Nicolai Cleve Broch om kona:

- Håper forholdet vårt varer livet ut

Snakker ut om hvordan hans nye rolle fikk ham til å reflektere over familielivet.

ÅPNER OPP: Skuespiller Nicolai Cleve Broch snakker ut om forholdet til kona Heidi Gjermundsen Broch og den nye rollen som familiefaren Einar i den aktuelle spillefilmen «Harajuku». Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
ÅPNER OPP: Skuespiller Nicolai Cleve Broch snakker ut om forholdet til kona Heidi Gjermundsen Broch og den nye rollen som familiefaren Einar i den aktuelle spillefilmen «Harajuku». Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer

Skuespiller Nicolai Cleve Broch (43) har vært en travel mann siden han slo gjennom som skuespiller i 2003 med spillefilmen «Buddy».

Siden den gang har han vært aktuell med blant annet den suksessrike TV 2-serien «Frikjent», og filmer som «Max Manus» og «Gåten Ragnarok». For tiden er han å se på TV-skjermen i TV 2s krimserie «Kielergata» som Kripos-etterforsker, og på kino i filmdramaet «Harajuku».

I et ferskt intervju med VG Helg forteller 43-åringen om utfordringer med å spille rollen som familiefaren Einar i spillefilmen. Einar kommer nemlig i en situasjon der han må gjenoppta kontakten med sin 16 år gamle datter som han for flere år siden valgte bort.

Rev manuset i to

Manuset til spillefilmen rev skuespilleren i to første gang han fikk det. Nicolai har selv de to sønnene Jacob og Jørgen sammen med kona Heidi Gjermundsen Broch (43), og forteller at han valgte å bruke farsinstinktet sitt for å forme filmrollen.

43-åringen forteller videre til avisen at det var vanskelig å forstå hvorfor noen velger bort barna sine, og at å sette seg inn i rollen som Einar gjorde noe med ham.

Nicolai deler åpenhjertig at paret selv har reflektert over temaet i filmen, og snakket høyt om hva de skal gjøre hvis de kommer i en situasjon hvor de står midt i et samlivsbrudd.

- Vi er enige om at hvis vi en dag kommer i en situasjon hvor vi står i et samlivsbrudd, så skal barna aldri være en del av diskusjonen. Som foreldre bør man ha en grunnleggende, felles forståelse for hva man gjør hvis en krise inntreffer, forteller skuespilleren.

Ingen garanti

Videre forteller 43-åringen at han håper at forholdet med Heidi varer livet ut, men at det ikke finnes noen garantier.

- Et menneske kan ta ansvar for sitt eget liv, også i et samliv, og dypest sett er vi alle alene. Nettopp derfor er det viktig å ha en bevissthet rundt hvordan man skal agere hvis krisen en dag inntreffer.

SKUESPILLERPAR: Nicolai Cleve Broch vet at det kun er kona Heidi Gjermundsen Broch han ønsker å dele livet sitt med. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
SKUESPILLERPAR: Nicolai Cleve Broch vet at det kun er kona Heidi Gjermundsen Broch han ønsker å dele livet sitt med. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Skuespilleren forteller at han stadig reflekterer over livet, men at han hver gang kommer frem til at det er Heidi han vil være sammen med. For Nicolai handler et godt samliv om å gi hverandre rom, respekt og forståelse for det den andre holder på med.

Både Heidi og Nicolai jobber som skuespillere, og 43-åringen innrømmer overfor avisen at han ikke alltid er like engasjert i kjærestens prosjekter. Likevel har ekteparet en felles forståelse for hvor de er i prosessen før en innspilling eller en teaterpremiere, noe han selv mener er essensielt for forholdet.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Ble sjekket opp

Nicolai har vært kjæreste med Heidi i over 20 år. I et intervju med magasinet Stella i 2012 avslørte sistnevnte hvordan Nicolai sjekket henne opp da de møttes i 1997, hvor hun skulle spille gås i et stykke på teaterhøgskolen.

20 ÅR: Skuespillerparet Nicolai Cleve Broch og Heidi Gjermundsen Broch møttes i 1997 og har siden den gang holdt sammen. Her avbildet før Amandaprisutdelingen i Haugesund i 2007.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
20 ÅR: Skuespillerparet Nicolai Cleve Broch og Heidi Gjermundsen Broch møttes i 1997 og har siden den gang holdt sammen. Her avbildet før Amandaprisutdelingen i Haugesund i 2007. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Han la armen rundt meg, og spurte om jeg ville se på gåsa hans. Vi gikk inn på et lite sangrom.

- Han viste meg gåsa si, og den var veldig fin, fortalte hun den gang.

Kun to dager senere flyttet Heidi inn hos Nicolai, og senere giftet de seg og fikk to sønner sammen.

Paret har tidligere uttalt at barna har forstått at foreldrene er skuespillere, men at det ikke har noen betydning for dem.

- De bryr seg ikke. For dem er vi bare mamma og pappa uansett, har Nicolai tidligere fortalt i et intervju med Dagbladet.

Var forelsket i Ane Dahl Torp

Før skuespilleren fikk øynene opp for sin utkårede Heidi, var det en annen skuespiller som 43-åringen var hemmelig forelsket i. Det avslørte han da han gjestet «Senkveld» med Helene Olafsen (28) og Stian Blipp (28) i oktober.

Nicolai var gjest i TV 2-programmet sammen med skuespillerkollega Thorbjørn Harr (44), og i den forbindelse hadde Stian og Helene snoket i gamle arkivbilder og årsbøker, fra tiden de to skuespillerkollegene gikk på skole sammen ved Oslo katedralskole i 1993.

Der fant Stian blant annet frem et bilde av Thorbjørn og Ane Dahl Torp (43). Programlederen tok også frem et bilde av Nicolai, men sistnevnte var mer opptatt av Ane Dahl Torp.

Bildet av den kvinnelige skuespillerstjernen, som blant annet er kjent fra roller i filmer og serier som «Heimebane», «Okkupert» og «Lønsj», vekket flere minner hos Nicolai.

Til Stian og Helene kunne 43-åringen nemlig fortelle at han var enormt forelsket i Ane på den tiden.

AVSLØRER FØLELSER: Skuespiller Nicolai Cleve Broch avslører på «Senkveld» at han var hemmelig forelsket i sin tidligere skolekamerat og skuespiller Ane Dahl Torp. Video: TV 2 Vis mer

- Dette bildet bringer jo frem minner hos meg. For Ane er jo så utrolig vakker, ikke sant. Den gang var jeg ordentlig avstandsforelsket i Ane, fortalte han.

Selv om det imidlertid aldri ble noe mellom Nicolai og Ane på den tiden, hadde han likevel mye å takke henne for.

Ifølge Nicolai var Ane nemlig hovedgrunnen til hvorfor han meldte seg inn i teatergruppen ved Oslo katedralskolen.

LES OGSÅ: Klar for «Senkveld» etter tre timers søvn