HÅPER FOLK GÅR: Knut Nærum har oversatt det kritikerroste stykket «Spin Doctor», som har premiere på Oslo Nye denne uken.  Foto: Per Ervland/Seher.no
HÅPER FOLK GÅR: Knut Nærum har oversatt det kritikerroste stykket «Spin Doctor», som har premiere på Oslo Nye denne uken. Foto: Per Ervland/Seher.noVis mer

- Håper folk går fra teatret

Knut Nærum tror «Spin Doctor» vil tirre Stoltenbergs menn. Se video!

Se video med «Spin Doctor»-stjernene nederst i saken! 


SEHER.NO: Torsdag denne uken er det duket for storslagen teaterpremiere på Oslo Nye, når det kritikerrose stykket «Spin Doctor» settes opp for første gang i Norge.

Forestillingen, som er skrevet av skotske Alistair Beaton og oversatt av «Nytt på Nytt»-profil Knut Nærum (49), er en politisk satire, som dreier seg hovedsakelig om taleskribenten, eller «spin doktoren» til statsministeren, og alle de komplikasjonene og utfordringene det å være taleskriver bærer med seg.

I den norske versjonen, som har skuespillerstjernene Anders Hatlo (63), Geir Kvarme (46) og Nils Vogt (62) på rollelisten, er handlingen lagt til et landsmøte som avholdes på et hotell i Tønsberg.

Mens statsministerens manipulerende og kyniske medarbeidere vrir hjernen, rammes møtet av en truende skandale, og med den udetonerte bomben hengende over hodet, skyr den innerste krets ingen midler for å avverge katastrofen.

I forrige uke var det pressevisning på stykket, og Seher.no fikk da anledning til å snakke med både oversetter Knut Nærum, samt skuespillerne Anders Hatlo og Nils Vogt.

Og Nærum kunne da fortelle at han håper stykket vil vekke reaksjoner blant publikummerne, og da særlig politikerne.

- Stykket er jo opprinnelig et forholdsvis hardt angrep på Tony Blair-regimet i 2001, som nå har blitt et forholdsvis hardt angrep på Stoltenberg-regimet i 2010. Så jeg håper jo at tre- fire venner av  Jens og regjeringen går hver kveld. Det er fint at folk går fra teatret. Ikke for mange da, halve salen blir for mye, men en håndfull. Det hadde vært fint. Jeg tror det er stoff her som kan tirre deler av publikum skikkelig, humrer Nærum til Seher.no.

Humorkongen håper imidlertid at forestillingen også vil skape glede og latter blant de fremmøtte i salen.

- Du trenger ikke ha en mastergrad i statsvitenskap for å ha glede av dette stykket. «Spin Doctor» er for dem som leser et par aviser i uka og ser litt nyheter. Du skal være bra dum hvis du ikke har glede av dette, smiler han.

Tidligere «Mot i Brøstet» og «Karl & Co»-stjerne Nils Vogt spiller rollen som statsministeren i stykket.

Men selv om skuespillerstjernen synes det er morsomt å kunne tre inn i Stoltenbergs rolle for en kveld, har han ingen ambisjoner om en karriere innen politikk.

- Det er veldig moro å være statsminister for en kveld, og veldig moro å spille en sånn rolle, men nei, jeg kunne ikke tenkt meg å være det, sier han.

Hva skulle du endret hvis du var statsminister for en dag da?
 
- Da skulle vi ikke målt opp leilighetene våre. Neida, jeg vil ikke gi noen råd til Jens. Jeg har ikke grunnlag for det, humrer Vogt.

«Spin Doctor» har premiere på Oslo Nye Centralteatret 2. september!

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ: - Deilig å endelig være kvitt henne

Se videointervju med «Spin Doctor»-stjernene nedenfor:


[obj:media:8851]