Anja og Gro Hammerseng-Edin:

Håndball-stjernen med rørende hyllest til kona

- Dette er kona mi da. Er så stolt.

STOLT KONE: Anja hedrer Gro i en lenger Facbook-post. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOLT KONE: Anja hedrer Gro i en lenger Facbook-post. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Seoghør.no): Dagbladets helgemagasin var denne uken prydet av håndballspilleren Gro Hammerseng-Edin (37), og det var tydelig ikke bare den generelle befolkningen som i dag kunne la seg imponere over Gros prestasjoner.

Kona Anja Hammerseng-Edin (34) la nemlig ut en rørende hyllest på sin offisielle «Team Fearless» Facebook-side lørdag.

- Dette er kona mi da. Er så stolt. Ikke fordi jeg er overfladisk og tenker at hun ser amazing ut når jeg ser dette bildet (selv om hun definitivt gjør det også), skriver hun under bildet av magasinets forside.

Det kjente håndballparet Anja og Gro har begge gjort stor karriere innen norsk kvinnehåndball, og i noen sesonger var de også å se sammen på banen. Etter å ha spilt de siste årene sammen i Larvik, kunngjorde de begge i vinter at de nå legger håndballkarrieren på hylla.

- Våger å ha en mening

Til tross for at Anja selv, med sine 42 landskamper og utallige kamper for flere store håndballklubber har en svært god karriere å se tilbake på, sparer hun ikke på komplimentene om konas prestasjoner.

- Når jeg leser dette - og tar innover meg hva kona mi faktisk har opplevd - og oppnådd gjennom en lang idrettskarriere lar jeg meg imponere - og aller mest fordi hun står så stødig i sine grunnverdier selv etter all suksess.

Det er heller ikke så rart hun lar seg imponere over konas karriere. Gro har med sine 167 landslagskamper og landslagskaptein gjennom flere år gjort seg kjent som en av de aller største profilene innen norsk kvinnehåndball.

Det er allikvel ikke håndballspilleren, men mennesket Gro, som Anja hedrer aller mest.

DELTE UT PRIS: Sammen delte paret og kollegaene ut pris under Idrettsgallaen i 2014.Foto: NTB Scanpix.
DELTE UT PRIS: Sammen delte paret og kollegaene ut pris under Idrettsgallaen i 2014.Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Hun våger å ha en mening. Hun ser andre mennesker istedenfor å jakte etter å bli sett. Hun kaster seg inn i betente debatter fordi hun mener det er behov for en som våger å ytre en mening. Selv om den ikke alltid er lik alle andre sin.

Felles prosjekter

Anja ga i 2015 ut boken Fearless, og sammen med sitt «Team Fearless», holder hun foredrag for bedrifter om temaet mental trening og det å utfordre seg selv.

FEARLESS: Anja holder foredrag om å utfordre seg selv. Foto: NTB Scanpix.
FEARLESS: Anja holder foredrag om å utfordre seg selv. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Det er allikevel ikke første gang paret har hatt felles prosjekt. I 2014 lanserte de deres felles bok «Anja + Gro = Mio. Kunsten å få barn»

Paret giftet seg i 2013, og året før ble de mammaer til sønnen Mio (5). Nyheten om graviditeten ble slått stort opp i norske medier, og mens paret opplevde mye støtte møtte de også en del uvitenhet og usikkerhet rundt det at to av samme kjønn skulle bli foreldre. Boken ble laget med formål om å informere folk om prosessen.

Hvorvidt Gro skal fokusere fullt på fellesprosjekter etter at håndballen er lagt på hyllen, er fortsatt usikkert.

- Jeg er litt vågal, for jeg har bestemt meg uten at jeg har en plan for hva jeg skal gjøre videre, sa hun til TV 2 da hun kommenterte avgjørelsen om å legge opp.

LES OGSÅ: - Å være mamma er det fineste i hele verden