ENDELIG NYKTER:  - Jeg var nykter på scenen for første gang i livet for ei uke siden. Jeg var 70 prosent bedre enn selv de ganger jeg bare har tatt et par øl, sier Hans-Erik Dyvik Husby. Foto: SCANPIX
ENDELIG NYKTER: - Jeg var nykter på scenen for første gang i livet for ei uke siden. Jeg var 70 prosent bedre enn selv de ganger jeg bare har tatt et par øl, sier Hans-Erik Dyvik Husby. Foto: SCANPIXVis mer

Hank på avvenning i Sverige

- Vendepunktet kom da jeg ble far, sier Hank von Helvete.

SEHER.NO: Hans-Erik Dyvik Husby (36) - best kjent som "Hank von Helvete" fra bandet Turboneger - har i mange år vært kjent for å feste hardt både på og utenfor scenen.

Nå innrømmer 36-åringen til den svenske avisen Expressen at han i januar la seg inn på en behandlingsklinikk utenfor Eslöv i Skåne, for å få bukt med rusproblemene.

Hank hevder han før dette ikke hadde vært nykter på 24 år.

- Jeg var nykter på scenen for første gang i livet for ei uke siden. Jeg var 70 prosent bedre enn selv de ganger jeg bare har tatt et par øl, sier han til Expressen.

Hans-Erik søkte første gang hjelp i 1998.

- Men jeg ble behandlet med metadon og senere subutex mot heroin. Man erstatter ett narkotisk stoff med ett annet. Samtidig fortsatte jeg med sprit og annet dop.

Men etter at han ble pappa i desember la han seg inn på avvenning i Norge, etter det dro han til behandlingsstedet Eslöv i Sverige.

- Da datteren min ble født, innså jeg at dette ikke gikk lenger.

- Behandlingen er rusfri. Men man popper seg full av vitaminer og mineraler, sier han.

I sommer skal han ha firetimersøkter i saunaen for å svette ut giftene som lagres i fettvevet.

Behandlingen skal ikke avsluttes før neste år.
- Jeg har aldri vært så lykkelig. Og min far er lykkelig. Og min datter kan kjenne seg trygg, sier han til Expressen.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Dette er et sjeldent syn