SLUTTER: - Jeg har ønsket å jobbe med store endringer av samfunnet, men det er krevende, og du må være 100 prosent dedikert. Jeg er ikke lenger 100 prosent dedikert. Jeg føler jeg trenger en pause fra politikken, sier Bjarne Håkon Hanssen. Foto: SCANPIX
SLUTTER: - Jeg har ønsket å jobbe med store endringer av samfunnet, men det er krevende, og du må være 100 prosent dedikert. Jeg er ikke lenger 100 prosent dedikert. Jeg føler jeg trenger en pause fra politikken, sier Bjarne Håkon Hanssen. Foto: SCANPIXVis mer

Hanssen orket ikke mer av løgnene

Bjarne Håkon Hanssen slutter som politiker.

SEHER.NO: En av Arbeiderpartiets mest profilerte statsråder, Bjarne Håkon Hanssen, orker ikke lenger holde på sin hemmelighet. I torsdagens VG avslører han at han er ferdig med norsk politikk.

- Jeg har vært heltidspolitiker i 18 år, og har vært med på å bruke store verdier i mange år. Men jeg vet at verdiene må skapes, og nå skal jeg være med å skape dem, sier Hanssen til VG, og innrømmer at han nå skal over i det private næringsliv og at han har flere jobbtilbud.

Avgjørelsen tok Hanssen tre dager etter valget, og torsdagen etter valget fortalte han Jens Stoltenberg om sin avgjørelse. Men først nå kommer han med avsløringen, selv om han i en rekke intervjuer etter valget har sagt at han vil fortsette som statsråd.

- Etter hvert ble det slitsomt å holde på den hvite løgnen. Da VG spurte meg veldig direkte om akkurat dette, avklarte jeg med statsministeren at jeg ville si dette til VG, sier helseministeren til VG.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Ny operasjon for Carl I. Hagen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.