BRYTER FORDOMMER: TV-kokk Ole Martin Alfsen har gjort seg svært bemerket gjennom snart ti sesonger av «4-stjerners middag». Samtidig avslører 48-åringen at også han har såkalte «guilty pleasures» i matveien. Foto: TVNorge
BRYTER FORDOMMER: TV-kokk Ole Martin Alfsen har gjort seg svært bemerket gjennom snart ti sesonger av «4-stjerners middag». Samtidig avslører 48-åringen at også han har såkalte «guilty pleasures» i matveien. Foto: TVNorge Vis mer

Ole Martin Alfsen fra «4-stjerners middag»:

Handleturen ble en pinlig affære for «4-stjerners middag»-kokken

- Han så oppi kurven min og sa «Å fyyyy faen, spiser DU den dritten der?!».

Publisert

(Se og Hør): I en hektisk hverdag hender det gjerne at man tyr til noen raske løsninger i matveien.

Skulle man samtidig finne på å se programmer som «4-stjerners middag» eller - gud forby - «Hellstrøm rydder opp», kan det raskt føre til dårlig samvittighet.

Skal man tro stjernekokk Ole Martin Alfsen (48), kanskje best kjent som ekspertkommentator for førstnevnte program, behøver en ikke føle det slik.

- Løper gatelangs

Dersom man trodde at kjendiskokkens hverdag besto av østers, froskelår og gåselever, må man nemlig tro om igjen.

- Hender at du kaster i deg Fjordland eller annen ferdigmat i en travel hverdag?

- Ja. Vi kokker klarer det vi óg. Også kan man si at det er en del av researchen. Man må jo være opptatt av hva som er der ute, sier Alfsen til Se og Hør og smiler lurt.

- Det er sjelden mellom hver gang, men selvfølgelig, vi er mennesker vi også. Jeg løper gjerne gatelangs, og da er det sikkert noen som har sett meg med en pølse i hånda. Det skjer, konstaterer han.

HVORDAN DELE EN AVOKADO: Dette er et klipp fra TVNorges serie «4-stjerners middag» med Sophie Elise. Mot slutten får du se hvordan det egentlig skal gjøres. Video: TVNorge / Per Ervland Vis mer Vis mer

- Husker det godt

Som man reder, så ligger man, sies det.

For Alfsens del, som har slaktet kjendisers kokkelering i årevis, kan det å ty til ferdigmat muligens sammenliknes med det å banne i kirka.

Det kan virke som at han, som er profesjonell kokk, i alle fall ikke bør vise seg offentlig i slike sammenhenger.

GODE KOLLEGER: Ole Martin Alfsen under en tidligere finale av «4-stjerners middag» sammen med programleder Synnøve Skarbø. Foto: Se og Hør
GODE KOLLEGER: Ole Martin Alfsen under en tidligere finale av «4-stjerners middag» sammen med programleder Synnøve Skarbø. Foto: Se og Hør Vis mer

- Jeg husker spesielt én episode. Jeg hadde jobbet på kontoret til rett før stengetid på den lokale sjappa, som da stengte enten klokka 22.00 eller 23.00. Jeg tenkte at: «Jeg kan gå hjem og spise brødskiver», men jeg var litt frossen og hadde lyst på noe varmt.

- Folk titter i kurven min

Alfsen gjorde da som mange har gjort før ham:

- Jeg tenkte at det finnes jo noen av de ferdigpizzaene som hever seg i ovnen, og at en slik kan jeg spise med litt ekstra ost på toppen.

Etter å ha plukket ut sine nødvendige varer, stilte 48-åringen seg i kassakøen og gjorde seg klar til å betale.

- Jeg opplever jo veldig ofte at folk titter ned i kurven min for å se hva jeg handler, men plutselig så stilte det seg en person bak meg i køen. Han titter ned i kurven min, også ser han opp på meg og sier: «Å fyyyy faen, spiser DU den dritten der?!».

- Så det er klart, da følte jeg meg ikke veldig høy i hatten. Men ja, jeg kan også spise den «dritten» der.

Samtidig understreker Alfsen at alt bør være med måte.

- Har du noen «guilty pleasures» i matveien?

- Håh! Det er så mange atte, ha ha.

- Jeg er en «sucker» for sjokolade. Utover det er også chips noe jeg kan «kælve» i meg litt av. Jeg klarer likevel å moderere meg. Litt av alt, det er viktig.

LES OGSÅ: - Dama di er jo en sexbombe

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer