- Håper folk aksepterer meg som noe annet

Nils Vogt gleder seg til å spille noe annet enn «Karl». Se video!

SPENT: Nils Vogt er i disse dager aktuell med rolle som statsminister i oppsetningen «Spin Doctor» på Oslo Nye Teater. Stykket har premiere 2. september.  Foto: Per Ervland/Seher.no
SPENT: Nils Vogt er i disse dager aktuell med rolle som statsminister i oppsetningen «Spin Doctor» på Oslo Nye Teater. Stykket har premiere 2. september. Foto: Per Ervland/Seher.no Vis mer
Se videointervju med Nils Vogt nederst i saken! 

SEHER.NO: Skuespillerstjernen Nils Vogt (62) har blitt rikskjendis og en av Norges mest populære tv-underholdere gjennom rollen som hissigproppen «Karl»  i både «Mot i Brøstet», «Karl & co», samt «Karl III» på TV 2. 

I vår kunne imidlertid tv-stjernen avsløre at han hadde fått nok av «Karl», og at rollen som den folkekjære karakteren hadde ført til at han hadde mistet flere skuespillerjobber.

- Jeg angrer ikke på noen av de tv-jobbene jeg har gjort, men jeg har nok mistet flere seriøse skuespillerroller på grunn av at jeg er etablert i rollen som Karl. Det er en pris jeg må betale - selv om det har vært litt irriterende til tider, sa skuespilleren til VG i april.

I disse dager er 62-åringen aktuell både som statsminister i stykket «Spin Doctor», som snart har premiere på Oslo Nye Teater, samt i TV 2s såpesuksess «Hotel Cæsar».

Det er først til vinteren at tv-fansen får møte Vogts nye «Cæsar»-figur - forretningsmannen Arnfinn Lycke.  Men da Seher.no møtte stjernen i forbindelse med en pressevisning av «Spin Doctor» på Oslo Nye i forrige uke, kunne han avsløre at han har hatt sine første opptak, og at han er veldig spent på om fansen vil akseptere hans nye rolle.

- Jeg gleder meg veldig til å spille noe annet enn «Karl». Og jeg har fått en veldig interessant rolle, så jeg gleder meg over det og håper at folk aksepterer meg som noe annet, sier han til Seher.no.

«Cæsar»-stjerner, som Ingar Helge Gimle, har tidligere fortalt at de ofte blir tatt for å være tv-rollen av fans, noe som til tider kan være plagsomt. Men selv om Vogt har blitt godt vant til dét fenomenet gjennom «Karl», frykter han ikke å få et nytt «stempel» gjennom såpeserien.

- Hvis jeg skal tenke sånn får jeg liksom ikke gjort noe, så det er bare å hoppe i det. Så kan du si at dette med Karl hefter litt ved andre ting jeg gjør, men i dette faget hopper man jo fra rolle til rolle. Og egentlig er jeg jo en skuespiller som burde fikse alle sjangere, men så har det blitt mest komedie på meg hittil, sier han.

«Hotel Cæsar» har gått på skjermen i over ti år nå, og er fortsatt Nordens lengstlevende såpeserie, samt en av de mest sette tv-seriene i landet.

Såpesuksessen har imidlertid måttet tåle en del kritikk opp gjennom årene, og flere «Cæsar»-stjerner har tidligere uttalt at såpejobbing kan være litt uglesett i skuespillerbransjen.

Vogt på sin side finner den holdningen «snobbete», og bryr seg ikke om hva andre måtte mene.

- Jeg forholder meg ikke til det. Det synes jeg er litt snobbete. Men det er klart at man skal ikke ta det for noe annet enn det er. En sånn tv-serie som har sitt faste publikum er ikke noe å skimse av og de har en utrolig effektivitet på jobben sin. Så jeg er imponert av det arbeidsmiljøet og den fine atmosfæren som er der. Men det er klart at for noen så er det ikke like fint som en gresk tragedie, sånn vil det vel alltid være. Men jeg er ikke så veldig opptatt av det selv, smiler han. 

«Spin Doctor» har premiere på Oslo Nye Centralteatret 2. september! Ler mer om forestillingen her! (ekstern link)

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ: - Har mistet roller på grunn av «Karl»

Se videointervju med Nils Vogt nedenfor:[obj:media:8850]