Kritikk av Kylie Jenner:

«Handmaid's Tale»-stjernen slakter Kylies omstridte temafest

Omtaler den som «tacky».

KRITISERER TEMAFESTEN: Etter helgens temafest mottok Kylie Jenner enorm kritikk. Nå kommenterer også «Handmaids-tale»-skuespiller Bradley Whitford, den omstridte temafesten. Foto: NTB scanpix
KRITISERER TEMAFESTEN: Etter helgens temafest mottok Kylie Jenner enorm kritikk. Nå kommenterer også «Handmaids-tale»-skuespiller Bradley Whitford, den omstridte temafesten. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Etter realitystjernen Kylie Jenners (21) temafest forrige helg fikk hun massiv kritikk av fansen. 21-åringen hadde nemlig latt seg inspirere av den amerikanske dramaserien «The Handmaid's Tale».

Serien har vekket stor oppmerksomhet for sin brutale skildring av både overgrep og kvinneundertrykkelse, og det er nettopp derfor Kylie havnet i hardt vær for helgens temafest som av flere ble beskrevet som «støtende».

Både 21-åringen og gjestene var kledd i de røde «uniformene» som tjenerinnene i Gilead blir tvunget til å bruke hver dag. Kylie delte flere bilder og videosnutter fra helgens festligheter på sin Instagram-story, der man kunne se at hun virkelig hadde lagt seg i selen for å gjennomføre temaet.

I tillegg til kostymene var Jenners hus dekorert i rødt, og ifølge People sto drinker med navn som «Praise be Vodka» og «Under his eye Tequila» på menyen for kvelden.

View this post on Instagram

Kylie and Sofia

A post shared by Kylie Jenner News (@kyliesnapchat) on

«Tacky »

Kritikken fra fansen baserte seg på om Kylie i det hele tatt har forstått seg på seriens tema, og flere mente også at 21-åringens bruk av seriens tematikk i festlig lag er usmakelig.

Nå kommenterer en av skuespillerne i den populære dramaserien, Bradley Whitford (59), som spiller rollen som Commander Lawrence, også Kylies omstridte temafest.

59-åringen gjestet «The Talk» da Kylies fest ble brakt på banen, ifølge Elle.

- Jeg vet ikke helt, det virker litt «tacky», sier han, og legger til:

- Du vet, det kostymet er så ikonisk og det er interessant å se hvordan det har endret seg fra å være et slags symbol på undertrykkelse, til nå, hvor showet beveger seg fremover, som et symbol på motstand. Så ja, jeg synes det å ha et cocktailparty tar bort betydningen og det viktige budskapet i serien.

Video: HBO Nordic Vis mer

Skuespillerens kommentarer om temafesten virker å være på lik linje med resten av kritikerne.

- Hvorfor har Kylie Jenner en «Handmaid's Tale»-fest? Hun vet at det handler om voldtekt og undertrykkelse, ikke sant? skrev en av Twitter-brukerne som kritiserte festen.

- Kylie Jenner har en fest med «The Handmaid's Tale»-tema. Hvem skal fortelle henne at festen hennes bokstavelig talt feirer kvinnelig slaveri for deres biologiske reproduksjon? Hvem??, spurte en annen bruker.

- Hyklersk

Forfatter og The Washington Post-spaltist Monica Hesse, samt The Guardian-spaltist Arwa Mahdawi, har også latt seg engasjere. Sistnevnte beskrev blant annet stuntet som «smakløst».

- Hun har fullstendig mistet poenget med Margaret Atwoods dystopiske roman, skrev Arwa, som videre rettet kritikk mot serien i seg selv.

- Selv om jeg tror vi alle kan være enige i at Jenners fest var smakløs, framstår det hyklersk å bli rasende over det. Er det å kle seg ut som en av seriens karakterer, bare for moro skyld, virkelig så mye verre enn å følge tv-serien, som ser ut til å meske seg med vold mot kvinner og som har blitt beskrevet som «torturporno»?, fortsatte The Guardian-spaltisten.

Monica Hesse mente på sin side at serien tar opp viktige temaer, og at det må være tillatt å se episodene, diskutere dem, og kle seg ut som seriens karakterer - så lenge det ikke gjøres i underholdningsøyemed.

- Det er dette Kylie Jenner ikke har forstått. Det er det Kylie Jenner gjorde så spektakulært galt, skrev hun.

Symbol verden over

Ifølge USA Today refererte Kylie Jenner til de mannlige gjestene som «Commander» under festen, og alle de kvinnelige gjestene fikk lagt til et «Of» foran navnet sitt, slik kvinnene i serien har - slik at man skal vite hvem de tilhører.

For eksempel har hovedpersonen i serien, spilt av Elisabeth Moss (36), gått under navnet «Offred» - da hun «tilhører» en kommandør som går under navnet Fred Waterford (Joseph Fiennes).

Mens enkelte fans tok realitystjernen i forsvar, og påpekte at folk til stadighet kler seg ut som karakterer fra tv-serier og filmer, er det andre som mente at det var upassende å gjøre det i dette tilfellet.

Den røde kappen fra tv-serien er nemlig blitt brukt som et symbol på protestene mot kvinners undertrykkelse verden over. Her til lands stilte blant andre komiker Sigrid Bonde Tusvik (39) tidligere i år opp utenfor Slottet i Oslo ikledd rødt, den gang for å protestere mot abortlovgivningen til KrF.

STJERNE: Elisabeth Moss spiller hovedrollen som tjenerinnen Offred i «The Handmaid's Tale». Foto: George Kraychyk/Hulu via AP/ NTB scanpix
STJERNE: Elisabeth Moss spiller hovedrollen som tjenerinnen Offred i «The Handmaid's Tale». Foto: George Kraychyk/Hulu via AP/ NTB scanpix Vis mer

Kylie Jenner har foreløpig ikke kommentert kritikken rundt temafesten.

LES OGSÅ: Får kritikk for barnas kosthold

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer