Håndball-VM:

Håndballgutta hylles: - Dette sølvet er godt som gull

Gullmedaljen glapp i Frankrike. 

TOK SØLVET: Norges håndballgutter glapp gullmedaljen i Paris i kveld, men har hentet hjem sin første medalje i historien. Her med Bjarte Myrhol   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TOK SØLVET: Norges håndballgutter glapp gullmedaljen i Paris i kveld, men har hentet hjem sin første medalje i historien. Her med Bjarte Myrhol Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Etter at det norske herrelandslaget slo ut Kroatia under en særdeles spennende semifinale fredag, var det duket for VM-finale søndag kveld.

Selv om Norge måtte se seg slått av Frankrike, etter å ha blitt overkjørt av franskmennene i andre omgang, har herrelandslaget sjeldent imponert den norske fansen like mye som nå.

Under oppkjøringen til finalen har svært mange tatt til sosiale medier for å hylle de norske håndballgutta. At spillernes kjente og kjære er stolte over innsatsen som er lagt ned, er ingen hemmelighet.

VM SEMIFINALE!!!🇳🇴👏 #håndballgutta #hbno

A photo posted by Joakim Andre Hykkerud (@hykkers) on

Historiske

Håndballgutta har spilt 1172 kamper siden den første i 1947.

Nå - 70 år seinere, har de gjort et historisk mesterskap, og hentet hjem Norges første medalje på herresiden.

- Dette sølvet er godt som gull. De har vunnet alle norske håndballhjerter, konstaterte TV 2-kommentator Harald Bredeli etter kampslutt.

Trener Christian Berge har bare lovord etter finalekampen.

- Fy faen, jeg er ordentlig stolt av gutta i dag. De har prestert vanvittig bra gjennom dette mesterskapet, sier han til TV 2, og legger til:

- Én gang er det vi som skal stå øverst.

Tidligere denne uka tok Dagbladet en prat med noen av mødrene til håndballgutta, deriblant moren til målvakt Torbjørn Sittrup Bergerud (22), Jette Sittrup Hjermstad.

- Engasjert

- Som barn var Torbjørn veldig stille, rolig og faktisk litt sjenert. Alltid en snill gutt, og det var aldri noe tull eller bråk med ham.

Hjermstad kunne også avsløre at sønnen alltid har vært svært engasjert - selv om det ikke nødvendigvis var håndball som var hans største lidenskap som barn.

- Han spilte alltid fotball, og drømte om å bli fotballproff. De guttene han spilte fotball med pleide å spille håndball om vinteren, og det var egentlig sånn alt startet. Men han planla aldri å bli håndballspiller.

Hele familien var til stede under VM-finalen i kveld for heie frem det norske landsslaget. Selv om håpet var VM-gull, er det liten tvil om at det er stort å kunne hente hjem sølvmedaljen.

- Det har egentlig vært en litt trå høst for Torbjørn, så jeg er veldig stolt over at alt har gått så bra.

Seoghør.no kommer tilbake med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer