R. Kelly:

- Han ville «trene meg opp» seksuelt

Etter årevis med anklager starter nå rettssaken mot den verdenskjente artisten.

RETTSSAK: Onsdag startet rettssaken for den tidligere R&B-artisten. Foto: Antonio Perez/ Getty Images/ AFP/ NTB
RETTSSAK: Onsdag startet rettssaken for den tidligere R&B-artisten. Foto: Antonio Perez/ Getty Images/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I årevis har overgrepsanklagene haglet mot Robert Sylvester Kelly (54), som er bedre kjent under artistnavnet R. Kelly. Flertalls kvinner har kommet med oppsiktsvekkende anklager mot den tidligere R&B-artisten, og på onsdag måtte han omsider møte i retten i New York.

Noen av anklagene daterer 20 år tilbake i tid, og blant disse er en kvinne som nå forteller at hun ble seksuelt misbrukt av den verdenskjente artisten da hun var 16 år gammel. Det melder Sky News.

54-åringen hevder at han er uskyldig.

- Voldelig

I dokumentaren «Surviving R. Kelly» fra 2019 forteller flere angivelige ofre om at de skal ha blitt utsatt for overgrep av den tidligere R&B-rapperen.

Jerhonda Pace er blant sangerens første angivelige ofre som vitner i den lenge etterlengtede rettssaken i Brooklyn, New York på onsdag. Hun viste en overdel som hun skal ha brukt under Kellys overgrep.

Det er forventet at flere kvinner og minst én mann skal vitne i den pågående rettssaken, i følge Sky News.

BEVIS: Jerhonda Pace tok med bevis i rettsaken på onsdag. Foto: Jane Rosenberg/ Reuters/ NTB
BEVIS: Jerhonda Pace tok med bevis i rettsaken på onsdag. Foto: Jane Rosenberg/ Reuters/ NTB Vis mer

Her nevner hun en hendelse der sangeren skal ha spyttet henne i ansiktet og tvunget henne til å utføre oralsex. «Han slo meg og kvelte meg til jeg besvimte», sier Pace videre.

I vitneforklaringen sier hun at hun var 16 år gammel da Kelly inviterte henne til sin herregård i 2010 og beordret henne å ta av seg klærne. Hun legger til at sangeren ikke visste alderen hennes.

Pace, som nå er 28 år gammel, er blant kvinnene som medvirket i dokumentaren fra 2019.

«Han ba meg om å fortsette å si at jeg var 19 år gammel og at jeg skulle oppføre meg som 21», sier hun i retten.

- Skulle «trenes opp»

Da hun skal ha fortalt Kelly at hun var jomfru, skal han sagt at det var «bra», og fortalt henne at han ønsket å «trene henne opp» seksuelt.

Pace forteller at de fortsatte å tilbringe tid sammen de neste seks månedene, men at Kelly skal ha blitt mer og mer kontrollerende og voldelig da hun brøt de såkalte «Rob's regler».

54-åringen anklages nemlig for å ha innført strenge begrensninger der de angivelige ofrene måtte demonstrere «full forpliktelse» til han. Her skal han angivelig bestemt hva de kunne spise, når de kunne gå på do og at de ikke kunne se på andre menn.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

Brøt stillheten

Kontroversene og ryktene rundt Kelly har forfulgt ham i to tiår. Artisten har også blitt saksøkt av flere kvinner som anklager ham for å ha sex med dem da de var mindreårige. I de fleste sakene har det tidligere blitt inngått forlik.

I 2019 brøt han tausheten rundt de flertallige anklagene. Det gjorde han i et intervju med CBS.

- Folk går tilbake til fortida mi. Det er akkurat det de gjør. Også prøver de å legge dette til det, for å gjøre at dette skal føles ekte for folk, sa en tydelig opprørt Kelly den gang.

- Men fortida di er relevant? spurte programleder Gayle King.

- Absolutt ikke, svarte Kelly, og fortsatte å insistere på at anklagene er basert på rykter og løgner.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Selv om R. Kelly har vært omringet av rykter og anklager i over 20 år, har han også hatt stor suksess som artist. Han har skrevet hitlåter for artister som Céline Dion, Michael Jackson og Lady Gaga og samarbeidet med Jay-Z og Usher.

Plateselskapet Sony Music har brutt samarbeidet med R. Kelly i etterkant av anklagene.

LES OGSÅ: - Ikke veldig gira på å fortsette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer