Hanne Kristin Rohde: - Jeg har aldri vært full

Den tidligere politisjefen snakker ut om totalavholdet sitt.

AVHOLDSKVINNE: Tidligere politsjef Hanne Kristin Rohde har slått igjennom som krimforfatter de siste årene. 54-åringen forteller til Dagbladet at hun aldri har vært beruset. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
AVHOLDSKVINNE: Tidligere politsjef Hanne Kristin Rohde har slått igjennom som krimforfatter de siste årene. 54-åringen forteller til Dagbladet at hun aldri har vært beruset. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tidligere i år fikk X Games-vinneren Andreas Håtveit (29) oppmerksomhet da han fortalte til VG at han aldri har smakt alkohol.

Nå er det en annen norsk kjendis som snakker ut om sitt totalavhold, nemlig tidligere politisjef Hanne Kristin Rohde (54).

Den nåværende forfatteren og foredragsholderen sier til Dagbladet at hun valgte å holde seg unna alkohol da hun var ungdom, men at det ikke lå noen tragisk historie bak avgjørelsen.

- Jeg synes ikke jeg trenger det, dessuten liker jeg heller ikke smaken. Jeg vil helst ha vann, men i pent vinglass, sier Rohde til avisen.

Saken fortsetter under bildet.

DRIKKER VANN: Denne uken er Hanne Kristin Rohde blant gjestene i «En kveld hos Kloppen» på TV 2. Her skåler hun i vann med (f.v) Einar Tørnquist, Hanne Sørvaag og Solveig Kloppen. Foto: Agnete Brun/ TV 2
DRIKKER VANN: Denne uken er Hanne Kristin Rohde blant gjestene i «En kveld hos Kloppen» på TV 2. Her skåler hun i vann med (f.v) Einar Tørnquist, Hanne Sørvaag og Solveig Kloppen. Foto: Agnete Brun/ TV 2 Vis mer

54-åringen legger til at hun ikke ser på seg selv som noen festbrems, selv om det sterkeste hun velger å ha i glasset er Cola. Og drikkepress er ikke  noe hun bryr seg om:

- Jeg har aldri vært full. Jeg trenger ikke den rusen, men i sosiale sammenhenger kan andre synes jeg trenger det. Jeg og andre som ikke drikker får ofte reaksjoner og spørsmål på fester om hvorfor vi ikke drikker, legger Rohde til overfor Dagbladet.

Oppsøkte Snåsamannen

Tidligere har Hanne Kristin Rohde skapt overskrifter etter at hun fortalte om hjelpen hun hadde fått av Snåsamannen, Joralf Gjerstad (90).

Da Rohdes yngste sønn var ni år gammel ble han alvorlig syk, og det var sønnens sykdom som var bakteppet for møtet med Snåsamannen. I dag er sønnen hennes 17 år gammel, og frisk. I 2012 forsvarte Rohde den omstridte mannen fra Snåsa i et VG-intervju:

- Behandlingen gjorde et uutslettelig inntrykk på meg. Han er en interessant person. For meg er det revnende likegyldig om folk tror på denne historien eller ikke. Hans behandling ga resultater. Han har evner, og ingen skal få overbevise meg om noe annet.

I et intervju med Se og Hør tidligere i år fortalte Rohde, som også har en sønn på 24 år, at begge sønnene har vært rammet av sykdom i løpet av de siste årene.

Saken fortsetter under bildet.

PROFILERT: Hanne Kristin Rohde har ikke vært redd for å si sin mening offentlig, om alt fra Snåsamannen til hersketeknikker og ukultur i politiet. Her er den tidligere  politiinspektøren og seksjonssjefen for Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt avbildet i 2011.  Foto: Mimsy Møller/ Samfoto/ NTB Scanpix
PROFILERT: Hanne Kristin Rohde har ikke vært redd for å si sin mening offentlig, om alt fra Snåsamannen til hersketeknikker og ukultur i politiet. Her er den tidligere politiinspektøren og seksjonssjefen for Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt avbildet i 2011. Foto: Mimsy Møller/ Samfoto/ NTB Scanpix Vis mer

- Ble smertefri over telefonen

Overfor Se og Hør røpet tobarnsmoren dessuten at Snåsamannen også har hjulpet henne personlig. Da hun var på ferie for noen år siden hadde nakken hennes låst seg fullstendig. Hun vurderte å ringe Gjerstad, men ville helst ikke forstyrre ham.

- Plutselig fikk jeg en SMS fra en bekjent som var i kontakt med ham. Han skrev: «Joralf ber deg om å ringe»! Jeg slo på tråden, og det som skjedde var utrolig rart. Mens vi pratet sier han: «Kjenner du varmen i nakken»?, sa Hanne Kristin Rohde til Se og Hør i starten av 2016.

Etter telefonsamtalen med Joralf Gjerstad, opplevde Rohde at kroppen føltes mye bedre:

- Da han la på telefonen, var jeg smidigere enn på lenge, og nakken var myk og smertefri. Min behandler sperret for øvrig også opp øynene da han kjente på nakken en måneds tid senere. Muskelknutene jeg hadde slitt med i årevis, var så godt som borte, la «Åsted Norge»-profilen til overfor Se og Hør.

STØTTER SNÅSAMANNEN: Hanne Kristin Rohde har opplevd krass kritikk etter å ha uttalt seg om opplevelsene sine hos Snåsamannen.  Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
STØTTER SNÅSAMANNEN: Hanne Kristin Rohde har opplevd krass kritikk etter å ha uttalt seg om opplevelsene sine hos Snåsamannen. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

«En kveld hos Kloppen» sendes på TV 2 mandager klokken 21.40.

LES OGSÅ: - Jeg ble mobbet for vekten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer