linjer fra samtaler vi hadde hatt den dagen. Det var idiotisk. Jeg burde heller lagt inn en setning om endringene jeg hadde gjort.

Bakke forklarte også at det hele har vært en bekostning for ham.

Det var flere oppmøtte i rettssalen, blant andre Mads Hansen og Morten Ramm. Førstnevnte hadde under deler av Bakkes forklaring trukket på smilebåndet.

Under forklaringen fortalte Bakke blant annet at Hansen og Ramm gjentatte ganger har hengt ham ut på sosiale medier.

- Ikke alt han (Hansen red.anm.) legger ut er gøy. Mye av det kan gjøre mye skade og kan påvirke andre mennesker svært mye. Det prøvde jeg å kommunisere, og hadde mye bevis på hvordan de han har hengt ut har blitt påvirket av det.

- MÅTTE FÅ KONSEKVENSER: Programleder Mads Hansen er svært opprørt over at flere deltakere valgte å bryte reglene under «Farmen»-innspillingen. Vis mer

Fabrikkert e-post

Bakke ble i utgangspunktet anklaget for å ha fabrikkert en e-post i forbindelse med et søksmål mot Mads Hansen (38).

Den skulle være fra modell Amalie Olufsen, som i en kort periode samarbeidet med Bakke, og skulle dokumentere økonomisk tap for Bakke i søksmålet mot Hansen.

Olufsen nekter for at hun har skrevet eller sendt e-posten - som ble sendt av advokat John Christian Elden til forliksrådet på Bakkes vegne.

I VINDEN: Norske Amalie Olufsen prydet sin andre «Playboy»-forside, men denne gangen hadde det skjedd på et noe utradisjonelt vis. Vis mer

- Håper han blir dømt

Mads Hansen var til stede i tingretten onsdag. Han har status som fornærmet i saken. Han fortalte overfor Se og Hør at han var svært spent på dagen.

- Jeg er her fordi jeg for første gang i mitt liv i hvert fall er litt involvert - jeg har aldri vært i en rettssak før. De kalde fakta er vel at Erland Bakke er tiltalt for dokumentforfalsking, for å sende en mail i et søksmål med meg. En mail som da er fabrikkert, og da har jeg fått status som fornærmet. Så da skal jeg i retten og bivåne dette.

PÅ PLASS: Både Mads Hansen og Morten Ramm er til stede i Oslo tinghus onsdag. Foto: Emma Cecilia Eriksson / Se og Hør
PÅ PLASS: Både Mads Hansen og Morten Ramm er til stede i Oslo tinghus onsdag. Foto: Emma Cecilia Eriksson / Se og Hør Vis mer

- Hva er forventningene dine?

- Ingenting! Jeg har bare sett rettssaker på film, så jeg er veldig spent på om det er som på film eller ikke. Så er det veldig spennende å se hva som blir sagt fra de ulike partene.

REAGERER: Linn og Øystein fra «Ex on the Beach» er sjokkerte over hva voksne mennesker skriver i kommentarfeltet. Reporter: Celina Morken. Video: Luna Lea Vis mer

På spørsmål om hva han håper utfallet blir, var han klar i sin tale.

- Jeg skal så ærlig si at jeg håper han blir dømt for det han er tiltalt for.

Torsdag fremmer Hansen et erstatningskrav for advokatutgifter på nærmere 200 000 kroner.

Bakke sa som nevnt i sin forklaring at komiker Morten Ramm har hengt ham ut på sine sosiale kanaler.

- Hva tenker du om at ditt navn kommer opp i forklaringen her?

- Det var litt derfor jeg var her. Jeg har jo egentlig ikke noe med denne saken å gjøre, men han drar jo navnet mitt inn. Han prøver nok å lage en litt annen sak enn det han egentlig er tatt for. Han prøver vel å minimere det som han egentlig sitter der for, ved å være offer i noe annet. Det er sikkert lurt, men jeg håper at dommer og meddommere som er utdannet klarer å skille prat og saken. Det har vært ålreit å se at systemet funker, sier han til Se og Hør i etterkant av rettssaken.

NAKENBILDER: Norske Amalie Olufsen skulle pryde Playboy for andre gang. Video: Rød Løper Vis mer

- Hva tenker du om dagen?

- Jeg syns det har vært lagt mye tid på ting som ikke er nyttig i forhold til hva han sitter her for. Det er det jeg sitter igjen med. Men det er lenge siden jeg har vært i en rettssak, jeg tror ikke jeg har vært her siden videregående - eller lærerhøyskolen på grunn av rettslære - så det var lenge siden. Det er fint å se at alle blir tatt på alvor.

Erland Bakke sier til Se og Hør etter rettsdagen at han tror Ramm var i retten for å få oppmerksomhet.

- At VG-Morten bruker tiden på å sitte og se på denne saken tror jeg utelukkende er for å få oppmerksomhet rundt seg selv. Det er jo naturlig for en «gjøgler» som ham selv definerer seg som. Jeg ønsker ikke å prosedere saken i media som VG-Mads og VG-Morten gjør, det tror jeg retten hadde reagert negativt på, sier han.

Tiltalt

Da det ble kjent at Bakke var blitt tiltalt, hadde påstandene blitt etterforsket av Oslo politidistrikt siden starten av desember.

«Vi har siktet en person i saken. Politiet etterforsker saken langs flere akser, herunder politiavhør samt taktiske, tekniske og digitale etterforskningsskritt», skrev politiadvokat Henrik Nicolaisen Kveine i en e-post til VG like før jul.

VITNET: Amalie Olufsen vitnet onsdag i retten mot Erland Bakke. Foto: Privat
VITNET: Amalie Olufsen vitnet onsdag i retten mot Erland Bakke. Foto: Privat Vis mer

Olufsen var første vitne i rettssaken.

I forkant av at Olufsen skulle vitne, fortalte hun overfor Se og Hør at hun er glad hun får muligheten til å forklare seg.

- Det føles ganske bra å få muligheten til å forklare seg, og til å kunne få sjansen til å si sin mening om saken.

DØDSANGST: Det var siste episode noensinne av «Senkveld», og Morten Ramm snakket om l da han fikk dødsangst på grunn av en «Senkveld»-konkurranse. Video: TV 2. Vis mer

Amalie Olufsen forklarte onsdag ettermiddag i retten at hun «aldri i liv ville laget en slik e-post».

- Jeg har aldri i mitt liv laget den e-posten der, og det som står av informasjon er heller ikke i nærheten av hvordan jeg ville skrevet. Jeg har ikke noe kjennskap til den e-posten i det hele tatt.

Hun forklarte blant annet at hun ikke ville brukt ord som «æ», siden hun skriver «eg» på dialekt.

- Det er ikke sånn jeg er som menneske, sa hun.

NYE GAUTE: Mads Hansen forteller om hans første dag på settet. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

På spørsmål fra aktor om hun hadde gitt Bakke tillatelse til å forfalske en e-post fra henne - slik han er tiltalt for - svarte hun raskt:

- Nei, aldri.

Elden er også oppført på vitnelisten, men kan ikke vitne på grunn av taushetsplikt. Aktor vil lese opp avhøret Elden har gitt til politiet, men det vil skje bak lukkede dører.

LES OGSÅ: Gladnyhet etter dødsulykken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer