BLIR PAPPA: Espen Christensen kan avsløre til Dagbladet at han blir pappa for første gang. Snart reiser han til Kroatia for å spille EM med resten av håndball-landslaget. Video: Henrik Vinje Vis mer

Espen Christensen:

Håndballstjernen blir pappa for første gang

Onsdag reiser håndballkeeperen til Kroatia for å spille VM. Denne gang blir det ekstra tøft å reise fra kona.

(Se og Hør): Onsdag reiser herrelandslaget til Kroatia hvor de allerede på torsdag skal spille sin første oppkjøringskamp til EM som starter 12. januar.

Selv om store mesterskap og cuper er kjent kost for de fleste spillerne, er det ekstra tungt for noen å måtte reise fra familien.

I juni giftet stjernekeeperen Espen Christensen seg med den svenske fotballspilleren Frida Liljekvist, og nå venter de sitt første barn sammen.

Det kunne landslagskeeperen bekrefte til Se og Hør under pressetreffet med herrelandslaget tirsdag.

  • Se video øverst i saken!

- I begynnelsen av april så kommer førstemann, sier Espen, og kan røpe at de har fått vite at det blir en gutt.

- Selvfølgelig gleder jeg meg, det skal bli stort, legger han til.

Nygift!

Et innlegg delt av espen christensen (@espench)

Røpet graviditet på Instagram

Allerede i desember røpet kona til Espen at duoen venter sitt første barn via et innlegg på Instagram.

- Shoutout til det svenske og norske landslaget i håndball og fotball. I april kommer en liten gutt med dobbelt statsborgerskap, skrev den svenske fotballspilleren på Instagram.

Saken fortsetter under:

Til Se og Hør forteller Espen at det nygifte paret har forberedt seg godt til den nye babyen kommer.

- Vi har handlet inn det meste nå, ja. Det er ikke jeg som har stått for det. Men moren til barnet stoler jeg fullt på når det gjelder det. Hun står for innkjøpet, sier han.

- Blir noen ekstra telefoner

At det blir ekstra tøft å reise fra sin gravide kone, legger Espen ikke skjul på.

- Det er faktisk litt tyngre enn det har vært tidligere. Det skal jeg innrømme. Men hun har det bra hjemme med sin familie den måneden jeg er borte, så hun er i trygge hender, men litt mer tid på telefonen og facetime og sånt blir det nå da, forteller en spent Espen.

Saken fortsetter under:

KLAR FOR EM: Eivind Tangen og keeper Espen Christensen under håndballandskampen mellom Norge og Sverige i Terningen arena i Elverum i juni. Nå er de begge klar for EM i Kroatia. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KLAR FOR EM: Eivind Tangen og keeper Espen Christensen under håndballandskampen mellom Norge og Sverige i Terningen arena i Elverum i juni. Nå er de begge klar for EM i Kroatia. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Flere graviditeter

Espens babynyhet er ikke den eneste fra håndballmiljøet som har skapt overskrifter de siste ukene. I desember var det kvinnelandslaget som stod i fokus, da de spilte håndball-VM. Det ingen visste var at kantspiller Camilla Herrem (31) da var tre måneder på vei med sitt første barn.

Den store begivenheten delte håndballstjernen kort tid etter VM var over. Hun la nemlig ut et bilde i sosiale medier av hennes og samboeren Steffen Stegaviks hund iført en smekke hvor det sto: «GJETT HVA!? Jeg skal bli storesøster»

Saken fortsetter under:

- Ja, jeg er gravid, tre måneder på vei, bekreftet en glad Camilla til Se og Hør.

- Ja, jeg visste at jeg var gravid under VM. Det gikk helt fint. Jeg ville ha fokus på håndballen så det var derfor vi valgte å holde på hemmeligheten litt til, fortalte hun.

Ifølge Camilla skal termin være 1. juli om alt går som planlagt.

- Nå blir det pause fra håndballen en stund, sa hun og la til at hun likevel kommer til å heie fram Sola, håndballaget hun spiller for.

LES OGSÅ: Holdt graviditeten skjult i et halvt år