- Han visste at han skulle dø

Alvin Stardust holdt kreftsykdommen hemmelig. Nå snakker enken hans ut.

SPILTE TIL SISTE SLUTT: Den britiske pop- og glamrockstjernen Alvin Stardust holdt sin uhelbrederlige kreftsykdom hemmelig og fortsatte å opptre frem til sin død torsdag forrige uke. Her er han i aksjon i Hamburg i slutten av august - etter at cellegiftbehandlingen var avsluttet. Foto: Action Press/All Over Press
SPILTE TIL SISTE SLUTT: Den britiske pop- og glamrockstjernen Alvin Stardust holdt sin uhelbrederlige kreftsykdom hemmelig og fortsatte å opptre frem til sin død torsdag forrige uke. Her er han i aksjon i Hamburg i slutten av august - etter at cellegiftbehandlingen var avsluttet. Foto: Action Press/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Torsdag døde den britiske popsangeren Bernard Jewry, bedre kjent som Alvin Stardust. Ifølge manageren hans døde 72-åringen i sitt eget hjem, med familien rundt seg, skriver The Independent.

Etter pop- og glamrockstjernens død snakker enken hans, Julie Paton, ut om den siste tiden han levde. Alvin ble diagnostisert med prostatakreft for halvannet år siden.

Gjennom den tøffe sykdomsperioden valgte sangeren å holde kreften hemmelig for offentligheten, og han fortsatte å opptre inntil få dager før sin død.

Så sent som lørdag 18. oktober, fem dager før han døde, stod han på scenen i Evesham, Worcestershire ifølge The Telegraph.

Nå forteller Julie Paton om hans siste konsert til Daily Mail, ifølge ContactMusic:

- Kreften var i ryggraden og han hadde store smerter i ryggen, han klarte ikke å stå lenge av gangen. Bare familien og nære venner visste om kreften. Han sa ikke noe da fordi alle hadde vært så herlige og snille mot ham, og ellers hadde han ikke klart å gå på scenen, det ville vært for følelsesladet, forklarer enken til avisen.

LANG KARRIERE: Alvin Stardust var aktiv som artist i over 50 år, og var klar for å gi ut sitt første album på 30 år like før han døde. Foto: All Over Press
LANG KARRIERE: Alvin Stardust var aktiv som artist i over 50 år, og var klar for å gi ut sitt første album på 30 år like før han døde. Foto: All Over Press Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Hun forteller at Alvin hadde symptomer på kreft i flere år før han fikk diagnosen, men at ingenting ble oppdaget hos legen først.

Da han ble diagnostisert, hadde han allerede fått hissige svulster på ryggraden som var for store til å opereres bort.

- Han surfet gjennom den første runden med cellegift, men den andre runden gikk ikke like bra. Det er årsaken til at alt gikk nedover derfra, fordi beinmargen hans aldri kom seg helt igjen. Han var ikke sterk nok, forteller Julie Paton videre. 

FANS: Alvin Stardust turnerte rundt og spilte for trofaste fans, eller skrev autografer - som her utenfor BBC Radio Two i London i 2010.  Foto: Stella Pictures
FANS: Alvin Stardust turnerte rundt og spilte for trofaste fans, eller skrev autografer - som her utenfor BBC Radio Two i London i 2010. Foto: Stella Pictures Vis mer

Skrev plate som en siste hilsen

Alvin Stardust bortgang kom få uker før hans planlagte comeback som popartist.

72-åringens første album på 30 år vil dermed bli utgitt posthumt. Albumets to låter som er dedisert til kona Julie, vil bli spilt i begravelsen hans i Swansea, Wales, skriver ContactMusic.

- Han visste at han skulle dø da han lagde plata. De avsluttet cellegiftbehandlingen i juli. De siste åtte ukene har han hatt smerter hele tiden, sier Paton til Daily Mail.

- Det er en ekstraordinær plate. Vi har spilt den for folk som trodde det var Johnny Cash eller Glen Campbell. Ingen gjettet at det var Alvin. Den er fantastisk, og den blir sluppet neste måned, fordi det er dét han hadde ønsket, uttaler en talsperson for Alvin Stardust til Classic Rock.

Ifølge artistens hjemmeside ble lanseringen av «Alvin» fremskyndet til 27. oktober etter dødsfallet, noe som betyr at albumet er tilgjengelig fra nå av.

Tre dager før han døde, fikk Alvin vite at kreften hadde spredd seg til leveren. Slik spredning av prostatakreft er sjelden, ifølge Store Medisinske Leksikon.

Alvin Stardust hadde en rekke hits på 1970-tallet, blant andre «Jealous Mind», «I Feel Like Buddy Holly» og «My Coo Ca Choo» - som du kan høre nedenfor:

LES OGSÅ: Nå er begge døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer