- Handler ikke dette ganske mye om grådighet?

«Luksusfellen»-ekspertenes brutalt ærlige beskjed gikk hardt inn på Elisabeth (26). Se video!

SEOGHØR.NO: I onsdagens episode av «Luksusfellen» får vi møte alenemoren Elisabeth Kastet Brodal (26).

Elisabeth sliter seg ut i fire forskjellige jobber i et forsøk på å få endene til å møtes. Men utgiftene og gjeldsavdragene hoper seg opp, og 26-åringen er i ferd med å kaste inn håndkleet når Hallgeir Kvadsheim og Magne Gundersen kommer på besøk.

Problemene til ettbarnsmoren startet nemlig da hun kausjonerte for 200 000 kroner i forbindelse med kjøp av et gatekjøkken. De to hun åpnet gatekjøkkenet med fikk ikke lån i banken, og da foretaket gikk konkurs satt Elisabeth alene med gjelden.

Selv om «Luksusfellen»-ekspertene berømmer innsatsen hennes for å bli gjeldsfri, setter de to hardt mot hardt overfor Elisabeth.

- Men var det ikke en alarmklokke som gikk hos deg, når du visste at de fikk ikke lån av banken? Hva var det banken hadde sett, eller ikke sett, som du så? undrer Hallgeir Kvadsheim.

Se hele konfrontasjonen mellom Elisabeth og «Luksusfellen»-ekspertene øverst i saken!

Saken fortsetter under bildet.

Stormer fra bordet

26-åringen, som bor på Notodden med sin fem år gamle sønn, forteller ekspertene at hun var veldig begeistret over tanken på å starte noe eget og på sikt tjene penger på det. Dermed var hun villig til å ta risikoen det er å stille som kausjonist.

Denne impulsive avgjørelsen har hun angret bittert på. I ett år jobbet hun 14-15 timer om dagen på gatekjøkkenet, uten å få lønn. Det kunne gå ti dager uten at hun så sønnen sin. Hallgeir Kvadsheim vil imidlertid ikke være med på at Elisabeth kun er et offer:

- Noen vil kanskje skrive dette på kontoen for naivitet. En naiv handling.

- Men handler ikke dette også ganske mye om grådighet? Du ville ha mer penger, du ville drive et eget gatekjøkken, du ville følge den drømmen, den karrieren, det du ønsket, mer enn noe annet. Det er grådighet, slår Kvadsheim fast.

De nådeløse ordene fra den profilerte økonomieksperten får Elisabeth til å bryte sammen i tårer, før hun stormer gråtende fra bordet.

- Jeg blir flau og skuffa over meg selv, av å høre akkurat det de sier til meg, sier hun i episoden.

Saken fortsetter under bildet.

GLAD FOR HJELP: Den unge ettbarnsmoren Elisabeth har lenge slitt alene med de økonomiske problemene sine. I ukens episode av «Luksusfellen» på TV3 får hun besøk av Hallgeir Kvadsheim og Magne Gundersen. Foto: TV3
GLAD FOR HJELP: Den unge ettbarnsmoren Elisabeth har lenge slitt alene med de økonomiske problemene sine. I ukens episode av «Luksusfellen» på TV3 får hun besøk av Hallgeir Kvadsheim og Magne Gundersen. Foto: TV3 Vis mer

Respekt i å være ærlig

Til Seoghør.no forteller Hallgeir Kvadsheim hva som gikk gjennom hodet hans da Elisabeth fortalte om gatekjøkken-avtalen hun lagde.

- Jeg var ute etter å forstå om hun hadde tenkt mye på dette, eller om det var et glimt av rikdom eller løfter om gull og grønne skoger som forledet henne. Det å ville bli daglig leder i et gatekjøkken er ingen dårlig idé i seg selv, for all del. Men det var absurd at hun skulle ta det lånet og den risikoen helt alene. Det virket lite veloverveid fra hennes side, sier økonomen.

RETT FRA LEVRA: Økonom Hallgeir Kvadsheim sier til Seoghør.no at han ikke vil legge for mye imellom overfor «Luksusfellen»-deltakerne. - Det handler om respekt, sier han.  Foto: Rune Bendiksen/ TV3
RETT FRA LEVRA: Økonom Hallgeir Kvadsheim sier til Seoghør.no at han ikke vil legge for mye imellom overfor «Luksusfellen»-deltakerne. - Det handler om respekt, sier han. Foto: Rune Bendiksen/ TV3 Vis mer

Kvadsheim vedkjenner at han var ganske tøff mot Elisabeth, men understreker at han setter pris på å ha en åpen og ærlig tone:

- Jeg er ikke så fan av å pakke inn ting så veldig, og jeg ville ha et ærlig svar på hvorfor hun valgte som hun gjorde.

- Respekt handler om å være ærlig, både i hvordan man stiller spørsmål og besvarer dem. Jeg prøver å være så ærlig som jeg kan overfor deltakerne, legger «Luksusfellen»-eksperten til overfor Seoghør.no.

- Har du noen enkle råd til unge som ønsker å starte for seg selv, uten å gå på samme smell som Elisabeth?

- Du bør være veldig forsiktig med å involvere andre i dine lån og din gjeld. Både det å stille som kausjonist og det å be andre om å være det, bør man være ytterst forsiktig med. Da må man heller ta noen runder med seg selv og tenke over om man kan finansiere forretningsideen sin på en annen måte, lyder rådet fra Hallgeir Kvadsheim.

Du kan se hvordan det går med Elisabeth i «Luksusfellen» på TV3 onsdag klokken 20.30.

LES OGSÅ: - Jeg hadde ikke forventet dette av en professor