Hanson:

Hanson overrasker fansen - 25 år etter debuten

Hanson fyller 25 år, og nå skal brødrene ut på verdensturné.

SUKSESS: Poptrioen Hanson ble store i 1997. Nå gjør de comeback og reiser på turné.  
SUKSESS: Poptrioen Hanson ble store i 1997. Nå gjør de comeback og reiser på turné.   Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1997 serverte poptrioen Hanson verdenslandeplagen «Mmmbop» på et sølvfat, og i flere år forsynte kloden seg grådig av de svært populære unguttene fra Tulsa, Oklahoma i USA. De solgte millioner av album, og ungpikehjerter smeltet i et rasende tempo.

90-TALLS STJERNER: Taylor, Isaac og Zac Hanson ble store stjerner på 90-tallet. Nå har de gitt hitlåten «Mmmbop» nytt liv. Foto: All Over Press
90-TALLS STJERNER: Taylor, Isaac og Zac Hanson ble store stjerner på 90-tallet. Nå har de gitt hitlåten «Mmmbop» nytt liv. Foto: All Over Press Vis mer

I år markerer Isaac (36), Taylor (34) og Zac Hanson (31) 25 år som band og musikalske brødre med en storslagen turné, ifølge deres egne hjemmesider.

Ifølge gruppas egen pressemelding vil turnéen bli en real 90-tallshyllest. De skal selvfølgelig framføre sine mange hits, og på besøk hos «utvalgte markedsterritorier» skal Taylor Hanson også underholde med DJ-konseptet «Dance like you don't care» etter konsertslutt. Klubbkvelden består av en «eklektisk miks av moderne og 90-tallsfavoritter».

I Europa starter turnéen 1. juni og Hanson skal foreløpig spille i Tyskland, Nederland, Frankrike, Italia, Belgia og England. Så drar de videre til USA og Canada.

Debutalbumet «Middle Of Nowhere» fyller også 20 år i år. Det ble sluppet 6. mai 1997 i USA, og datoen er kjent som «Hanson day» i hjembyen Tulsa.

I Norge lå albumet 15 uker på VG-lista, med 2. plass som beste plassering.

For mange tilhengere dabbet interessen av etter hvert som den største hyllesten og musikalske oppmerksomheten roet seg, men de tre karene fortsatte med musikken, både hver for seg og sammen som gruppe.

Saken fortsetter under bildet.

Gjorde comeback

Meni fjor var det mange som gledet seg da de fremførte en ny versjon av «Mmmbop» på det amerikanske TV-programmet «ABC's Greatest Hits».

Saken fortsetter under videoen.

De tre brødrene - som fortsatt er like sjarmerende som på 90-tallet - fremførte en akustisk versjon av låten på direkten, omgitt av entusiastiske fans.

- Det er spennende at det snart er 20 år siden «Middle of Nowhere» kom ut, og at det er nesten 25 år siden vi begynte å spille sammen. Så da vi fikk en mulighet til å blåse litt nytt liv i sangen, så vi det som en stor mulighet.

- Vi blir aldri lei av å spille den sangen. Vi har alltid vært stolte av sangene vi lager og vi har alltid tenkt at vi ikke kan løpe fra «Mmmbop», men lage nye sanger som vi kan legge til, sa Taylor Hansen til Entertainment Weekly den gang.

Datet Marion Ravn og Marit Larsen

DATET ISAAC: Marit Larsen og Isaac Hanson møtte hverandre mens Marit var med i duoen M2M, og Isaac besøkte henne blant annet i Norge. Foto: Se og Hør faksimile
DATET ISAAC: Marit Larsen og Isaac Hanson møtte hverandre mens Marit var med i duoen M2M, og Isaac besøkte henne blant annet i Norge. Foto: Se og Hør faksimile Vis mer

Foreløpig er det ikke kjent om Norge står på turnélisten. Men to av popbrødrene har et spesielt forhold til to av våre mest kjente kvinnelige artister.

Marion Ravn (32) og Marit Larsen (33) hadde begge mye kontakt med Hanson-guttene, da de selv gjorde suksess i duoen M2M.

Mens Marion skal ha datet Zac Hanson en kort periode, var Marit Larsen sammen med hans storebror Isaac i to år.

Skrev sang om Hanson-kjæresten

Da Marion Ravn (32) i 2013 var med i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes», avslørte Marion at hennes sang «Everything» handler om forholdet til Zac Hanson:

- Den handler om en gutt jeg datet. Han spilte trommer i Hanson. Etter turneen ringte han ikke, da ble telefonen stille. Det var turneen, også var det over. Jeg var 15 år, og det var da ideen kom.

Marion røpet også at hun kom på ideen til sangen, da hun tenkte på sist hun hørte fra Zac.

Derfor starter låten slik: teksten ”It's been nine days, eight hours, forty minutes, ten seconds since you called …”

Se Kurt Nilsen fremføre låten «Everything» i «Hver gang vi møtes» her:

På privaten er alle guttene i dag godt gift og har til sammen fått 12 barn. Eldstemann Isaac har tre, Taylor har fem og minstemann Zac er far til fire.

Kurt Nilsen fremfører låten "Everything" skrevet av Marion Ravn på TV2-programmet "Hver gang vi møtes". Vis mer

- Vi er kjempe glade over å ha fått George Abraham Walker Hanson inn i vår voksende familie. Abraham er frisk og nå er vi lykkelige over å kunne tilbringe litt kvalitetstid sammen som familie, fortalte Zac til People.com da nr. 3 kom til verden i 2013.

Og for dem som lurer, slik ser brødrene ut i dag:

LES OGSÅ: - Nå går han snart ned på kne

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer