PERLEBRYLLUP: Hans-Wilhelm Steinfeld og kona Julia feirer i år 30 år som mann og kone.  Foto: Tor Lindseth
PERLEBRYLLUP: Hans-Wilhelm Steinfeld og kona Julia feirer i år 30 år som mann og kone. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Hans-Wilhelm Steinfeld fridde etter kun tre uker

Den tidligere utenriksprofilen klarte ikke å vente med bryllup da han møtte Julia for 30 år siden.

Publisert

SEOGHØR.NO: For halvannet år siden ble det kjent at NRK-veteranen Hans-Wilhelm Steinfeld (64) skulle gi seg etter 37 år som journalist, utenrikskorrespondent og programleder i kanalen. 

Et annet forhold som har vart nesten like lenge som NRK-ansettelsen, er ekteskapet med kona Julia Ferkis (52). 

Kun syv år etter han ble ansatt i statskanalen, falt han nemlig pladask for Julia mens han var i Ungarn på jobboppdrag. 

- Våren 1986 lagde jeg en større dokumentarfilm i forbindelse med at det da var 30 år siden oppstandelsen i Ungarn. Og da var Julias mor Maria Ferkis sjef i utenlandstjenesten i Ungarns statlige TV-kanal. Jeg kjente henne, så hun lot datteren Julia være tolk for meg i to uker. Det har hun alltid angret på, spøker 64-åringen til ukebladet Her og Nå.

I et nytt intervju med ukebladet forteller han at ukene sammen med Julia førte til at Steinfeld fridde til henne - etter kun tre uker.

Han har tidligere forklart til Se og Hør hovedårsaken til hvorfor det gikk så fort i svingene mellom dem. 

– Hun kunne ikke reise tilbake til Ungarn igjen uten å ha papirene i orden. Så det var først og fremst praktiske grunner til at vi giftet oss såpass kjapt, har Hans-Wilhelm forklart til bladet.

I år feirer ekteparet 30 år som mann og kone. 

Saken fortsetter under bildet

NRK-PROFIL: Hans-Wilhelm Steinfeld var en anerkjent journalist. Her intervjuet han politiker Thorbjørn Jagland i 2004.  Foto: NTB scanpix
NRK-PROFIL: Hans-Wilhelm Steinfeld var en anerkjent journalist. Her intervjuet han politiker Thorbjørn Jagland i 2004. Foto: NTB scanpix Vis mer

Familien kommer først 

Den velkjente journalisten er i dag partner i Corporate Communications, men det er alltid familien som betyr mest for ham. I tillegg til å være far til Peter (25), Katrine (28), Karen (33) og Hilde (36), har Hans-Wilhem tre barnebarn.

64-åringen har eldstedøtrene fra et tidligere forhold, mens de to yngste barna har han med kona Julia.

Når han ser tilbake på sin årelange karriere, innser han at han ikke har vært så involvert i barnas oppvekst som han skulle ønske. 

- Jobben har krevet mye. Særlig ble det lite tid sammen med de to eldste. Jeg husker jeg spurte om datteren min Hilde kunne få praksisplass i Dagsrevyen da hun gikk på ungdomsskolen, slik at hun skulle få se hvorfor faren var så mye borte. Men i ferietider har vi alltid vært mye sammen. Det har jeg satt stor pris på, har familiefaren uttalt til Se og Hør. 

LES OGSÅ: - I motsetning til meg ser Julia fortsatt ung ut 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer