TUNG TID: Artist Chris Cornell og Vicky Karayiannis var gift fra 2004 og fram til hans død forrige måned. Nå forteller hun om sorgen. Foto: AP / NTB scanpix
TUNG TID: Artist Chris Cornell og Vicky Karayiannis var gift fra 2004 og fram til hans død forrige måned. Nå forteller hun om sorgen. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Chris Cornell:

- Han ville ikke dø

Vicky Karayiannis er overbevist om hva som var årsaken til ektemannen Chris Cornells tragiske dødsfall.

Publisert

Forrige måned ble Soundgarden-frontmann Chris Cornell funnet livløs i et hotellrom i Detroit, kun 52 år gammel.

Kun noen timer etter at han spilte konsert i byen, kom den triste nyheten som sjokkerte både familien, musikkkolleger og fans.

Spesielt tøft var det for kona, Vicky Karayiannis, og barna Lillian (17), Toni (12) og Christopher (11).

Nå åpner artistens enke seg opp om kvelden da hun fikk vite at ektemannen gjennom 13 år var erklært død.

Obduksjonsrapporten viste nemlig at dødsårsaken var selvmord. Det ble også funnet en miks av forskjellige rusmidler i kroppen hans, blant annet Ativan, som blir brukt mot søvnvansker og angst.

- Min Chris var glad, kjærlig, omsorgsfull og varm. Dette var ikke en deprimert mann - det var ikke sånn at det var noe jeg ikke fikk med meg. Det jeg ikke forsto var tegnene på avhengighet, sier hun til People.

Skjønte at noe var galt

Ifølge Karayiannis sleit ektemannen med rusavhengighet i en årrekke, men hadde holdt seg unna dop de siste åra. Hun er imidlertid overbevist om at rusproblemene er årsaken til dødsfallet.

- Han ville ikke dø. Hadde han vært ved sitt fulle fem, hadde han aldri gjort dette, sier hun til bladet.

Saken fortsetter under bildet.

BEKYMRET: Vicky Karayiannis foklarer overfor People at hun var svært bekymret da ektemannen begynte å oppføre seg rart da han var bortreist. Foto: Rex / NTB scanpix
BEKYMRET: Vicky Karayiannis foklarer overfor People at hun var svært bekymret da ektemannen begynte å oppføre seg rart da han var bortreist. Foto: Rex / NTB scanpix Vis mer

Hun forteller om en hendelse noen timer før Cornell ble funnet død, der hun skal ha blitt vekket midt på natta fordi han oppførte seg merkelig. Mens han var på plass på hotellrommet i Detroit, skrudde han av og på lysene hjemme hos kona ved hjelp av mobiltelefonen.

Karayiannis skjønte at noe ikke stemte og ringte derfor til mannens livvakt som var i Detroit med ham. Hun forklarte at hun trodde ektemannen hadde tatt for mye sovemedisin, og ønsket at livvakten skulle sjekke om alt sto bra til med Cornell.

Livvakten, Martin Kirsten, måtte til slutt slå ned to dører før han kom seg inn på rommet der han fant artisten livløs på badet.

- Avhengighet er en sykdom. Den kan tar over kroppen din og tar all kontrollen, sier Vicky Karayiannis, som giftet seg med rockestjerna i 2004.

Åpen om problemene

At Chris Cornell sleit med rusproblemer i en årrekke, var ikke akkurat en hemmelighet. I 2012 åpnet han seg om problemene overfor Details.

- Greia er at når man plukker opp den pipa for første gang, skjønner man ikke at det er ens skjebne. Det øyeblikket er ikke dramatisk. Og så skjedde det - jeg brydde meg ikke om noe mer, sa han, ifølge Loudwire.

Chris Cornell var ikke bare kjent for å være frontmann i Soundgarden, men også flere andre band. For ti år siden ga han seg imidlertid i Audioslave, der han var vokalist fra 2001 til 2007, for å fokusere på solokarrieren.

Artisten ble nominert til en rekke priser, blant annet Grammy Awards. Han sikret seg to Grammy-priser i løpet av karrieren.

LES OGSÅ: - Barna ler av meg når jeg synger i dusjen

DØD: Chris Cornell har gått bort, 52 år gammel. Her er noen av høydepunktene fra artistkarrieren hans. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer