- Han voldtok meg da jeg var syv år

Woody Allens adoptivdatter Dylan Farrow (28) snakker ut for første gang i åpent brev.

IKKE BARE IDYLL: Dylan Farrow har i over 20 år hevdet at Woody Allen misbrukte henne seksuelt da hun var liten. I et åpent brev til New York Times forteller hun om opplevelsene sine. Her er hun avbildet med mamma Mia, Woody, og brødrene Ronan og Moses i 1992.  Foto: REX/ANGIE COQUERAN/All Over Press
IKKE BARE IDYLL: Dylan Farrow har i over 20 år hevdet at Woody Allen misbrukte henne seksuelt da hun var liten. I et åpent brev til New York Times forteller hun om opplevelsene sine. Her er hun avbildet med mamma Mia, Woody, og brødrene Ronan og Moses i 1992. Foto: REX/ANGIE COQUERAN/All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: At filmregissør Woody Allen (77) ble tildelt hedersprisen under Golden Globe-utdelingen nylig, har igjen fått de alvorlige beskyldningene mot ham til å blusse opp.

Dylan Farrow (28), datteren Allen adopterte sammen med sin daværende samboer Mia Farrow (68) i 1987, har i over 20 år hevdet at han misbrukte henne seksuelt da hun var syv år gammel.

At Allen ble hyllet på årets Golden Globe, vakte harme hos både Mia Farrow og deres sønn Ronan (26), og begge uttrykte sin avsky over utmerkelsen på Twitter.

I kjølvannet av oppstyret rundt hedersprisen, snakker Dylan Farrow nå for første gang selv ut om anklagene sine mot faren. Det skjer i et åpent brev til New York Times.

I det svært personlige brevet beskriver 28-åringen hvordan «Annie Hall»-regissøren så lenge hun kunne huske hadde utøvd seksuelt misbruk mot henne, men at det skjedde så diskré og så rutinemessig at hun trodde det var normalt.

Voldtatt på loftet

Men da han tok henne med opp på loftet som 7-åring, føltes det han gjorde mot henne annerledes, forteller Dylan. Som noe hun ikke lenger kunne holde hemmelig.

- Da jeg var syv år gammel, tok Woody Allen meg i hånden og ledet meg inn på et dystert, skaplignende loft i tredje etasje i huset vårt. Han bad meg ligge på magen og leke med det elektriske togsettet til broren min. Så voldtok han meg, skriver Dylan i brevet.

Det svært detaljerte og følelsesladde brevet til New York Times kan du lese i sin helhet her (ekstern lenke).

TOK GREP: Mia Farrow var i lang tid uvitende om overgrepene, skriver Dylan (t.v) i brevet. Men da datteren fortalte om voldtekten reagerte hun. Her er de to avbildet med Tam Farrow i 1992, kort tid etter at Mia adpoterte henne. Foto: REX/All Over Press
TOK GREP: Mia Farrow var i lang tid uvitende om overgrepene, skriver Dylan (t.v) i brevet. Men da datteren fortalte om voldtekten reagerte hun. Her er de to avbildet med Tam Farrow i 1992, kort tid etter at Mia adpoterte henne. Foto: REX/All Over Press Vis mer

Woody Allen og Mia Farrow ble sammen i 1980, og adopterte Dylan og broren Moses i 1987. Samme år fikk paret også sønnen Ronan Farrow. Beskyldningene om misbruken begynte i 1993, ifølge Dylans brev etter voldtekten på loftet.

Allen har hele tiden benektet at han har gjort noe galt og alltid hevdet sin uskyld. Under en omsorgstvist i 1992 anmeldte Mia Farrow Allen for overgrep, men saken ble senere henlagt og Allen ble aldri dømt for noen forbrytelse.

Allen og Farrow brøt da det ble klart at han hadde innledet et forhold til hennes adoptivdatter Soon-Yi (40). Allen og Soon-Yi Previn giftet seg i 1997, og har i dag to adoptivdøtre sammen.

Hollywoods hyllest grusom

- At han slapp unna med hva han gjorde med meg hjemsøkte meg mens jeg vokste opp. Jeg var rammet av skyldfølelse over at jeg tillot ham å være i nærheten av andre små jenter.

KJERNEFAMILIE: Woody Allen og kona Soon-Yi Previn har adoptivdøtrene Bechet (t.v) og Manzie Tio sammen. Her er far og døtre avbildet ved Beverly Wilshire hotel sommeren 2012. Foto: Stella Pictures
KJERNEFAMILIE: Woody Allen og kona Soon-Yi Previn har adoptivdøtrene Bechet (t.v) og Manzie Tio sammen. Her er far og døtre avbildet ved Beverly Wilshire hotel sommeren 2012. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg var livredd for å bli tatt på av menn. Jeg utviklet en spiseforstyrrelse. Jeg begynte med selvskading. Den torturen ble forverret av Hollywood, skriver Dylan videre i brevet.

Stjerneregissørens adoptivdatter syntes nemlig, og synes fortsatt, at det er grusomt å se hvordan kritikere og skuespillere hyller ham i avisspaltene og på prisutdelinger, eller hvordan TV-selskaper får ham på skjermen, når hun vet hva han er skyldig i.

Woody Allen ble nylig nominert til Oscar for «Blue Jasmine», og Dylan skriver at all rosen og utmerkelsene han fikk gjorde henne taus om overgrepene - fordi det føltes som en måte å be henne om å holde kjeft og forsvinne på. Denne gangen lar hun seg derimot ikke falle sammen, understreker 28-åringen.

I AVSKY: Dylan skriver i brevet at støtten fra søsknene hennes har vært fantastisk. Broren Ronan (t.v) var blant dem som reagerte da Allen ble hyllet på årets Golden Globe. Her på fest med Mia Farrow i 2012. Foto: Stella Pictures
I AVSKY: Dylan skriver i brevet at støtten fra søsknene hennes har vært fantastisk. Broren Ronan (t.v) var blant dem som reagerte da Allen ble hyllet på årets Golden Globe. Her på fest med Mia Farrow i 2012. Foto: Stella Pictures Vis mer

Vil hjelpe andre

- De som har overlevd seksuelle misbruk og som har tatt kontakt med meg, for å støtte meg og dele frykten for å stå frem, for å bli kalt en løgner, for å bli fortalt at minnene deres ikke er minnene deres, har gitt meg en grunn til ikke å være taus, om enn bare for at andre skal vite at de heller ikke trenger å være tause.

Dylan Farrow er i dag lykkelig gift og finner god støtte i familien, men hun skriver at hun tenker på de andre overgrepsofrene som fortsatt er redde, sårbare og som kjemper for å finne motet til å si sannheten.

- Budskapet Hollywood sender har betydning for dem.

- Woody Allen er et levende bevis på måten samfunnet vårt svikter ofrene for seksuelle overgrep og misbruk, påpeker hun i brevet.

Woody Allen har foreløpig ikke besvart utspillet fra datteren.

LES OGSÅ: Her er Demis kjærlighetserklæring